Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Å bare ha en ballstein.


Anbefalte innlegg

En gutt jeg var veldig god venn med før, fortelte alt til hverandre osv., sa til meg en gang at han bare hadde en testikkel. Det var visst noe problemer med fødselen hans og jeg vet ikke, men kanskje de fjernet den andre. Evt. ble han født med bare én.

 

Jeg kjenner han ikke nå lenger, men går i samme klasse som han. Hver gang vennene mine og jeg kommer inn på f.eks. "Auu, faen så vondt jeg fikk i ballene" elns., så titter jeg bort på han, og han ser skikkelig trist ut.

 

Er man steril med bare en testikkel? Leste her på forumet at den ene produserer testosteron og den andre sæd. Er det sant?

Jeg tviler enormt på at han bare tuller. Han har sagt det til en annen gutt også. På barneskolen dusjet han aldri/sjelden og slapp svømmetreningene.

 

Vel, er det egentlig mulig å leve med bare én?

Noen andre her som bare har én?

 

Og én ting til;

No offense!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det går helt fint å leve med bare én testikkel. Jeg har ingen medisinsk utdanning, men etter det jeg kan om kroppen så har begge samme funksjon. Det er ikke slik at den ene produserer hormoner mens den andre produserer sæd. Den gjenværende testikkelen tar over for den andre om man bare har én.

 

Og hvem er det egentlig som sjekker om kameraten ved siden av i dusjen har riktig antall baller?

Endret av atrax
Lenke til kommentar

Ta et godt tak i balla.

 

Kort og godt, så har man to fordi man har en i reserve. Slik er det jo forsåvidt med flere av kroppsdelene, men testikler har jo ingen mekaniske funksjoner etter hva som er meg bekjent, slik som f.eks armer og bein, og man blir ikke fysisk handicapet på noen måter av å miste en testikkel. Det er først når begge forsvinner at man blir steril og man slutter å produsere diverse hormoner. Og begge testiklene gjør akkurat det samme og har samme funksjon, så den ene og andre er ikke spesialisert for f.eks å produsere kun testosteron.

Endret av Skagen
Lenke til kommentar
Gjest Gjest_idiot

Jeg har selv mistet venstre testikel. Det jeg merker mest til er at balansen ikke er helt som før, den henger litt skjevt O.o Ellers kan jeg sitte med føttene veldig krysset uten ubehag :roll: og følelsen av å ville klø seg på den uten at den faktsik er der er litt snodig, fantomsmerter :p

 

Mistet min i 8-ende eller 9-ende, en dag bestemte den seg for å snurre rundt sin egen akse og begå selvmord :cry: Kvalte seg selv med sin egen blodtilførsel, hovnet opp og var ikke til å redde når jeg kom meg iveig og fikk hjelp. Det er smart å gå til lege før testikelen er på størrelse med ett lite eple :tease:

 

Selvsagt går slikt løs på selvfølelsen, men det kommer jo helt ann på personen hvordan man takler det. Det skal mye til for å legge merke til det, så stort sett er det kun de man forteller det til som vet om det. Alt fungerer ellers normalt. Jeg var litt anonym og "feig" i ungdomsskolen, men tror dette var mer på grunn av elendig miljø med mobbing og vantrivsel i barneskolen. Nå har jeg til tider for mye selvtillit, og gir blanke faen i hva andre syns. :D

 

Medisinsk sett så er jo kroppen utstyrt med to testikler nettopp for å ha mulighet til å formere seg selv om noe skjer med en testikel. En enkelt testikel kan fint dekke behovet for både hormoner og sædceller. Husk forresten at sæd blir klargjort i prostata. Dette med redundans går igjen rundtom i kroppen, mye er symetrisk, og mye kan takles på forskjellig måte, man overlever selv om man mister begge armer f.eks.

Lenke til kommentar

Det at den ene testikkelen bare produserer testosteron og den andre bare produserer spermier er bare vås. Begge testiklene har evne til produksjon av begge deler.

 

Med bare en testikkel vil sædkvaliteten fortsatt være den samme, gitt at den ikke er skadet på noen måte. Antall spermier kan nok være redusert, men det har neppe mye å si.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...