Gå til innhold

Nordmenn: er de patriotiske?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er bra nordmenn ikke er patriotiske. Patriotisme svekker den kritiske sansen til ens egen og sine medborgeres forhold.

 

ja, men mangel på patriotisme fører til at ting blir som det er idag

Oversvømt med kriminelle innvandrere uten at Ola Nordmann gidder å gjøre noe med det

 

 

Landet som topper listen har innvandrinsproblemer av en helt annen dimensjon enn Norge. Ser ikke helt logikken din. Det finnes millionbyer i USA hvor spansk nesten er like utbredt som engelsk.

Lenke til kommentar
Patriotisme ---> Nasjonalisme ---> Rasisme ---> Idiot

 

Meir dekkande om du plasserer desse stadia i ei trapp, gjerne nedover. Eg vil seie eg befinn meg på midten av den trappa/Stigen. Er lokalpatriot (Vestlending) og redd for framtida til landet vårt.

 

Men meir patriotisme hadde me ikkje hatt vondt av, det er for lite stolthet og ære blandt oss nordmenn.

Lenke til kommentar

Mephisto: Hvorfor har vi godt av mer patriotisme? Hva er det som er så positivt med å være stolt over hvor man kommer i fra?

 

Jeg synes man kan være stolt over ting man selv har gjort, men jeg ser ikke logikken av å være stolt over noe man ikke har hatt noen innvirkning på selv. Det er like teit å være stolt over å være norsk som å være stolt over at man har en spesifikk hudfarge, være stolt over noe man har fått, etc.

 

Stolthet synes jeg ikke er en positiv egenskap med mindre det er at man er stolt over seg selv og hva man har gjort. Sikkert mange som er uenige med meg men jeg ser ikke poenget i å glorifisere enn slik "urettferdig" stolthet.

Lenke til kommentar

cyclo: Hva som er forskjellen? Om man knytter seg til en familie eller et land så er det jo også bare et begrep formet av kulturen vår.

 

Jeg kan forstå noen som er glad på andres vegne, stolte av ungene sine, stolte av noe andre har fått til pga støtte fra seg selv, men ikke bare at man er stolt av noen andre.

 

Eller det vil si, jeg kan forstå det. Det er ikke en unaturlig reaksjon og det er ganske mennesklig. Men jeg synes alikavel det er en uting.

 

Nå kan det hende at vi fremdeles er enige og bare legger litt forskjellige ting i begrepet stolthet men ja :p

Lenke til kommentar
Er ikkje norsk, men mi meining er at ingen nordmann som snakkar bokmål er ein patriot, man kan ikkje vera patriot når man snakka at dansketa språk.

 

Dummeste jeg har hørt. Norsk er ikke Dansk. Det var det før, men språket utviklet seg til det som i dag kalles Norsk.

 

Patriotisme ---> Nasjonalisme ---> Rasisme ---> Idiot

 

Må vel gå ann å være stolt/glad i landet sitt uten å være rasist vel, det finnes en mellomting. Syns du bør tenke litt over at du faktisk bor i et av de landene i verden som er best å leve i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...