Gå til innhold

Forskjellige Ex.phil varianter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skal ta Ex.phil ved UIO nå og har skjønt at å melde seg opp i en seminargruppe er en del lettere enn selvstudium. Men hva er egentlig seminarundervisning? Må man møte opp på hver eneste forelesning eller er det valgfritt?

 

Seminarundervisning er forelesning for små grupper (20-50) som foregår 1 gang i uka. I Oslo undervises det først et visst antall uker filosofi, deretter et visst antall uker etikk. I hver bolk er det et maksimalt antall fravær, mener det er 2 ganger pr bolk. Og ja, det blir tatt fravær. Fellesforelesninger er frivillige. Hele pakka avsluttes med at du skriver ei semesteroppgave gitt til deg av din foreleser/gruppelærer, og deretter tar en flervalgs"eksamen". Denne flervalgsprøva må være godkjent på 1. eller 2. forsøk for at oppgaven din skal sensureres.

 

Jeg vil tro at seminarundervisning er mye lettere enn selvstudium, i og med at det er oppgaven og prøva som teller. Du får mulighet til å jobbe med bøker, såfremt du fører god kildeliste, i motsetning til tradisjonell exphileksamen.

Lenke til kommentar

På selvstudiumet skal du kunne stoffet så godt at du skal kunne skrive en god femtimers eksamensoppgave om et eller annet gitt emne. På seminarvarianten er det bare 20 flervalgsspørsmål og en hjemmeoppgave på ca. 3000 ord som egentlig bare går ut på å parafrasere det som står i boka.

Lenke til kommentar
Takk. Will do. :)

 

edit: Eller, du mener gå på fellesforelesningene og ta selvstudiumsvarianten? Hvis man kan nok om disse så burde det gå greit å bare bruke 1 time på eksamen?

 

Vel, på vår eksamen så fikk vi jo samme oppgave som vi hadde i semesteroppgave.

2 beståtte semesteroppgave og 4 (?) timer eksamen. Satt i en time, skrev 6 sider og gikk ut derfra med en C.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...