Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Åpent forhold. Hva synes du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kommer veldig an på personene, tror jeg. Jeg for min del er både veldig monogam og veldig sjalu, så jeg tror det hadde funket veldig dårlig :p

 

Men for all del. Om noen synes det funker bra, så er jo det helt flott. Alle er forskjellige. Og forskjellige samlivsformer passer for forskjellige mennesker. Bare begge er forsiktig med å bruke kondom og slikt, så de ikke drar med seg masse stygge SOS inn i forholdet, så...

Lenke til kommentar

Hva er egentlig poenget med et åpent forhold? Er det kun ment for å ha flere sexpartnere på en gang? Hvor dedikert er man egentlig da til den partneren man har, hvis man hele tiden er innvolvert med nye folk og slipper dem inn i senga si og deler massevis av lidenskapelige timer sammen med dem? Blir det ikke litt for enkelt å stikke avgårde til noen andre hvis ikke alt er 100% etter eget behov på hjemmefronten? Hvor går grensene i et slikt forhold, hvis det i det hele tatt er noen grenser? I hvilke situasjoner kan man forvente noe av partneren sin? Hva gjør en slik partner til DIN partner (tenker da på lojalitet og hengivenhet), når flere stykker forventer oppmerksomhet i alle retninger? Kan alle andre parter/elskere som er innvolvert forvente like mye av deg eller den andre parten hvis du er i et såkalt "åpent forhold"?

 

Hvis noen blir gravid, hva gjør man da hvis abort ikke er aktuelt? Skal jeg oppdra en unge som min kone/samboer har fått med en annen mann, mens hun bor sammen med meg, eller skal hun da bare stikke og begynne et nytt liv med elskeren?

 

Beklager, men jeg trenger en dypere forståelse for hvordan dette skal fungere i praksis, hvis jeg skal klare å komme med en formening... Håper noen med erfaring kan svare meg.

Lenke til kommentar

Hvis begge parter ønsker et åpent forhold ser jeg ikke noe negativt med det. At samfunn og normer skal fortelle noen hvordan de skal leve blir for meg helt feil. Hvem, og hvor mange man har sex er en privatsak. Tviler på at jeg hadde klart det thought.

Grenser og regler må de involverte bli enige om.

Endret av thrice
Lenke til kommentar

Hadde aldri sett ned på noen som var i et åpent forhold, men overhodet ingenting for meg. Det positive er jo erfaring, du binder deg ikke med noen i tidlig alder og du slipper mye av ansvaret og sjalusien "vanlige"par sliter med. Frihet med andre ord, du er din egen herre. Men på en annen side, det er jo helt hærlig og ha noen for seg selv.

Lenke til kommentar
Hvis begge parter ønsker et åpent forhold ser jeg ikke noe negativt med det. At samfunn og normer skal fortelle noen hvordan de skal leve blir for meg helt feil. Hvem, og hvor mange man har sex er en privatsak. Tviler på at jeg hadde klart det thought.

Grenser og regler må de involverte bli enige om.

 

Jeg er helt enig med deg, men jeg venter enda i spenning på å få svar på mine spørsmål over. Det er en del "problemstillinger" som jeg trenger å forstå før jeg klarer å gjøre meg opp en mening.

 

Er det ingen med erfaring som kan svare meg?

Lenke til kommentar

Hadde aldri klart å delt den jeg elsker med en annen, punktum finale! Var det en kjæreste som jeg viste at jeg ikke kom til å være sammen med resten av livet, ( altså ikke en jeg såg for meg min fremtid med), så kan det hende jeg hadde klart det. Uansett, jeg måtte brukt lang tid på å funne ut av det. Og nå er det totalt uaktuelt ettersom jeg har funnet min drømmepartner..

Lenke til kommentar
Er det ingen med erfaring som kan svare meg?

Kanskje grunnen til at ingen med erfaring har svart er fordi det ikke er så mange som begir seg ut på det? Det kan jo være et lite hint om hvor lurt det er ;)

 

Selv kunne jeg aldri klart det. Det er mye bedre å ha følelser for en person og vise det til den ene. Og vite at personen er "din". Dessuten så kommer noen garantert til å få følelser som mest sannsynlig ikke gjenspeiler seg hos den andre og da er suppa igang.

Lenke til kommentar
Dersom man klarer å ha et åpent forhold til en person, så er det vel ikke ekte kjærlighet i bildet?

 

Hvorfor skulle det ikke være det? Selv om mange ikke kunne klart det pga sjalusi, betyr det ikke at enkelte ikke klarer det selv om de elsker hverandre. Swingers er ikke verdens beste eksempel, men der har de sex med andre selv om de er i forhold.

Endret av thrice
Lenke til kommentar
Åpent forhold som i at man har en fast pulepartner er genialt. Åpent forhold med følelser har jeg svært vanskelig for å forstå.

 

Ser poenget ditt, men en fucking friend, der følelser ikke er innvolvert, er ikke et "forhold", så det er nettopp derfor jeg ikke skjønner hvordan et "åpent forhold" fungerer, i likhet med deg. Jeg skjønner opplegget, men ikke hvordan dette skal gå sin gang i praksis. :)

 

Kanskje grunnen til at ingen med erfaring har svart er fordi det ikke er så mange som begir seg ut på det? Det kan jo være et lite hint om hvor lurt det er ;)

 

Hehe... mulig det, men det er likevel noen her inne som mener at et "åpent forhold" kan fungere helt fint, så de må vel kunne komme med noen svar på mine problemstillinger...?

 

Selv om mange ikke kunne klart det pga sjalusi, betyr det ikke at enkelte ikke klarer det selv om de elsker hverandre. Swingers er ikke verdens beste eksempel, men der har de sex med andre selv om de er i forhold.

 

Swingers er mer kontrollerte omgivelser, der begge parter er innvolvert, så nei... det er ikke det beste eksemplet. Kanskje du kan svare meg på mine spørsmål? Bare for å ha det sagt, jeg er hverken enig eller uenig med deg. Jeg skjønner bare virkelig ikke hvordan et "åpent forhold" skal fungere i praksis. Det virker som om mange mener at hvis du bare fjerner sjalusien, så er fungerer det akkurat like greit som et "vanlig forhold", men så enkelt kan det ikke være, i mine øyne og derfor trenger jeg en litt videre forståelse av hvorfor de som "støtter" slike forhold, mener at det fungerer så bra. Jeg tenker da på et litt mer helhetlig og omfattende bilde av "løsningen" på et åpent forhold og ikke bare "dropp sjalusien"-teorier, da disse blir litt for enkel. Et forhold, i ordets rette betydning, krever et litt mer stødig fundament enn som så og et åpent forhold vil jeg tro krever enda mer disiplin og merkfundige grenser og løsninger enn et "vanlig forhold", selv om mange mener det stikk motsatte, siden konsekvensene og følgene kan bli ganske kompliserte når flere personer er innvolvert på en gang.

Lenke til kommentar

Den situasjon av denne typen hvor dette kunne fungert var vel hvis forholdet var basert på å finne andre partnere og ha sex med sammen.

 

Eks; Ola og Kari har sex og deler fantasien om trekant. De drar på byen og møter ei delig dame som vil være med dem hjem og ha sex med dem. Og så blir foholdet basert på dette.

 

 

Men et forhold hvor hver for seg er sammen med andre alene uten den andre til stedet kan jeg ikke se for meg kan fungere særlig bra. Da tror jeg i hvertfall den ene i forholdet vil føle sjalusi.

 

Jeg har selv null erfaring med dette da så ikke ta det jeg sier for seriøst.. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...