Gå til innhold

Varm CPU, grunn?


Krisbam

Anbefalte innlegg

Fikk nylig litt hjelp til å sette sammen min første hjemmebygde PC, og PC-en funker fint bortsett fra én liten ting. CPU-temperaturen ligger på 46 grader med kun skrivebordet oppe (Windows XP SP2), og vifta går for fullt.

CPUen er en Intel Core 2 Quad Q6600, vifta er ikke "boxed" vifta men en slik en.

Det følger med en liten sak som jeg kan bruke til å manuelt styre vifta med, og den satt jeg til fullt for å unngå mer varme, siden noe tydeligvis er galt.

 

Har dobbeltsjekka, og alt fra BIOS til diverse programmer sier samme temperatur så jeg ville antatt at det ikke er en feilmåling.

 

 

Noen idé om hva som kan forårsake dette? Dårlig jobb med kjølepastaen? Elendig vifte?

Hvis jeg skulle gjette ville jeg sagt kjølepastaen + for dårlig "gjennomtrekk" (datamaskinen min står mellom skrivebordet og veggen, er ikke plass til den noe annet sted).

 

Inntil videre så får den nye datamaskinen stå litt på hylla, vil ikke risikere å overopphete den ved å kjøre for harde programmer.

 

 

På forhånd, takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal hente meg diverse småsaker til PC-en i morgen på posten, etter det skal jeg fyre den opp og sjekke det du snakket om i BIOS.

 

Grunnen til at jeg er litt bekymret er at jeg kommer for det meste til å bruke maskinen til veldig heftig 3D, osv. og jeg vil ikke risikere at den går tregere/blir ødelagt pga. varme, og av det jeg har sett så burde den ligge litt lavere.

 

Helt sikker på at 46-49 grader i "idle" er O.K.?

Lenke til kommentar

Nå skriver du ikke hvilket hovedkort du har. Men de fleste kortene idag har en *smartfan* funksjon slik at vifta går fortere ved hard belastning enn idle. Tror kanskje også at kjølern/vifta du har er i minste laget. Den gir kanskje for lite kjøling til cpu. Den er vel laget for svakere cpu enn din. Har denne vifta til min E6750 https://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=311763 og den kjøler meget bra. Selv under hard last.

 

46-49 grader er vel ok idle. Cpu'en skal vel tåle 70-80 grader før den begynner å bli for varm

Lenke til kommentar

Ups, glemte visst å nevne hovedkortet. Det er et MSI P35 NEO-FI, ikke det at jeg har så innmari peiling på hovedkort.

Synd om kjøleren er for liten, siden jeg brukte litt penger på den og nødig har lyst til å måtte bestille enda mer, men om temperaturen er grei så er det vel lite å bekymre seg over.

 

Skal prøve å sette datamaskinen litt "luftigere" også istedet for inni hjørnet og se om det gir noen forskjell.

 

Takk!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...