Gå til innhold

Hvordan spiller man strategi spill?


Anbefalte innlegg

Grunnen til at jeg poster dette problemet er at jeg har hatt det med samtlige strategi spill, derfor legger jeg de fleste fort på hyllen selv om jeg faktisk flere ganger prøver. Så til problemet

 

Siste jeg prøvdet meg på er Medieval 2. Problemet er at alt bestandig blir kaos og jeg mister kontroll over samtlige tropper. Ja jeg bruker crl-1 osv for å dele dem opp, prøver stragegier jeg har lest om osv men det ender bare i grøt. Det jeg mener er at troppene ikke drar dit jeg haddet tenkt, de tar egne idiotiska valg som fører til at det ikke går etter planen som igjen fører til at jeg bare angriper på måfå, jeg vinner som regel men det føles meningsløst når jeg føler at bidraget mitt er minimalt pga nevnte problem.

 

Noen som har forslag rundt dette eller sliter med samme problem i strategi spill?

Endret av simalarion
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Man pleier å måtte bruke det som kalles micro (MicroManagement) til å holde kontroll på troppene sine. Dette går ut på at man velg få tropper om gangen, f.eks. 1 - 10 (avhengig av hvilke spill), og sender dem til å gjøre det de skal gjøre.

 

trådstarter nevner jo at han bruker ctrl+1 etc.. Men han føler at troppene tar egne valg utenom..

Lenke til kommentar

Skal sjekke det ut. Men dette er et generelt problem, derfor spiller jeg sjelden strategi spill særlig lenge om gangen. Så forbasak iriterendet når en tropp angriper for tidlig, ikke gjør noen ting, eller springer feil vei etc. Når samtlige strategi spill har så dårlig AI haddet det vært bedre emd Turn based inkl ruter man tegner opp for troppene slik at de følger din plan nøyaktig.

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

Ja. Forøvrig et tips. Når det gjelder missile units i Total War-spillene kan du velge mellom "fire at will" og "fire at command". Fire at will bør man ikke bruke ettersom man risikerer at bueskytterne fyrer piler i ryggen på dine egne soldater. De har det med å overse at dine soldater står klynget opp i fiendens sine. Så husk alltid å slå av fire at will. Er også noen soldater i total war som angriper uten dine ordre. Blant annet berserkers (vet ikke om de er i Medieval 2). Men det er noe du bare må regne med. ^^

Lenke til kommentar
Du er kanskje som meg? Strategispill er jeg talentløs på, det er ikke for meg å spille slike spill.

 

Henger meg på den, og tror det gjelder mange. Jeg skulle gjerne vært god på det, for det ser morsomt ut. Jeg klarer rett og slett ikke å holde orden på så mange ting på en gang. Mister oversikten. Heldigvis er det mange spill man må tenke strategisk uten å måtte holde orden på for mye. Dreier seg mer om å tenke smarte strategier for å nå et mål. Spill som får til det bra er morsomt, f.eks. Hitman-spillene. Taktiske spill, slik som SWAT-serien og Rainbow six-serien er også bra. Her må man (naturlig nok) tenke taktisk og et lite team klarer jeg akkurat å holde orden på.

Lenke til kommentar

Mest sannsynlig sitter jeg i den båten ja, godt å høre det er fler i alle fall :)

 

Når det gjelder Medieval 2 så er jo AI-en der helt elendig, og det er nesten sjelden den gjør det man ber den om. Spesielt inne i byer.

 

Når man kommer forbi murene blir det total kaos for meg i medieval 2 ja.

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

I Medieval kan du jo kanskje prøve deg på å kontrollere mindre hærer, eller prøve å spille mer forsvar og ta i bruk bueskyttere.

 

Standard forsvarskamp.

 

Still opp archers, catapulter o.l på en bakketopp/høyning. Still opp fotsoldater forran og kavaleri på flankene.

 

Så er det bare å vente på at AIen skal angripe deg. Når AI kommer innenfor bueskytternes rekkevidde sender du frem 2-3 svake fotsoldater(send kun 1 om du har liten hær) som kan oppholde fienden slik at de ikke kommer for nær buekytterne men samtidig holder seg innenfor bueskytternes rekkevidde. Kavaleriet sender du rundt fienden og angriper eventuelle bueskyttere og gjør klar til å angripe dem bakfra med charge. Send så frem resten av fotsoldatene og slå av "fire at will" hos bueskytterne og stopp alle ordrer du har gitt dem. Når resten av fotsoldatene er fremme så sender du kavaleriet mot flankene eller direkte angrep bakfra og omringer fienden. Om du i undertall går du mot flankene, er du i overtall omringer du dem.

