Gå til innhold

Active Denial System


Anbefalte innlegg

Så på 60 minutes her forleden. Egentlig ganske trøtt, men så plutselig: de hadde en reportasje om et våpen utviklet for bruk i krig. Ikke så revolusjonerende kanskje, men det var det at det var ikke-dødelig som gjorde det interessant. Det var en slags LASER-stråle som ble sendt fra et kjøretøy på opptil 600 meters avstand. Ikke nok med at det var ikke dødelig, men det var fullstendig harmløst også. Det skulle visstnok føles som å bli kastet kokende vann på, men flyttet man seg ut av strålen, var man kvitt smertene og var uskadd.

 

Jeg synes dette hørtes genialt ut! Hvorfor er det ingen som har tenkt på det før? :hmm:

 

Her er en wiki-artikkel om emnet

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fra Wikipediaartikkelen:

 

At least eight people have been seriously injured by the ADS system, and several of those were hospitalized with second degree burns. It is unclear how many injuries may have actually occurred since the program is secretive and withholds much of its data from the public.
Long term exposure to the beam may cause more serious damage, especially to sensitive tissues, such as those of the eyes.
Contrary to Raytheon's claims that the pain ceases instantly upon removal of the ray, Hanlon said that the finger he subjected "was tingling hours later".(this may be due to nerve damage)

 

Høres ikke helt ufarlig ut, synes jeg.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Njei. Men det skal sies at disse 8 som har blitt skadet er 8/11000. Og det er ikke så mange. Flere som blir alvorlig syke av Paracet...

 

Om det skulle være noen som oppholdt seg i strålene lenge beviser det både sterk viljestyrke og fiendtlige hensikter. Noe som kanskje rettferdiggjør bruk av tradisjonelle våpen. 8 alvorlig skadet av 11000 er tross alt bedre enn 8 drept av hundre, som kunne blitt utfallet hvis man kun brukte skytevåpen.

 

Har man lagt handa på kokeplata er det en fair sjangse for at man får nerveskader om man ikke fjerner den rimelig kjapt. ADS er tross alt tryggere enn en kokeplate.

Lenke til kommentar

Husker å ha skrevet en oppgave om ikke/mindre dødelige våpen mens jeg var på videregående. Ideen bak disse våpnene er utmerket (spesielt grunnet naturen til moderne krigføring, hvor sivile ofte er i skuddlinjen, samtidig som opinionen er viktig for en vellykket krig), men teknologien er langt fra perfekt (dog bedre enn alternativene).

Derimot er det to ting som er viktige å huske. Som nevnt er disse våpnene utmerkede til tortur, ettersom hensiktene er det samme: påføre maksimalt med smerte/ubehag, samtidig som det er bortimot umulig å drepe noen (og at torturen da kan vare evig), og at det ikke blir gjenværende langvarige spor slik at Røde Kors kan peke rundt med fingeren når de får tak i tidligere fanger. Dermed er det mer ønskelig med ikke-dødelige våpen som baserer seg på å uskadeliggjøre istedenfor å tvinge med smerte.

Den andre er at de er mye lettere å bruke for et undertrykkende regime. Slike våpen tillater lett undertrykkelse av store mengder folk samtidig som man tiltrekker seg minimalt med negativ oppmerksomhet fra det internasjonale miljøet, og gjør det dermed lettere for et diktatorisk regime å holde på makten i lang tid.

Lenke til kommentar

Så selv denne reportasjen på 60 minutes og utifra det vi ble visst var det et ypperlig system. Fungerer på mange måte som en vannkanon, bare med varme og at den som fyrer av kan være en halv kilometer unna. Synd det kommer til å ta mange år før det blir tatt i bruk utifra programmet. Selv om en der håpet de kunne få den til Irak iløpet av sommeren.

Ah, ypperlig til tortur.

Nå kan man i teorien torturere folk med hva som helst.

Lenke til kommentar
Er vell ment å bryte opp voldelige demonstrasjoner og således spare liv så ser ikke helt poenget ditt.

 

Ideelt sett, men det mer sannsynlig bruksområde er på uønskede demonstrasjoner.

