Gå til innhold

Ny Wi-Fi telefon, ambefalinger?


Anbefalte innlegg

T9-ordlista i P1 er i utgangspunktet bedre enn vanlig T9. Men den foreslår ord i hytt og pine, gjerne helt ubrukelige ord, og da tenker jeg ikke på ord med 'feil' endelse.

 

Sammenligner man wlan-funksjonen med den på Nokia-telefonene, vinner sistnevnte.

 

Tja, den husker jo hvordan du bygde opp setningene sist du brukte disse ordene, så foreslår den ord i hytt og pine så er det vel du som har brukt ord i hytt og pine? :) Men du kan selvfølgelig deaktivere denne funksjonen, og bruke qwerty tastaturet fullt ut.

 

På papiret vinner Nokia på wlan, i praksis er de temmelig likestilt. Og uansett har ikke Nokia trykkfølsom skjerm, noe trådstarter ønsket seg. Og å si at P1i sin wlan-funksjon er dårlig, er direkte feil. For den fungerer utmerket!

 

Den kom med forslag på ord som ikke finnes på norsk, og som i hvert fall ikke jeg hadde brukt, og med vrier og vendinger på norske ord, som jeg haller ikke hadde brukt. Og jeg hadde kun valgt norsk som T9-språk. Den kan jo settes opp til å velge to språk samtidig. Dersom man bruker qwerty-tastaturet, er det like greit å koble ut T9.

 

For meg fungerte ikke wlan på P1 utmerket, så lenge Nokia sin er lettere å bruke. På P1 setter man opp en internettprofil, og legger der inn oppkoblingsalternativene i ønsket rekkefølge (f.eks wlan hjemme, wlan jobb, GPRS internett osv). Så søker P1 i denne rekkefølgen, og bruker det første som er tilgjengelig. Men først må man ha aktivert wlan. Når man er ferdig med programmet som bruker wlan, kobles dette ned etter en tid, men wlan er fremdeles aktivt.

 

På Nokia velger man selv hvilken oppkobling man vil bruke fra en pop-upmeny. Man velger, og vips, er man oppe og går. Man trenger ikke aktivere noe wlan først. Når man er ferdig og lukker programmet, slås wlan av helt innen et par-tre sekunder.

 

 

 

Wlan er alltid aktivert på P1i, dette er en default innstilling. Når wlan er inaktiv vil symbolet for wlan fremdeles være til stede, men "kloden" som viser at man er tilkoblet vil være borte. Tror kanskje du har missforstått wlan-symbolet på P1i? Hvis du deaktiverer Wlan, deaktiverer du denne funksjonen fra P1i. Dette er ikke mulig på Nokia sine telefoner der wlan er tilstede hele tiden. Det du tenker på er symbolet for tilkobling.

Hvis du huker av i boksen "vis tilkoblingsdialog", vil du få opp samme liste som du får på Nokia. Du kan også sette opp telefonen til å prøve å koble seg til et wlan-nettverk hele tiden, med dialogboks, og da vil denne dukke opp hver gang du beveger deg inn i en trådløs sone. Tror kanskje du skulle vært litt mer informasjonssøkende da du eide P1i, så hadde du sikkert hatt denne fremdeles. ;)

 

 

Takk for opplysningene!

 

Og takk, jeg brukte temmelig mye tid til å søke etter informasjon både før og etter at jeg hadde kjøpt P1, så det bekymrer jeg meg ikke for.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Her var det mye svada som ble skrevet. P1i oppnår da langt høyere hastighet enn det som blir beskrevet. Har testet den til å oppnå 1,2mbits, men den vil ligg noe under i snitt. Men 250 kb er jo rett og slett svada.

 

..Vel, hvis du har en veldig god oppkobling :), kommer du opp i mot det - har hatt 200- 230kb/s i snitt over lengere tid. (Som jo forsåvidt gir mening - jeg regnet med at det ihvertfall kunne komme opp i en fire Mbit i praksis, men modemet er visst satt til maks 5.5Mbps. Og en 250kb/s blir omtrent halvparten av det, som vel blir ca. det en kan få gjennom i teorien. Men det blir jo vanligvis dårligere i praksis.)

 

Ellers så er denne artikkelen grei å få med seg i forhold til fart på g- modem:

http://www.telexy.com/Support/Publications...6#_Toc164931298

Lenke til kommentar

Takker for alle svar, sikkert mange andre som finner dette nyttig også. N81 virker grei den, en god del billigere også. Men må si jeg må gå for iPhone! Synes den har mye potensiale når den blir locka opp, og veldig mange programmer som kan installeres, som gjør den en god del bedre. Det er vel også sånn at når apple oppgraderer iPhone firmware så kan man installere det hvis man føler man trenger det. Må nok lete i "iPhone tråden" etter forskjellige ting om hvor og hvordan det er best å kjøpe den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...