Gå til innhold

Hvordan laste inn AHCI drivere for S-ATA disk?


aaad

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Hadde en tråd her for litt siden, et eventyr om å nedgradere Vista til XP på en nyervervet Levono bærbar. Tråden ble stengt fordi et eller annet skulle ha antydet noe i retning av piratkopiering (?)...altså, vær forsiktig med hva dere skriver!

 

Det gikk etter litt om og men greit å laste inn XP, etter å ha "disablet" S-ATA i bios. Problemet er bare at jeg ikke kan sette tilbake S-ATA innstillingen etter installasjonen, fordi driverne vel fremdeles mangler. Ikke det at det er et stort problem, for maskina fungerer fint i IDE-modus, men likevel....

 

Jeg vet det er skrevet at AHCI drivere skal være å finne på XP SP2-CD-en, men disse synes altså å mangle på min (?) Derfor lastet jeg ned Intels AHCI drivere fra Levono, og pakket de ut på en CD, startet opp XP-CD-en. trykket F6 for lasting av AHCI drivere. Problemet er bare at programmet spør etter drivere for ny maskinvare fra stasjon "A:"...og jeg har ingen floppy på maskina. Prøvde derfor å ta ut XP-CD-en for så å putte inn CD-en med driverne før jeg gikk videre, men det virket heller ikke.

 

Prøvde også med en USB-penn, uten hell....

 

Noen som vet om en løsning????

Endret av aaad
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, bruk nlite for å legge til drivere og lage en ny winxpsp2 installasjons-CD. Jeg fulgte denne veiledningen, du bytter selvsagt drivernavnet med den driveren du skal legge inn:

1. Install nlite

 

2. Follow the instructions for Nlite (ie locate xp source files).

 

3. Once you get to the task selection, click once on Integrate drivers then selct next.

 

4. Follow the steps for selecting a driver source

 

5. You need to select the file titled iaachi.inf (nlite only works with inf files).

Intel iaachi_ich7m (intel SATA Mobile) might show as 82801GBM

 

6. Insert the driver and click on next.

 

7. If you are asked to start the process select yes.

 

8. If nlite has closed at this point, start it up again and open the last session you created and then select the create a bootable ISO button and then next.

 

9. Nlite will ask you were to do want to create the ISO image.

 

10. Once nlite has finished, burn the ISO image.

 

11. You should now have a bootable XP install CD with the SATA drivers ready for use.

 

12. Ensure BIOS is still configured for native SATA configuration and boot from CD.

 

13. Insert your new XP Install CD, reboot the computer and follow the normal process (i.e.as if you don't have a SATA Drive)

Endret av mandela
Lenke til kommentar

Du kan bruke en USB diskettstasjon eller bruke Nlite å bake inn AHCI driverne inn i installasjons cden - det forutsetter selvsagt at du har tilgang til en annen pc da.

XP tar kun ekstra drivere fra diskett ved installering, heldigvis er Vista bedre der.

Regner med du skal ha ahci pga e-sata?

Lenke til kommentar

Tusen takk for god hjelp!

 

Jeg laget en XP-CD med de aktuelle driverene som instruert over, med nLite. Det gikk heilt greit...installasjonsprogrammet starter fint og finner disken. Problemet mitt er likevel at jeg er bondefanget etter å ha "blitt lurt" til å installere XP med systemet i IDE-ATA-modus, med ditto drivere installert.

 

Jeg er vel litt trang i nøtta, men jeg burde vel ha tenkt på at drivere for S-ATA bare finner permanent plass på disken ved en fullstendig installasjon. Nok en gang altså: Hastverk er lastverk!

 

Eller er det en måte å legge inn drivere for AHCI/S-ATA på et system som allerede er oppe og går med IDE-drivere??? Uten for mye bræl? Reperasjonsinstallasjon, kanskje?

 

Maskina fungerer altså helt greit i IDE-modus, så dette er ikke noe stort problem...er bare litt irriterende at alt ikke er optimalt...får iallfall ha det i mente hvis jeg trør disken flat igjen, for å utradere rusk og rask om et år eller to....

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...