Gå til innhold

Kva karakterar må eg ha for å verte dyrlege?


Schnell

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Her står det at du treng 330 studiepoeng:

 

Studiepoeng har ingenting med hva som kreves for å komme inn på studiet. Studiepoeng er det du får når du studerer på høyskole/universitet. 30 studiepoeng = 1 semester. 330 studiepoeng betyr altså at det er et studie på 5,5 år.

 

I fjor trengte du 61,4 konkurransepoeng for å komme inn på primærkvoten. Dvs. at du må ha meget gode karakterer for å komme inn.

Lenke til kommentar
Her står det at du treng 330 studiepoeng:

http://utdanning.no/utdanning/veths.no/772

 

330 studiepoeng er det du får for selve veterinærstudiet når du allerede har gått der i fem og et halvt år. Grensen for å komme inn på studiet var 61,4 for primærvitnemål og 69,5 for ordinærvitnemål i 2007. Det vil si du bør ha godt over fem i snitt i tillegg til ekstrapoeng for realfag osv. Det kreves også at du har 2MX/3MZ og 3KJ for å komme inn. Med andre ord har du en ganske hard jobb med å ta opp alle fag fra videregående foran deg, dersom du har tenkt til å bli veterinær.

 

Edit @ stadskle: Du kom før meg:)

Endret av 1503
Lenke til kommentar

Haha karen har drevet og skreket i DNFK at han ikke trenger å gjøre lekser fordi han skal bli bonde. Så slår virkeligheten ham at man faktisk trenger skolegang for å lære det som trengs. Og da skal han bli dyrlege? Good luck, mate.

 

Du får gå i kirka og spørre om de trenger en som Gud har direkte kontakt med heller.

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH

Du får, for det det er verdt, faktisk 2 ekstra poeng som gutt som søker til veterinærstudiet. Men du vil fremdeles trenge svært gode karakterer ;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-120696

En gutt vil trenge ca. 5 i snitt med en god del realfag for å komme inn. Så du må forbedre karakterene veldig mye. Men er drømmen å bli dyrlege så anbefaler jeg Polen, Ungarn osv..., man kan bli lege og tannlege der, så skal ikke se bort i fra at man kan bli dyrlege der også. Good luck!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-120696
Har vel vært en del som har reist til England og Danmark også, såvidt jeg vet.

 

Uten å ha noe sikre kilder på dette, så vil jeg uansett tro at universiteter i Danmark og i hvert fall England krever meget gode karakterer for veterinærsutider?

 

gonjimann: Hehe ja har sett diskusjonene med de norske medisinstudentene, men satser på at de ikke kommer inn her. ;)

 

Men hvilket år går du Schnell? Om det er første året så er det jo fortsatt gode muligheter om du jobber hardt de neste årene, men situasjonen er litt verre om du går siste året...(Profilen sier "Bursdag 9 April 1908 ")

Endret av Slettet-120696
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Axby2kEH
jjk: Pass deg, nå kommer de norske medisinstudentene på forumet og spiser deg :)

 

Schnell: Jobb mere på skolen du, så skal du se det ordner seg.

Så lenge du skal holde deg til å skjære i dyr og ikke mennesker så tror jeg at du får være i fred ;) Såvidt jeg vet er det ikke turnusordninger på samme måte for veterinærstudenter som for medisin (men jeg kan jo ta feil,selvsagt)

 

Når det er sagt så er jo ikke det å komme inn den eneste utfordringen på et sånt studie, og med et svakt faglig grunnlag vil man få store problemer på studiet. Men om man skjerper seg, jobber hardt og står på, så kan det være mulig å få noe til ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...