Gå til innhold

Frivillig barnløshet og holdninger


Anbefalte innlegg

Vet ikke helt om dette er rett plassen å legge denne tråden, men legger den nå her så får admin se om den hører hjemme her.

 

Så denne artikkelen på Side2; http://www.side2.no/helse/article1768550.ece og begynte å tenke litt over noen holdninger i vårt samfunn.

Er der blitt slik at folk som velger å være frivillig barnløse blir 'sett ned' på av samfunnet generelt, eller har det vært slik hele tiden? Det virker i hvert fall for meg som om at personer som velger å ikke få barn ofte blir sett ned på, og enten omtalt som egoistiske eller karriereorienterte eller begge dele, at de setter seg selv og jobben foran alt annet.

Hvis dette nå er tilfellet er det nødvendig med en holdningsendring blant folk?

Det virker jo egentlig positivt generelt for samfunnet og kloden at flere ikke velger å få barn, da en kunne risikere en overpopulasjon, noe som blir forskyvet lengre ut i framtiden med en mindre befolkningsvekst.

 

Hva mener dere her inne, kjør på med argumenter og provokasjoner ;)

Endret av Kenny_NOR
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At noen ikke ønsker seg barn syns jeg er helt greit. Skjønner ikke hvordan det skulle være egnet til å provosere noen.

 

Jeg kjenner noen som har barn som er såpass opptatt av seg selv at barnet kommer i bakgrunnen. Jeg syns at hun er egoistisk og ikke burde hatt barn hvis hun ikke klarer å prioritere disse. Da har jeg mye mer sans for de som er egoistisk og velger å ikke få barn fordi de fortsatt vil dyrke seg selv.

 

Men du trenger ikke være egoist for å velge å ikke få barn. Det holder å være et logsik, rasjonelt og tenkende mennesker som tar egne valg på et bevist grunnlag.

 

Mens vi er inne på temaet: Kan man ikke innvende at å få barn er egoistisk? Burde vi begynne å se ned på de? Og blir det i grunn ikke mer egoistisk jo flere barn man får?

Lenke til kommentar

Jeg er en av de som ikke vil ha unger.

Men det er flere årsaker. Her skal dere få noen av mine begrunnelser:

 

- Jeg synes kort og godt ikke at småunger er "åååå såååå søøøøøte". Tvert i mot synes jeg de er temmelig stygge.

- Jeg ser mørkt på å ville bli bundet av dem i 20 år.

- Jeg gidder enkelt og greit ikke alt maset og ansvaret som følger med.

- Unger passer ikke inn i tilværelsen min, siden jeg har mer enn nok med mine egne helseproblemer.

- Jeg ville ikke utsatt mine barn for all elendigheten som finnes i dagens samfunn. (dop og mediapress etc)

- Jeg har heller ikke råd til å gi unger den oppveksten jeg mener de bør ha.

- Jeg ser heller ikke hvordan unger skal kunne gjøre livet mitt noe enklere.

Lenke til kommentar

Det å ha barn passer ikke for alle. Derfor har jeg bestemt meg for å ikke få noen. Det hadde rett og slett ikke vært forsvarlig for verken meg eller ungen, siden jeg ikke har tålmodighet nok til å ta meg av et barn. Dessuten har jeg aldri vært interessert i barn.

 

Når man har tatt en slik beslutning, må man bare venne seg til å få kommentarer fra andre. Jeg hører ofte om at jeg kommer til å ombestemmme meg når jeg blir eldre, og at jeg kommer til å angre hvis jeg ikke får barn (Snublefot). Tenk, jeg tror ikke det!

Lenke til kommentar

Kan ikke skjønne hvorfor folk skulle bli sett ned på av den grunn, men jeg kjenner faktisk folk som gjør det (dessverre). Om folk ikke føler seg klare, eller modne nok til å få barn, så må de da få velge dette selv. Er det ikke bedre at de ikke velger å få barn, enn at de får barn som er hos dagmamma omtrent hver eneste dag fra 8-16.

Lenke til kommentar

Å velge å ikke få barn er da slett ikke egoistisk, snarere tvert imot. Verden lider av stor overbefolkning og en sterk populasjonsvekst. Med andre ord ser ikke situasjonen ut til å bedre seg noe særlig. Om flere velger å ikke få seg barn vil man kunne motvirke denne sterke befokningsoverskuddet som før eller siden vil føre til en katastrofe. Norge har nesten stabilisert sin befolkningsvekst, og flere land i Europa har en negativ befolkningsutvikling. Dette er positivt, og land i Afrika burde lære av dette.

 

Med andre ord ville jeg faktisk heller rose de som velger å ikke få barn enn å kritisere dem. Selv om deres grunner for ikke å få barn er "egoistiske" vil virkningene av valget være positive. Jeg ser heller ikke hvorfor det skulle være galt å satse på karriere framfor barn. Det må da være lov det vel? Hvis et flertall i befolkningen har negative holdninger til ikke å få barn må en holdningsendring til, uten tvil.