 

Forskjellen på denne og t.eks. bruk av vannkanoner, utplassering av tjenestefolk, osv. for oppbryting av demonstrasjoner er at ekstrakostnaden ved å bruke den en gang ekstra er svært liten. Har man først gått til innkjøp av maskinen koster det ikke noe særlig å bruke den.

Lenke til kommentar

Syns det er bra slike våpen blir oppfunnet. Det er snakk om teknologisk fremskritt, noe som skjer fortere under krig enn til vanlig. Teknologisk utvikling innen krigføring vil føre til teknologisk utvikling innen samfunnet, som til syvende og sist vil gi fordeler til samfunnet.

ADS er under utviklingsfasen, så man kan ikke forvente at våpenet vil fungere slik man forhåper hele tiden. 8 stk. skadet av 11'000? Et bra tall spør du meg, mtp. at våpenet er helt nytt innen teknologi. Ser man på atombomben f.eks visste man ikke engang om radioaktiviteten før mennesker og soldater døde tiår etterpå av mystiske årsaker. Dyr ble mutert og mennesker ble født med en arm eller to ekstra.

Ja, ADS kan brukes til tortur, men nå er det vel ikke tortur som står høyest på listen av prioriterte aktiviteter på USA sin side, de som faktisk brukes dette våpenet. Som sagt før her kan alt brukes til tortur. Kanskje elektrisitet burde stilles kritikk til også da?

Synsing rundt hvorvidt ADS kommer til å bli brukt på offentlige demonstrasjoner er bare teit. For det første er det ingen grunn til å bruke slike ekstreme metoder på å stoppe en helt kurant og lovlig demonstrasjon, faktisk så er det ikke poeng i å stoppe noen demonstrasjon i det hele tatt så lenge de holder seg innen for lovlige retningslinjer. Men dersom demonstrasjonen forandrer seg til en voldelig demonstrasjon så er det de som demonstrerer som bryter loven, og det er det straff for. Et slikt system vil skape frykt, respekt og stabilitet i samfunnet. Demonstranter tenker seg gjerne om to ganger før de hiver på seg masker og brannbomber.

Lenke til kommentar
Men dette blir likevel det samme som å prate om "miljøvennlige masseødeleggelsesvåpen".

 

Hvilke masseødeleggelsesvåpen?

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/09/11/511765.html

 

Den, for eksempel. KJEMPEmiljøvennlig! :)

 

 

OFF TOPIC:

http://en.wikipedia.org/wiki/Davy_Crockett...clear_device%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Atomi...lition_Munition

 

Dette skulle terroristene tenkt på, i stedet for disse forbaskede flykapringene.

Endret av Zaran
Lenke til kommentar
Ideelt sett, men det mer sannsynlig bruksområde er på uønskede demonstrasjoner.

 

Når disse våpnene blir tatt ibruk I Washington DC skal jeg bli bekymret. Om de inntil da ønsker å spare sivile liv ved å skille klinten ifra de gale selvmordsbomberne med våpen, så gjerne for meg...

Lenke til kommentar
Ideelt sett, men det mer sannsynlig bruksområde er på uønskede demonstrasjoner.

 

Når disse våpnene blir tatt ibruk I Washington DC skal jeg bli bekymret. Om de inntil da ønsker å spare sivile liv ved å skille klinten ifra de gale selvmordsbomberne med våpen, så gjerne for meg...

 

Teknologi er billig i dagens verden. Så og si alt man trenger for å reprodusere denne teknologien er de riktige frekvensene, noe som ikke vil være alt for vanskelig å finne. Dette våpenet er en ønskedrøm for alle despotter.

 

Dette våpenet vil heller ikke stoppe selvmordsbombere. Dette våpenet har som hensikt å stoppe mobber. Selvmordsbombere angriper vanligvis ikke mobber ettersom mobbene vanligvis er på deres side.

 

Mobber gjør heller ikke særlig stor fysisk skade. Noen bygninger kan bli skadet, men pga. mobbens trege natur, vil så og si bestandig folkene i disse byggene greie å rømme først.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...