Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei jeg holder på med et program i delphi 2008 2007 win32 og har mange vinduer og mulige konfigurasjoner av disse så jeg lurte på om det var mulig å lagre disse layoutene til fil slik at man kan laste de opp og ned.

 

Det går selvsagt ann å lagre alt sånn selv, men jeg lurte på om det var noe slik innebygd i delphi.

 

På forhånd takk for alle svar.

 

edit: ops... det var delphi 2007 jeg hadde.

Endret av Giddion
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, jeg tror ikke det er en slik funksjon innebygd i Delphi. Nå har ikke jeg sett hva Delphi 2008 tilbyr, men jeg tror ikke den har noe sånt. En mulighet for å få fiksa det er jo selvfølgelig å skrive en liten kode, for deretter å kjøre programmet med den layouten du skal ha, og få den koden til å lagre all informasjon om den layouten til en fil. Men da hadde du bare fått layouten, kodene måtte du nok ha hardkodet inn i programmet med mindre du har en måte for å kjøre sånn kode i realtime. Dette ble kanskje litt surrete, men jeg tror nok du må fikse det sjøl.

Lenke til kommentar

Vet fra tidligereav at det finnes komponenter som automatisk lagrer et vindus størrelse og posisjon i ini-fil eller register. Gjør et søk på torry.net så finner du sikkert noe. Ellers skal det være rimelig greit å lage en generell funksjon på dette selv, som du så kan kalle ved opprettelse og lukking av vinduene. Det eneste jeg vet du bør være obs på er om vinduet er maksimert eller ikke. Har vært borti kode som ikke har hensyntatt dette, noe som har medført uheldig oppførsel. Dersom man lagrer størrelsen når vinduet er maksimert, vil vinduet neste gang komme ikke-maksimert, men fylle hele skjermen alikevel... Det er imidlertid mulig å hente ut størrelsen vinduet hadde før man maksimerte det, så det er de verdiene du bør lagre.

 

-Vegar

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...