Lenke til kommentar
Det virker i hvert fall for meg som om at personer som velger å ikke få barn ofte blir sett ned på, og enten omtalt som egoistiske eller karriereorienterte eller begge dele, at de setter seg selv og jobben foran alt annet.

 

Å sette barn til verden er kanskje det mest egoistiske man kan foreta seg.

Lenke til kommentar
Det virker i hvert fall for meg som om at personer som velger å ikke få barn ofte blir sett ned på, og enten omtalt som egoistiske eller karriereorienterte eller begge dele, at de setter seg selv og jobben foran alt annet.

 

Å sette barn til verden er kanskje det mest egoistiske man kan foreta seg.

 

Å sette barn til verden er kanskje det mest samfunnsnyttige man kan foreta seg.

 

Derav stigmataen:

Å få barn bidrar til økonomisk vekst; barnløshet bidrar til økonomisk ruin.

Dersom ingen fikk barn ville samfunnet kollapse.

Dersom vi hadde 0.5 fødselsrate; halvparten så mange fødte som døde ville økonomisk ruin vært nært forestående.

 

De som får barn gjør altså noe absolutt nødvendig for samfunnet -- og taper hundretusener på å gjøre det.

Barn er ikke gratis på noen som helst måte -- man må være sosialklient for å kunne "tjene" på å få barn.

 

Så -- hvorfor ser man ned på mennesker som ikke bidrar?

Bidrar de sier du?

Dersom de ikke får barn, la oss si de bidrar med 100 000.

De som får barn bidrar med 50 000, og barnet 150 000 når det vokser opp, og det andre barnet 150 000, og barnebarna 175 000 hver.

Totalt sett vil det å få barn i dette eksempelet føre til at landet tjener ti ganger mer på dem som fikk barn enn dem som ikke fikk barn.

 

Derfor liker jeg ikke barnløshet.

Barna mine skal kanskje vaske disse menneskene i rompa om noen tiår -- men hvem skal vaske meg når ikke de fikk barn?

 

---

 

Bare for å ta et helt soleklart eksempel for dem som ikke forstå logikken:

 

De som får barn:

En mann går i skogen og plukker epler, og før han går hjem planter han eplefrø.

 

De som ikke får barn:

En mann går i skogen og plukker epler, men planter ingenting.

Endret av Andre1983
Lenke til kommentar

Norge trenger kanskje flere barn, men verden gjør det ikke. Uansett hvor samfunnsnyttig det er, så får man ikke barn for sin egen del. Ingen føder barn for å gjøre veldedighetsarbeid for samfunnet. De gjør det for å realisere egne drømmer og mål i livet.

 

Jeg ser ikke ned på folk om de velger å være barnløse, heller om de setter flere barn til verden enn de makter å gi en god oppdragelse. Hvis folk finner ut at de vil leve et bedre liv uten barn, støtter jeg dem fullt ut i det. Man lever bare en gang, og da bør man ikke kaste bort 18 år av livet på noe man ikke har lyst til.

Endret av spareku
Lenke til kommentar

Det som undertegnede sysnes er meget egoistisk er at de mennesker som ikke kan få barn, bruker et tonn med penger for å bli kunstig befruktet el. bare slik at de kan si at det er deres eget barn, når det er flere hundre barn fra feks. den tredje verden som kunne trenge et bra hjem. Dette er egoistisk!

 

EDIT: Skrivelagg

Endret av roberteh
Lenke til kommentar
Det som undertegnede sysnes er meget egoistisk er at de mennesker som ikke kan få barn, bruker et tonn med penger for å bli kunstig befruktet el. bare slik at de kan si at det er deres eget barn, når det er flere hundre barn fra feks. den tredje verden som kunne trenge et bra hjem. Dette er egoistisk!

 

EDIT: Skrivelagg

 

Alt mennesket gjør er egoistisk. Sånn er det bare.

Lenke til kommentar
Hørte jeg overbefolkning? Hvorfor belaste denne kloden med flere kjøttobjekter som krever mer ressurser? Sånn sett skal vi være glad for kriger, sult- og naturkatastrofer, det blir jo ryddet unna en del. Kynisk men sant.

 

post-35043-1209384867_thumb.jpg

 

Heftig bilde må jeg si, tror nok ikke de som tar seg en tur dit får slappet av slik som det skrives i slagordet. :p

Lenke til kommentar
Men, ja. Jeg tror mange som velger å være barnløse blir sett ned på.

Det er jo bare å unngå slike fucktards da. Jeg omgås ikke folk som dømmer andre ut fra sosial status, karriere ol.

Det er ikke like lett når man er i en sånn situasjon. Det er mange som ikke eier like mange antenner og kan lire ut av seg litt av hvert. Sånt kan såre, selv om man ikke er bestevenn med vedkommende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...