Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Kluss med tilkobling fra pc til trådløsruter


Anbefalte innlegg

Har et litt underlig problem. Nettverket her er satt opp med en vanlig router og en trådløsrouter som er koblet til den vanlige, videre er det to stasjonære pcer som er koblet opp mot disse to igjen, og den laptop som er på det trådløse nettet. Familie pcen er koblet mot den trådløse routeren(Linksys WRT54GR)og min pc er koblet mot den vanlige routeren.

 

Min pc har nett både med fast ip og automatisk ip, mens familie pcen har ikke nett ved noen av tilfellene, laptopen har lokal tilgang som det heter(?), men nett når ikke familie pcen er koblet på. Når jeg skal prøve å sette opp den trådløserouteren igjen ved hjelp av installasjons veiviseren får ikke pcen kontakt med routeren selvom det lyser som det skal på alle tilkoblinger. Hvis jeg kobler fra familiepcen og bare har min pc og den trådløserouteren i nettverk virker alt som det skal. Det er ingen brannmur som er aktivert på noen av maskinene, jeg har og koblet fra alt av antivirus programmer.

 

Takker for svar på forhånd

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikke ip-addresser eller noe som er feil, fikk korrekte adresser fra nextgentel da jeg ringte dem om det kanskje var nettet som va skadet. Har forsøkt det meste av muligheter, men ingenting ser ut til å fungere. Har lest at det har vært mye tull med WEP sikkerheten på disse routerne, noe som er aktivert på denne. Det merkelige er jo at jeg ikke får kontakt med den trådløse routeren selvom pcen og routeren er koblet sammen direkte med en nettverkskabel. Prøvd å resette både den trådløserouteren og den vanlige routeren.

Lenke til kommentar

Hehe nei det har de sikkert ikke. Har prøvd å komme inn på den trådløse routeren og ja, men uten hell, står at siden ikke kan vises. Hvis jeg kobler nettverkskabelen fra familie pcen til den vanlige routeren får jeg ikke nett da heller, men LAN lyset står å blinker sånn av og på med 1sek mellomrom.

Lenke til kommentar

på den pcen jeg sitter på nå er ip adressen 10.0.0.4, på den andre har jeg prøvd med alt over og under. Men pcen er ikke tilkoblet noe nettverk selvom nettverkskabelen er koblet i og alt lyser som det skal både på router og nettverkskort. Ble fortalt av nextgentel at det måtte være noe programmer som sperret, men det er enda ikke noe tilkobling etter at antivirus og brannmur er tatt av/avinstallert.

Lenke til kommentar

Har jeg forstått dette riktig: (?)

Du sitter på en PC som er koblet med kabel til en ruter. Denne ruteren er enten tilkoblet et ADSL- eller kabel-modem, eller modemet er innebygget i ruteren.

Din PC har blitt tildelt 10.0.0.4 fra denne ruteren.

Hvilket merke er det, forresten? (Ikke det at det trenger å bety noe som helst.)

Hvilken gateway-adresse er PC-en tildelt? (Finnes i nettverksstatus-info.)

(Det hender at riktig svar er 10.0.0.138 ...)

(Det er denne adressen du går inn på når du skal endre oppsettet på ruteren.)

 

Til den samme ruteren har du koblet en Linksys trådløsruter.

Hvordan er denne tilkoblingen gjort? Fra en LAN-port på den vanlige ruteren til WAN-porten på Linksys'en?

 

Familie-PC-en er koblet med kabel til Linksys-ruteren.

Hvilken IP-adresse og gateway-adresse har familie-PC-en blitt tildelt?

 

Jeg tror det kan være lurt å vente med den trådløst tilkoblede laptop'en inntil vi vet litt mer.

Lenke til kommentar

Standard gateway: 10.0.0.1

Merket på routeren er nethopia fikk den fra nextgentel.

Tilkobling mot Linksys routeren er gjort i henhold til instuksjonsboken, kabel fra ngt routeren til wan porten på linksys routeren, så en kabel fra en av lan portene på linksys routeren til familepcen. hvis jeg ipconfig /all kommer det opp at nettverket er medium frakoblet på familiepcen, på min pc kommer all info som normalt. Jeg har prøvd med automatisk ip og manuell ip(fått dns fra ngt), men det skjer ingen forskjell når jeg gjør dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...