Gå til innhold

Stille skjermkort anbefales?


Duqe

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

klar over at jeg kan justere viftenivået, men vil heller ikke ha et altfor varmt skjermkort som koker i kabinettet. Ønsker også ikke å bruke 3000kr, men hvis f.eks 8800gt har lavt støynivå så er den også en aktuelt kandidat.

Endret av Duqe
Lenke til kommentar

Med hensyn til støy så er nok dual-slott skjermkort å anbefalle. Dual-slott kjørlere har i alle år som oftest vært stillere pga. større kjøler og vifte. Dual-slott kjølerne sender varmen ut av kabinettet isteden for å beholde denne inne. Det medfører at temperaturen i kabinettet blir noe lavere (utrolig hvor mye varme skjermkortene produserer), og mindre varme må transporteres ut at de andre vifter. Hvis de andre viftene (CPU, PSU og kabinett) er temperatur-styrte så vil de gå litt raskere, og lage litt mer støy, jo varmere det er i kabinettet.

 

Etter en del tweaking av BIOS'n er jeg etter hvert meget fornøyd med mitt XFX 8800GTS 512MB (G92 modelle). Etter en del utprøving har jeg funnet en profil for viftestyring, samt satt ned volten fra 1,15V til 1,0V (mindre strømforbruk og mindre varme), som gjør at kortet er så og si lydløst også under spilling. Det ligger nå på 58C idle med vifa på 36% (465rpm) - hører den ikke selv når jeg legger øret inntil kortet. Under last ligger kortet på 70C med vifta på 46% (685rpm).

 

Så, hvis man er veldig opptatt av støy, kan man få 8800GTS 512MB meget stille, men det krever jo at man jobber litt med det. Det som er det største støykilden hos meg nå er den ene harddisken (WD3200AAKS).

 

Forsten, tror ATI HD3870 kortene er meget still rett ut av eska. HD3870 bruker mindre strøm enn 8800GTS, men 8800GTS har bedre ytelse.

Endret av Wiker
Lenke til kommentar

jeg kjøpte hd3870 - og jeg er mektig imponert over hvor lite lyd dette gir kortet. skal jeg tippe ligger rett under 20dB idle (utfra at jeg har en kabinett vifte som er spes. til 20dB og denne bråker mer)

 

1478NOK på amentio

http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:...80;c:36132;r:pg

 

eneste jeg er misfornøyd med er linux støttn... du får det forøvrig også passivt kjølt.

 

1700NOK på amentio.

http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:...16;c:36132;r:pg

 

lykke til

Lenke til kommentar

Sjekk testen på vifteløs 3870 her http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_3870_SCS3/

Ganske så imponerende

 

Har selv dette kortet (med 1 gb men samme kjøler) gainward 8800 gt golden sample

https://prisguiden.no/product.php?productId=89520

Veldig lite støy der.

 

Siden du har 3000 i budsjett ville jeg nok gått for ett GTS kort, de har alle som nevnt tidligere her dual slott kjøler som gjør nytten og er stille

Lenke til kommentar
Men det jeg vil ha svar på er om jeg vil få noe imponerende forbedring fra mitt OC GTS 320MB?

Har også VF1000 kjøling fra Zalman på kortet så det er nokså stille.

 

Tror ikke disse kortene vil gi noe veldig store forbedringer, noe vil det selvfølgelig bli, men hadde jeg hatt det kortet du har og vært fornøyd med støynivået ville jeg ventet litt. Er vel bare 3870x2/8800ultra som er vesentlig bedre i dag.

 

Har ikke hatt 8800 gts 320 så har ikke noen praktisk erfaring med dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...