Gå til innhold

Nytt utsyr Heimevernets Innsatsstyrker


40mm

Anbefalte innlegg

Nytt materiell til Innsatsstyrken

- Et nytt prosjekt som planlegges godkjent i FD i løpet av juni, skal ta fram nye artikler til Innsatsstyrkene, sier Bakkhaug videre. - Vi snakker her om ny modulær stridsvest, nye ryggsekker (80-100 liter), ryggsekker tilpasset kvinner og undertøy til begge kjønn (både sommer og vinter). I tillegg ser man på en mulig oppgradering av dagens hjelm, avslører han.

 

- Det knytter seg selvsagt en del forventninger til dette materiellet og kanskje stridsvesten i særdeleshet. Hva slags stridvest vi får ønsker jeg derimot ikke å kommentere. Her vet vi rett og slett ikke hva vi får før vi står med vesten i handa, nikker Bakkhaug.

 

- I tillegg må jeg få nevne at det kan være mange leverandører pr artikkel, understreker han.

 

http://www.mil.no/hv/start/article.jhtml?articleID=161741

 

Blir bra for de som er med der med nytt og bedre utstyr. Vesten kan umulig bli verre enn CV-1 dritten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig! Blir også utrolig bra med ny hjelm - den nåværende er også på min liste over høst ubrukelig, norsk militærmateriell.

 

Hvis vi bare klarer å få jakker som er lange nok i armene, er jeg snart fornøyd. :p

 

(Hadde kanskje gjort seg med litt penger til øvelser òg, så man kan komme opp mot de 25 døgnene man har sagt seg villig til. Men pytt - hva skal man med øvelser, så lenge man har kvinneundertøy i hyllene?)

Endret av trøls
Lenke til kommentar

Helt enig med det med øvelser, de fleste ligger nok langt unna de 25 dagene det står i kontrakten, hvis ikke man kommer seg på diverse kurs.

Det værste er at det koster ikke Norge noe særlig mye mer å bevilge de pengene HV trenger for å få nok trening til å holde et mye bedre nivå.

 

Har heldigvis ikke de lengste armene selv, så har har aldri hatt det problemet.

men cato ringstad jobber vist med en ny feltjakke som er lik membranen bare at den er laget i bomull sånn som m-75. En feltjakke med snittet, og utforminen til membran jakken hadde vært gull.

Lenke til kommentar

Tja, jeg har kanskje litt over gjennomsnittet lange armer. Men halvparten av Norges armer er over gjennomsnittet lange, så det er ingen unnskyldning! Sivile membranjakker (i herremodell) har mye lengre armer enn M-02. Hvis de får fikset dette i den nye bomullsuniformen, blir jeg storfornød.

 

Får også håpe man velger en tynnere løsning enn dagens bommulls(felt)uniform, så man slipper at jakka veier 5 kg etter en liten regnskur. Så får vi heller ha på litt mer ull under.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...