Gå til innhold

Hjelp til kjøp av ny TV


Anbefalte innlegg

Tenker litt på å kjøpe meg ny LCD TV siden jeg sitter med en crappy gammel 23" Grundig som sikkert er 10 år gammel og vel så det. Det som er viktig for meg er grei pris/kvalitet ratio og jeg trenger ikek noe super duper sak til mange tusen. Jeg har hørt at Samsung har bra TV'er og jeg er fornøyd med 226BW skjermen jeg kjøpte til PC-en, og ser gjerne at jeg kan koble PC-en til den nye TV'en når jeg har behov for det. Alt burde være innebygd så jeg ikke trenger tuner eller høytalere etc.

 

Jeg titter litt på disse 3

 

Samsung LE32R84B

Samsung LE32R81B

 

Og en som er litt dyrere, men som ser ut til å ha dårligere kontrast nivå. 2000:1 i forhold til 8000:1 på de to andre. Noen som vet forskjellen her?

Samsung LE32R32B

 

For meg ser det nesten ut som den billigste(den første) er den beste. Mer lys styrke, høyt kontrast nivå ?!?

 

Noen som kan belære meg litt i TV universet her?

 

Edit: synes 32" holder for meg og det må jo ikke være Samsung.

Endret av Cri
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

* Dersom du ønsker deg alt innebygget og ikke vil ha ekstern tuner, er det et dumt tidspunkt å kjøpe ny TV nå. Analogt bakkenett ertstattes av digitalt, og vi vet ikke hvor lenge analoge signaler vil tilbys i kabelnettene, slik at det lurt å kjøpe TV med digital tuner eller være forberedt på at man må ha en ekstra boks.

Det er så vidt jeg vet foreløpig kun Sony som leverer TV med innebygget digital-tuner som er kompatibel med norske innholdsleverandører, først og fremst det digitale bakkenettet, mens det visstnok funker med med kabel fra canaldigital med litt hjemmemekking. Og da snakker vi om TV-er i 20000kr-klassen på 40" og større. Kan du vente et helt eller halvt år, øker sannsynligvis tilbudet av TV-er med fungerende digital tuner betraktelig, og vil sannsynligvis omfatte TV-er fra leverandører som Tatung i 4-5000-kroners-klassen.

 

* For å koble til PC og få et godt bilde, bør minstekravet være at den har VGA-kontakt med pikselmapping. Har den DVI er det enda bedre. Eller at den støtter pikselmapping over HDMI.

 

* Noen mener at Samsung tar godt betalt for navnet sitt. Du kan få minst like godt bilde og bedre lyd til lavere pris fra andre mindre kjente merker, i alle fall om det er Samsunger i prisklassen 8000 og nedover du vurderer.

 

* Kontrastnivå i tekniske spesifikasjoner er ikke nødvendigvis sammenlignbare. Noen ganger oppgis LCD-panelets aktuelle kontrastnivå, andre ganger oppgis et dynamisk kontrastnivå målt på bilde etter at software i TV-en har herja og ordna noe voldsomt med bildet.

 

* Jeg er enig i at 32" er en grei størrelse, selv har jeg valgt Tatung V32MCAK som jeg (og Aftenposten) synes gir mye TV for pengene. Jeg er fornøyd med den til TV og DVD, men har ikke testet den med PC, men forstår av manualen og denne lange tråden at om man skal bruke den med PC er det analog VGA-tilkobling som gjelder, det blir trøbbel med PC-bilde over HDMI.

Lenke til kommentar

De to første tvene du nevner er vel i bunn og grunn samme tven...kan hende at det er små utseendemessige forskjeller, men innmaten skal vel være den samme i alle r8 tver? (korriger meg hvis jeg tar feil). Den tredje tven er vel en veldig gammel modell tror jeg, r8 betegner vel at det er 8. generasjon, mens r3 betyr vel tredje generasjon...altså ikke et veldig godt kjøp for å si det sånn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...