 

Å drepe generalen tidlig i slaget er også en fordel om du vil at fienden skal flykte enklere.

 

Jeg tror også at et av problemene dine er at du faktisk bruker ctrl-1. Å gruppere enheter på denne måten i total war blir bare kaos i mine øyner. Prøv å ikke grupper og bruk pause aktivt. Når du pauser spillet har du mer en nok tid til å gi hver enkel enhet ordre. Har du prøvd å plassere grupperte enheter opp på en mur når du angriper en by forstår jeg godt at det blir bare kaos..

Lenke til kommentar

Takk for svar, skal prøve forslagene. Men jeg har jo ikke sent alle gruppene mot en murvegg som står oppe feks, forstår jo at det går galt hehe. "fire at will" er jeg ganske sikker på nå er en del av problemet mitt, andre er jo å styre feks kavaleriet slik at timingen og buen* rundt slik at de kommer bak fienden stemmer (samtidig som de ikke er for sene eller for tidlig ute). Så da skal jeg prøve og ikke grupere, så av fire at will og bruke pause oftere for å se om det hjelper.

 

*Men buen så mener jeg få styrt kavaleriet i en gjevn halv sirkel og ikke hakkete frem og tilbake, slik det ofte blir og som da ofte ender med kaos da timingen osv til slutt går galt.

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

Så vidt jeg veit beholder alle grupperte enheter formasjonen de hadde når de ble en gruppe (eller inntar den formasjonen man gir dem med formasjon knappene), men dette er bare en fordel hvis man skal marsjere framover før et slag. Under selve slaget trenger alle enheter å kunne bevege seg uavhengig av hverandre som kan fort slå feil hvis de er i en gruppe.

 

For å snakke mer generelt om c&c-stil strategispill, er det så og si alltid en fordel å være veldig rask i oppbygningen av styrker, og konstante angrep på fienden sitt territorie fra begynnelsen av holder han opptatt (angrip særlig ressursene hans). Du bygger veldig mye ressurssankere i begynnelsen og med litt trening bygger du opp teknologien din samtidig som du opprettholder angrepene så han aldri får en pause. En mer ekstrem versjon av dette er total rush taktikk hvor du bruker alle ressurser på enheter og produksjon og ikke bryr deg med oppgraderinger.

 

Men uansett for å vinne på nettet kreves mye trening i hvert enkelt spill.

Lenke til kommentar

Personlig så opplever jeg alle strategi spill som en trenings sak ;)

 

for og si det sånn, du kan ikke kjøpe skill :D (world of warcraft er ikke et strategi spill, men du møter nok av personer som har prøvd og kjøpe skills der.)

 

hvis du vil bli god i medevial 2: total war så må du nesten spille en stund, men såklart kan du altids hente noen hint..

 

foreksempel jeg (tror ikke noe andre gjør det) har helt syk pekerhastighet, mister aldri kontroll på troppene mine :)

 

mange av venner av meg har problemet med at de rett og slett er for treig (holder ikke kontroll på troppene), ender med at 90% blir slaktet mens han styrer 10% ;)

 

lure ofte på hvorfor jeg egentlig spille strategi spill, når jeg spille fortreker jeg som oftes og ha en liten gruppe (hit and run eller bare totalt overpower).

Lenke til kommentar

Jeg spiller dette en del og jeg elsker M2TW. Mitt tips er faktisk og gruppere i små grupper men så velge hver enkelt når de skal/er i kamp.

 

Mitt forvarstips er lik det ovenfor men litt annerledes, dette fungerer veldig bra i mot en styrke med mye kavalleri men også mot det meste andre.

 

Sett en lang rekke med Spearmen i første linje tett sammen med "Guard Position" knappen inne.

 

Så har du heavy infantry stående rett bak dem i andre linje sånn at du kan sende de inn til og forsterke steder i spydlinjen hvor det går dårlig.

 

Sett så bueskyttere og/eller andre langdistanse tropper bak i tredje linje og slå av "Skirmish" knappen hvis ikke vil dem bare begynne og løpe når fienden nærmer seg spydlinjen og da vil hele opplegget bli ødelagt.

 

Så setter du kavalleriet du har i flankene og gjærne gjemm dem bort i skoger hvis du har det i nærheten, men husk på og ikke ha dem for langt unna. Hvis du har skog veldig nærme så kan det være greit og sette noen light infantry tropper der også hvis de er raske og gode "villmenn".

 

Bruke de sistnevnte kavalleriet og villmennene til og angripe og avskjære fiender som prøver og flanke hovedlinjene dine.

 

Lykke til! :thumbup:

Endret av RougeAlien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...