Gå til innhold

Nikon D40, har jeg fått en vare med feil på?


Anbefalte innlegg

Hei!

Setter pris på om noen kan hjelpe meg her. Nettopp kjøpt meg Nikon d40, og var storfornøyd med å endelig få det i hus. Begynte jo seff å trykke litt og prøve meg litt frem, og tok en 10-12 bilder kanskje før noe merkelig skjedde. Litt vanskelig å forklare, men på alle bildene som jeg tar nå..så blinker alle deler som er hvite eller sterkt lys på på skjermen på kamera! Skjønner ikke helt det, kan det være noe jeg har prestert å knote meg frem til ved å rote med innstillingene? Bildene ser normale ut når jeg legger de inn på PC-en da, men Nero programmet som vanligvis åpner bildene klarte ikke å åpne filene. Kan det ha noe med minnekortet å gjøre? Minnekortet jeg bestilte sammen med kamera kom ikke samtidig, så jeg bare puttet inni et TeQ 1gb sd kort som jeg hadde hjemme. Setter pris på hjelp her, vet liksom ikke om dette er noe jeg skal reklamere på, eller om det bare er jeg som har stilt det inn selv. Om jeg skal reklamere så er det jo et DOA produkt og jeg vil ha nytt med en gang.

 

Kan jo også legge til at jeg har forøkt å tilbakestille kamera til fabrikkinstillingene...

Endret av djcarina
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en funksjon som viser de lyseste og mørkeste feltene i ett bilde så du kan lett se om ett bilde er over eller undereksponert. De ter ikke en feil, det er som sagt en funksjon.

 

På mitt D70 så trykker du på høyre og venstre side av navigasjons knappen for å bytte mellom forskjellige modus. Opp og ned så blar du frem og tilbake i bildene.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Gratulerer med nytt kamera!

 

helt riktig som forrige svar sier, men på D40 trykker du opp eller ned på navigasjonsknappen for å skifte mellom de forskjellige visnings-alternativene.

 

Det er bare å trykke i vei, og utforsk hva de forskjellige innstillingene gjør. Det er bare å trykke de to knappene med grønn prikk for å enkelt stille kameraet tilbake til fabrikkinnstilling.

Lenke til kommentar

Allright! Da er jeg litt mer beroliget. Siden det ikke dukket opp på de første bildene så var jeg redd for at jeg hadde gjort noe galt. Er helt grønn når det kommer til speilrefleks, men gleder meg som en unge til å komme i gang med å bruke det :yes:

Har bruksanvisningen pent plantet på fanget :)

 

Takk for hjelpen.

Lenke til kommentar
Hei!

Bildene ser normale ut når jeg legger de inn på PC-en da, men Nero programmet som vanligvis åpner bildene klarte ikke å åpne filene.

 

Har du stilt inn bildekvaliteten til RAW-format? I så fall kan DET være grunnen til at Nero ikke åpner bildene dine.

 

Har du ikke noe annet bildevisningsprogram?

For å komme igang, vil jeg anbefale deg PictureProject som fulgte med på CD-rom. Eller du kan gå til Nikons sider å laste ned Transfer og ViewNX. De gjør jobben, men ikke noe avanserte greier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...