Gå til innhold

Kjøpe Nikkor 80-200 f/2.8 AF-D - Bra? Vs.? Pris?


Anbefalte innlegg

Har et Nikon D80 og tar en del skibilder osv. Derfor lurer jeg på om jeg kunne tenkt meg et tele-objektiv. Har sett litt rundt og en gjenganger er Nikon's 80-200 AF-D (det med 2 ringer). Man har jo også en nyere versjon, 70-200 men den er sinnsykt dyr. Det sies at 80-200 har den samme optiske kvaliteten, bare at den ikke har innebygd autofokus og ikke VR. Men er autofokusen i D80-huset raskt nok? Jeg skal (fortsatt) ta en del skibilder og action, så rask autofokus kan jo kanskje være noe jeg trenger. VR trenger jeg vel ikke med tanke på skibilder, hvor jeg må ha rask lukker uansett.

 

Link til 80-200 AF-D @kenrockwell.com: http://www.kenrockwell.com/nikon/80200.htm

 

Objektivet får jo veldig mye skryt. Har dere noen andre forslag eller er dette et bra objektiv?

 

Ser ikke ut til at det selges nytt i Norge lengre, er vel 70-200 som har tatt over. Men vet noen hva det kostet nytt?

Og hva synes dere det er verdt å gi for et slikt et idag?

Endret av sindrejibb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ikke ut til at det selges nytt i Norge lengre, er vel 70-200 som har tatt over. Men vet noen hva det kostet nytt?

Og hva synes dere det er verdt å gi for et slikt et idag?

 

Det er vel ikke helt riktig å si at 80-200mm AF-D har samme optiske kvalitet som som 70-200mm AF-S VR, og det skulle vel bare mangle med tanke på tidsrommet som skiller introduksjonen til de to objektivene. Nikon 80-200mm AF-S er derimot ganske mye kjappere med tanke på fokushastighet, og er også nærmere 70-200mm i skarphet selv ved større blendere.

 

Nikon 80-200mm AF-S er dog dessverre blitt et aldri så lite samlerobjekt grunnet lav produksjon, og at den er siste teleproffzoom med aperaturring- så prisene er ugunstig høye.

 

AF-D varianten er nydelig bygget, og helt grei optisk- men jeg er redd for at skruedriften er et problem for din relativt svake autofokusmotor i D80. På et F5/ D2/D3 hadde saken vært en annen. Jeg var også litt skuffet over ytelsen på 200mm og f2.8 som er langt dårligere enn de nye variantene.

 

Kanskje du burde ta en kikk på Sigmas varianter med HSM? De later til å passe budsjettet bedre. Du bør dog være klar over at de kan ha en viss på virkning på eksponeringsautmatikken, fargene og fokuseringen på Nikon-hus.

Endret av Schnoodleboy
Lenke til kommentar

Ikke lenge siden jeg kjøpte en 80-200 AF-D for 5.500,- brukt som antagelig er en grei pris. Mellom 5 og 6K bør dette ligge på.

 

Byggekvaliteten er veldig bra. Gir bra bilder helt fra blender 2,8 på nesten alle brennvidder. På den lengste delen bør det blendes ned (minst) 1 hakk. Blender du ned et par hakk er det helt sylskarpt. Etter min mening et veldig godt kjøp, men legg til en monopod i tillegg. Det er forholdsvis tungt og på 200 mm må du bruke rask lukkertid for å få det skarpt dersom du holder det i hånda. En monopod hjelper mye.

 

AF på en D200 er ihvertfall mer enn rask nok til å holde følge med en Schäfer som kommer i full fart rett i mot.

Lenke til kommentar

Vil bare skyte inn at med en tele blir du stående ganske langt unna motivet, naturlig nok. Da spørs det hvor bra pop-upblitsen vil klare å trigge SB-800.

 

Følte det var greit å skyte inn, ettersom jeg har vært litt aktiv i den andre tråden din. ;)

 

EDIT: For ikke å snakke om at det lange objektivet vil skygge for blitsblinket, som gjør ting enda vanskeligere.

Endret av IceFox
Lenke til kommentar

Hehe, jo takk, IceFox. Skjønner at det blir ganske vanskelig med SB-800 trådløst om jeg står langt unna på 200mm brennvidde :)

 

Er SB-800'en så sterk at det går an å bruke den på kameraet på denne avstanden?

 

Men, la oss ikke spore av nå!

Endret av sindrejibb
Lenke til kommentar

Tipper det blir en AF-D på meg også, men snuser litt på Sigma også. AF-D skal vel ha omtrent 80% av hastigheten til AF-Sen, og jeg har ikke råd til en ny AF-S og er lei av å låne arbeidsgivers.

Hva tror folket om AF-D vs Sigmaen da? Tenker på at det er mye glass å flytte på for den interne motoren i huset med AF-D

 

Her er for skøys skyld bilder med AF-S og D300 fra gårdagens TIL - Lyn kamp. f/4 og ISO 500

 

post-81894-1211800727_thumb.jpg

post-81894-1211800733_thumb.jpg

post-81894-1211800737_thumb.jpg

post-81894-1211800743_thumb.jpg

Endret av Fulgu
Lenke til kommentar

Var jo veldig gode bilder det der. Virker som et godt objektiv. Problemet er vel egentlig om jeg skal velge AF-D, AF-S eller den nye 70-200. Men 70-200 er vel ikke så langt ifra AF-S i pris. Tror nok jeg prøver å få tak i et AF-D siden det ikke blir så alt for dyrt. Men hva mener dere det er verdt? Og hva koster(t) det nytt?

Lenke til kommentar

I følge den linken du la inn til Rockwell, så lå det på litt over 800 USD nytt, og det er jo enda mulig å få tak i det NIB på eBay. 2 sekunders søking gir meg 2 selgere som selger det nytt i eBay stores fra HK til mellom 900 og 1000 USD.

Ja jeg er kommet til samme konklusjon som deg, AF-S blir litt for nærme 70-200 i pris, da tar jeg heller skrittet helt ut.

 

Denne er forresten fin for å sette seg inn i Nikons tilbud:

http://www.mir.com.my/rb/photography/compa...200mm/index.htm

Endret av Fulgu
Lenke til kommentar

Selv kjøpte jeg 80-200mm´eren fra www.bhphotovideo.com, og er kjempe fornøyd med det! På D300 synes i hvertfall jeg at af er mer en rask nok til fotball og annen sport. Har blant annet tatt noen bilder av hanglidere som passerer på kloss hold, og da går det bra fort!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...