Gå til innhold

Nybegynner problemer med Ubuntu


Anbefalte innlegg

Hallo.

Må bare si at jeg er komplett noob i linux, men bestemte meg idag for å teste det for første gang. Jeg lastet ned og innstallerte Ubuntu 8.04 da jeg har hørt at dette skal være meget brukervennlig og lite som må konfigureres.

 

Installasjonen gikk smertefritt og jeg har fått systemet opp å gå, men tingen er at jeg bor på en studentby. Her brukes det autentikering for å komme seg på tråd nettverket. I windows gikk det lett å bare aktivere IEEE 802.1x godkjenning og sette på Protected EAP, da fikk jeg valg om å taste brukernavn og passord, men i ubuntu finner jeg da ikke noe instillinger hvor jeg aktivere dette. Prøvde også hjelpe guiden i ubuntu, men fant ingen svar.

 

I tillegg får jeg ikke til å bruke 2 skjermer. Har en laptop, som jeg har koblet til en 19" skjerm, men 19"ern står bare og blinker i masse rare farger. Jeg prøvde å dectecte fler skjermer men ingenting skjedde.

 

Håper noen har noe ide om hva jeg kan gjøre for å fikse dette, blir for dumt å gi opp linux før jeg har begynt synes jeg.

 

Takk for eventuelle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Si hvilken studentby det er snakk om 99.99% sikkert at noen her har erfaring med det og kan fortelle deg hvordan du setter det opp. Du kan naturligvis også kontakte tilbyderne av tjenesten.

 

Når det gjelder skjermoppsett må du informere om hvilket skjermkort du har, og om du har aktivert proprietær driver. Dessverre er det fortsatt opp til skjermkortprodusenten å avgjøre hvor godt slike ting skal fungere.

Lenke til kommentar

Du blir spurt om du vil bruke ufri driver første gang du booter. Du finner det også i den tredje menyen (hvor alle admin greiene ligger) under hardware drivers e.n.s., bare å huke av for enable på nvidia driveren, så laster den ned og installerer for deg. Så kan du bruke nvidia-settings til å sette opp to skjermer like enkelt som i windows. Du finner nvidia-settings i Synaptic.

 

Jeg mener brukeren kyrsjo har svart på problemer med uio-nettet tidligere, søk i forumtråder, så finner du fort løsningen vil jeg tro.

Lenke til kommentar

Fikk løst begge problemene ganske enkelt. Hvis noen lurer var det bare å klikke på nettverksikonet og velge connect to 802.1x protected network, men må huske på å huke av for roaming mode (jeg hadde på dhcp så fant ikke denne knappen). Skjermene gikk lett bare tok en sudo apt-get install nvidia-settings og fikset det fra det programmet. Takk til dere som tok dere tid til å svare.

Lenke til kommentar

Jeg bort på Strandvegen Studentheim i Tromsø. Her bruker vi HiTøs (hitos) nett (samme som UiT sitt nett). Når jeg forsøker koble til via 802.1x i ubuntu 8.04 blir jeg bedt om å skrive inn network name også. Har forsøkt å skrive alt mulig der, men blir fortsatt bedt om encryption key eller passphrase. Selv om jeg bruker riktig brukernavn og passord.

 

Noen som har peiling hva jeg kan gjøre for å få dette til å funke? Hadde vært kjekt å kunne brukte ubuntu igjen.

Endret av schlinkey
Lenke til kommentar

Har ingen erfaring med HiTos sitt nett, men hos meg husker jeg at typen beskyttelse/kryptering ble gjenkjent feil i Ubuntu. Høres ut som at det er problemet, iom at du får spm om passphrase/key når dere skal bruke brukernavn/passord.

Dere har sikkert en guide som sier hvilke innstillinger dere skal bruke?

Lenke til kommentar

Jo, vi har det, men den er så utdatert at det er lite hjelp i den. Det er snakk om kompilering av Xsupplicant og whatnot. :p Orakeltjenesten gir kun support til Windows. Virka som man endelig skulle kunne bruke dette problemfritt og enkelt, nå som det kommer med innebygd support for 802.1x support ;p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...