Gå til innhold

Problemer med Asus 9600GT


Bøe

Anbefalte innlegg

Hei.

 

I en god stund nå har jeg hatt et Powercolor x1900xt som har fungert fint helt til jeg utsatte det for Call of Duty 4 og Crysis. Opptil flere ganger opplevde jeg at pcen mistet kontakt med skjermdriveren og så på Catalyst control center at kortet lå over 100 oC. Jeg la også merket til en lukt som om noe var brent inni maskinen, kunne ikke finne ut om det kom fra skjermkortet eller PSUen.

 

Jeg bestemte meg da for å heller investere i et nokså nytt middelklassekort; Asus GeForce 9600GT 512 mb. Det fungerte fint helt til for et par dager siden skjermen plutselig gikk seg vrang også helt svart etter 15 minutter i Team Fortress 2. Da jeg restartet maskinen fikk jeg ingen bilde på skjermen og hørte bare lyden av CPU viften som hørtes ut som den startet og stoppet hvert 3. sekund.

 

Jeg leverte skjermkortet inn til service, men de fant ingen feil ved det. Jeg tror kansje det er PSUen som er utdatert, men er ikke sikker.

 

Er det noen andre som har opplevd noe lignende\har noen tips angående detter?

 

Takk på forhånd.

 

PCen min:

 

Windows Vista Ultimate 32bit SP 1

Intel Pentium Duo 3,20 GHZ

2 Gigabyte RAM

Radeon x1900xt(Cat 8,4)\GeForce 9600GT(174.74)

Cheiftech PSU, 450w

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager, glemte hovedkortet:

 

Gigabyte GA-8I945PG-RH(Socket 775)

 

Har ikke prøvd å sette PSUen i en annen datamaskin, skal prøve det senere.

 

Det som gjorde at jeg mistenker PSUen derimot er at PCen starter helt fint når jeg setter i det gamle x1900 kortet. Jeg trodde 450W skulle være tilstrekkelig for PCen min, men kan volt og amper ha mye å si på en 2 år gammel PSU?

Lenke til kommentar

Er dessverre ikke så datakyndig at jeg vet hvordan man skal resete CMOS. Jeg fant CMOS på hovedkortet(2 pins) ved hjelp av manualen, men lenger kom jeg ikke.

 

Skal det være noe på den fra før man kan ta av og på for å kunne resete, eller må man sette på noe som dekker de 2 pinnene?

Lenke til kommentar

CMOS er 3 pins, og du har en jumper som dekker 2 av de. Ta av jumperen - sett den på de den andre pinnen + den i midten i ca 10 sekunder...så sett den tilbake i den samme plassen den sto først. (PCen skal naturligvis være skrudd av under prosessen).CMOS er som regel rett ved siden av batteriet på hovedkortet.

Endret av fflex
Lenke til kommentar

Er ikke helt sikker på om hovedkortet mitt er som du beskrev det, men etter litt fikling tror jeg at jeg fikk det til. Jeg ble presentert med "CMOS error - loading defaults" under oppstart.

 

 

Vet ikke det er et tegn på om jeg gjorde det riktig. Jeg prøvde iallfall å avinstallere skjermdriverene og sette i 9600gt kortet igjen, men ble igjen stående uten bilde når jeg skrudde på maskinen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...