Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Steinsprutskader på felger


Anbefalte innlegg

Kjøpte i høst en 18" dekk- og felgpakke til bilen min, og nå er felgene fulle av steinsprutskader! Dvs at lakken er borte (sølv) og kun grunning (svart) er igjen, etter en halv sesong.. Dette ser mildt sagt ikke pent ut når felgene er noen lunde rene. På bakfelgene er også all lakk langs ytterkanten (altså helt mot dekket) borte, kun grunning igjen. Selvsagt på grunn av steinsprut fra forhjulene.. Og nei, jeg kjører ikke på grusveier. Har også erfart å spyle av noe av lakken på en felg med høytrykkspyler (ikke på farlig nært hold).

 

Noen som har lignende erfaringer? Jeg har riktig nok billigfelger, men det får da være måte på å spare inn på lakken.. Kommer til å klage til våren, og kreve omlakkering eller nye felger, alt etter hva selger måtte ønske. Men det hadde likevel vært greit å høre om noen andre har lignende erfaringer :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er flere firmaer som driver med felgreparasjoner, koster vel en 500,- per felg cirka. Google it.

 

Jo, jeg vet det :) men det jeg er ute etter er om noen andre har vært ute for så dårlig lakkvalitet på felger. Det skal da vel ikke være nødvendig med ny lakk etter en sesong? Lakken tåler virkelig ingen ting..

Lenke til kommentar

Dyrt for en slik jalla-felg i hvert fall. Skal være enig med deg at til den prisen burde de absolutt holde, men Replica er ikke akkurat annerkjent for kvalitet, så at du i det hele tatt vurderte det er for meg rart. :) Man får det man betaler for, men i dette tilfellet tror jeg faktisk felgene var noe overpriset.

Lenke til kommentar

Vanlige lettmetallsfelger blir ødelagt av vinterføre, uansett om det er replica, billigfelger eller dyre felger. Steinsprutskader er uunngåelige, og når det kommer salt inn under klarlakken er slaget tapt.

 

Man får tak i felger beregnet på vinterføre (med spesiell lakk).

 

Jeg hadde dog prøvd å klage. Det at felgene er billige er neppe et godt argument for at dette kan skje. Dessuten burde felgene holde mer enn en sesong før de er ødelagt. De fleste omfattende lakkskader skjer under sommerlagring hvis man ikke har tatt godt vare på dem før de ble satt bort.

Lenke til kommentar

Det er ikke klarlakk på felgene :) Dessuten burde firmaet advart meg mot å bruke disse felgene på vinterstid, hvis det er så mye værre enn sommer (skjønner ikke helt hvorfor men..). De visste at jeg skulle bruke dem om vinteren i og med at jeg bestilte dem med vinterdekk.

 

Skal klage så snart jeg har fått på sommerdekkene. Jeg har aldri sett felger med så mye steinsprutskader, og jeg ser gjerne på felgene på en bil.. Mine har tross alt gått mindre enn en sesong.

Lenke til kommentar

Litt leit dette. Slike ting ødelegger for mange forhandlere, spesielt de mindre.

En kunde som forventer kvalitet på felger som ikke koster noe. En kunde som blir forbannet pga at han ikke får igjen noe, og som videre gir firmaet dårlig omtale.

 

Felger er en av de mest utsatte delene på bilen. De får smake det meste fra bremsestøv til fortauskanter. Når man igjen velger å legge så lite i felger, skal det ikke mye til at felgene ser elendig ut. Når det gjelder reklamasjon, har sikkert forhandler tonnevis av bevis når det gjelder misslighold. Og det finnes heller ikke så mange typer lakk (ingen) som holder imot sentrifugal-steinsprut.

 

Jeg har hatt endel billigfelger selv. Fra 15" til 500kr stk til 18" 1500kr. Og kvaliteten er gjennomgående dårlig på alle. Dårlig finnish, tynn lakk og porøs alu. De faller rett og slett fra hverandre etter en stund.

Endret av Rs125
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...