Gå til innhold

Borteboerstipend til lærling på 18 år


skyhawk

Anbefalte innlegg

Har seg sånn at dama skal flytte for seg selv i en hybel innen de nærmeste ukene. Hybelen ligger ca 3-4km unna lærestedet hennes. Hu hadde planer om å ta en ekstrajobb på lørdager eller noe sånt, for å få litt ekstra i kassa i måneden i tillegg til lønna. Men hvis hu kunne fått borteboerstipend hjelper jo dette stort. Lurer da på om hun kan få borteboerstipend i tillegg til lærlinglønna?

 

Jeg vet at man får mindre jo mer man tjener og at ett av disse tre kravene egentlig skal oppfylles for å kunne få dette stipendet:

 

- Skolen ligger mer enn 40km fra foreldrehjemmet

- Reisetiden mellom hjem og skole er minst tre timer tur/retur

- Det er spesielle forhold som gjør at du ikke kan bo hjemme mens du går på skolen, for eksempel sykdom eller funksjonshemming

 

Hu oppfyller ingen av disse kravene men går jo heller ikke på skole lenger. Gjorde et søk på internett å det ser ut som det er mange lærlinger som har fått borteboerstipend i tillegg til lærlinglønna si uten å oppfylle disse kravene.

 

Noen som vet noe om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare lærlinger uten rett på videregående opplæring kan få stippend som borteboer (de som bruker rosa søknadsblankett) . Dette blir egentlig utbetalt som lån, men omgjort til stipend så snart fagprøven er bestått. Går ut i fra at hun fremdeles har rett på videregående opplæring (med mindre hun er over 20-21), så hun vil ikke få stippend som borteboer med mindre hun oppfyller minst ett av kravene. Studielån kan søkes på lik linje med alle andre. Uansett, konklusjonen er; benytter hun seg fremdeles av oransj søknadsblankett kan hun bare glemme stipend som borteboer, med mindre hun har særskilte ting i foreldrehjemmet som gjør at hun ikke kan bo der.

Endret av petterpann
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...