Gå til innhold

Panasonic L1 - i Norge?


Anbefalte innlegg

Er Panasonic L1 å få tak i her til lands fortsatt? Hva er i såfall prisen?

 

Jeg vet at dette er et utypisk, gammelt og dyrt kamera, men det har seg nå en gang slik at jeg har lyst på et (så ikke noe mas om alle de "flotte" alternativene, ok?). Det sitter godt mellom hendene og ser fantastisk ut, og gjør alt et dslr-kamera trenger å gjøre for min del. Kit-objektivet er heller ikke så verst.

 

... Men jeg finner det altså ikke! Jeg vet at Japan Photo solgte ut Leica-varianten (Digilux 3) før jul, men jeg rakk ikke kaste meg rundt. Ingen har Panasonic-utgaven, de som selger Leica-utgaven tar blodpris for den.

 

Internasjonalt har prisene økt en del siden nyttår. Det ser ut til at det settes en siste skvis på dette kameraet nå som det er ute av produksjon(?), for sånne som meg, før sluttsalget kommer.

 

 

Kan noen hjelpe meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finner intet i Norge. For ordens skyld, B&H Photo har L1 in stock, med 14-50 (som i parantes bemerket er en drømmezoom) for den ringe pris av cirka USD1500. Frakt kommer vel på USD20-30, 1530USD er cirka 7700 norske kroner, legg på toll, så har du det du ønsker.

 

Men på tross av dine forsikringer om at du ikke vil høre det; har du prøvd E-510? Eventuelt E-3?

Lenke til kommentar
En stund siden jeg har vært der, men en eller annen kjede - lurer på om det er FotoKnudsen - på Sandvika Storsenter har hatt en i monteret sitt i en evighet.

Mener å huske at den står der enda.

 

Prisen er imidlertid ikke "realitetsorientert".

Det er vel derfor den står der enda ;)

 

Tom

Lenke til kommentar

Det bør være et glimrende utgangspunkt for pruting, med printing av priser fra andre steder som referanse. Det er sant at det har et krem-objektiv, som er aktuelt å bruke ved overgang til et annet fourthirds-kamera.

 

Jeg tipper butikksjefen hadde blitt sjeleglad hvis noen overhodet vil ha kameraet, for det er nok svært få som etterspør akkurat den modellen i disse dager.

Lenke til kommentar

Vi har kameraet med standardobjektivet (14-50/2,8-? tror jeg) der jeg jobber, og tror prisen er satt i forhold til hva den er verdt nå, som forøvrig er 9950 kroner eller noe sånt. Den pakken er så absolutt verdt den prisen mener jeg, med tanke på at objektivet som følger med er veldig bra.

 

Du bør kunne få den til den prisen også på FotoKnudsen.

 

Vi solgte en for noen dager siden, og tror vi kun har et igjen nå. Så tror det haster om du vil ha tak i et i Norge. De som ikke allerede er tomme, blir nok ganske snart utsolgt.

Lenke til kommentar

Jeg skulle gjerne hatt et E-510 eller E-3...

 

...Om det så ut som, og kjentes ut som Pana L1. Dvs. jeg skulle gjerne hatt søkeren og iso-egenskapene og alt det andre, men i L1-innpakning. Det er fasongen og følelsen i "nye" kameraer jeg misliker, det standardutseendet (fasong, ergonomi og materialvalg) "alle" kameraer har.

 

Jeg har seriøst vurdert E-420, som det første rimelige DSLR som har et utseende som i det minste grenser mot tiltalende. Lite og kompakt er det også, det kan ikke sies om L1. Likevel er det L1 jeg faller ned på, etter å ha brukt Canon i et par år nå.

 

Ellers takk til alle som har sendt meg meldinger privat med forslag. Raskt ekspedert! Jeg tar gjerne i mot fler.

Lenke til kommentar

Det er jo besnærende med skikkelig lukker-hjul og blender-ring, som L-1 er alene om. Det gir mening til manuell eksponering for min del. Multihjul er helt greit, men det er ikke helt det samme. Dessuten ser det nesten ut som en litt forvokst målsøker, så jeg forstår godt at du liker designet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...