Gå til innhold

GUIDE: Lag ditt eget pinholeobjektiv


Anbefalte innlegg

Jeg blir litt matt når jeg leser dette her. Skulle nesten tro at Bergen er sentrum for all pinholefotografering av betydning. Det jeg har sett av bilder fra denne byen er bra; men ikke så mye bedre enn det jeg har sett fra andre kanter av norge eller verden forøvrig at det trenger å kringkastes på denne bombastiske måten. Det finnes utrolig mange flinke folk ute i verden som lager bra saker!
Jeg tror kanskje du misforsto hans "bombastiske kringkasting" av fenomenet, da han snakker om at han har gått i lære hos en, og mente at han fikk bedre hull enn hva artikkelforfatter har prestert. Hvilken by læremesteren kommer fra er vel faktisk skremmende irrelevant.

 

beklager at jeg ikke kvotet hele innlegget; for da hadde det kommet klarere frem hva jeg mente....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Huff da, det er visst litt tungt for noen at jeg bor i Bergen. Forleden var det en som ønsket at jeg var trønder, så alle vil ha PMnormal :p

 

I ettertid viste det seg at jeg tok feil mht det hullets kvalitet, siden bildet ikke gjør hullet rettferdighet. Det viste seg å være mye bedre enn bildet tilsa.

 

Ellers viser deltakelsen på den internasjonale pinholedagen (bilder på hjemmesiden forteller alt om deltakelsen) at Bergen er hovedstaden for pinhole i Norge, selv om jeg ikke skrev det i mitt opprinnelige innlegg. Jeg skrev at Bergen var Vestlandets hovedstad. Gjør det deg syk? Sunnmøring eller siddis?

Lenke til kommentar
Hva med å teste Lens In A Cap? Det er riktignok ikke ekte pinhole. Man mister den ekstreme vidvinkeleffekten, blant annet, men det virker som et ok konsept. Koster nesten ingenting heller.

 

Høres absolutt interessant ut, og om du har noen erfaring eller nyttige adresser å bidra med her, så er det bare å sende dem til oss!

 

Her er noen nyttige linker. Først en link til hjemmesiden til produsenten.

Her er en link til en svensk test.

Til slutt en link til butikk som selger Lens In A Cap.

Lenke til kommentar

Ser ut som et skikkelig gøy produkt, men er ikke sikker på om jeg kommer til bruke penger på det.

Det kommer i same kategori som digitalt bakstykke til Holga.

Mener og å ha sett Holga objektiver med EF fatning.

Er også noe som burde Testes her på Akam alt trenger ikke hvære så seriøst.

Lenke til kommentar

En av tingene som er gøy er at det veldig liten plass. Med en 350D vil det jo bli helt minimalt, og et artig leketøy å stappe i (den største) frakkelommen når man går på søndagstur. Jeg har i alle fall planer om å kjøpe en slik. Jeg trenger et nytt kamerahusdeksel likevel, for mitt forsvant i Afrika for tre år siden

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar
  • 2 år senere...
×
×
  • Opprett ny...