Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Cpuen har alt for lav coreclock =(


Anbefalte innlegg

Og noe annet rart med minnet.

 

Pcen ble kjopt idag og inneholder, abit ix38 hovedkort, q6600, Crucial DDR2 ballistiX pc 8500 4gb.

 

Minnet skal jo ha frekvensen 1066mhz, hvorfor har den ikke det?

 

Prossessoren skal ligge paa 2.4ghz, det gj;r den ikke den ligger langt under men til tider hopper den opp og blir der i ca 1 secund.

 

Akkurat installert systemet og ikke fikla i bios eller noe saant.

 

http://i256.photobucket.com/albums/hh161/X..._x/untitled.jpg

http://i256.photobucket.com/albums/hh161/X...ks_x/weird2.jpg

http://i256.photobucket.com/albums/hh161/X...wks_x/weird.jpg

Endret av jajaja1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er alt som normalt, og som det skal være:

 

Den opp/ned reguleringen av multiplier og dermed klokkehastighet er som korrekt nevnt ovenfor innebygd funksjon i Core 2. Den skal kunne slås av, men jeg ser ingen hensikt da det normale er at en PC er idle relativt mye, og man får da mindre varmeutvikling og effektbruk. Når tyngre oppgaver, som f.eks spill går, rusler den nok på full guffe.

 

Når det gjelder minne. vet jeg ikke akkurat hvorfor det stiller seg på 400 Mhz, dvs PC2-6400 (800 Mhz dual). Trolig skyldes det at høyere hastighet krever høyere volt på minne, noe som også er angitt i oversikten i CPU-Z. HK sin autofunksjon tillater neppe mer enn 1,8 - 2,0 Volt

 

Nå har det også liten hensikt å kjøre minne på 533 Mhz, da FSB på Q6600 bare er på 266 Mhz. Det vil si en FSB:DRAM ratio på 1:2. Jeg ville heller har strammet opp timings, løftet volten på minne til 2,0 og kjørt på 400 Mhz. Det du får i økt hastighet med 533 Mhz (1066 dual rate) taper du bortimot på slappere timing. 533 Mhz klarer bare relativt slappe timings.

 

Ellers har du nesten kjøpt raskere minne enn du trenger til en Q6600. Kun ved hard klokking får du virkelig nyttet minne.

 

@TL1000S:

Vi får vel vise litt overbærenhet med de som ikke har forstått al PC-ens mysterier. Men den er jo feilpostet i og med at maskinen virker akkurat slik den skal.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
@TL1000S:

Vi får vel vise litt overbærenhet med de som ikke har forstått al PC-ens mysterier. Men den er jo feilpostet i og med at maskinen virker akkurat slik den skal.

 

Joda, og det var ikke vondt ment. :)

Men det hadde vært kjekt om de fleste *brukte* "dataen" sin og ikke hengte seg opp i klokk/minneklokk, Bios, overklokking bare fordi de kanskje? tror det er "kult".

Det er også kjekt å lære seg søkefunksjonen, evne til selvstudium, "googling", og elementær nettetikette som å "lurke litt" før man poster.

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...