Gå til innhold

Kjøpe mine første objektiver til EOS 350D


Anbefalte innlegg

Behovet skal dekke reise-, innendørs- og nærbilder. Jeg tenker meg en prisklasse mellom 3000 og 4000,- (jeg kan godt tenke meg ett objektiv for hvert behov, med mindre det kanskje ligger nok fleksibilitet i bare ett objektiv?

 

Synes det er vanskelig å gjøre en god vurdering når det finnes så mye på markedet, dessuten blir jeg litt forvirret av de ulike typer og stor variasjon i spesifikasjoner.

 

Hvor begynner jeg letingen, noen anbefalinger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du kit-objektiv?

 

Fornøyd med det i så fall? Ønsker du mer tele, mer vidvinkel, mer lysstyrke, skarpere bilder eller?

 

Tamron/Sigma 17/18-50 2.8 begynner å bli de facto-anbefalingen her inne for standard-zoom i din prisklasse, og er en god start.

 

Alternativet er å supplere en kit-linse med en telezoom, supervidvinkel, lyssterkt fastobjektiv eller kanskje macro-objektiv....

Lenke til kommentar

Hvis du ikke har objektiv fra før, er min klare anbefaling Canons nye kit-zoom 18-55IS. Koster mellom 1500 og 2000. Så kan du spe på med en 50/1.8 for fotografering under dårlig lysforhold (blant annet) og dermed komme opp i under 3k totalt.

 

Har du kit-zoom og har 3-4000 å bruke, vil si Sigma 30mm f/1.4. Supert allround fastobjektiv med høy lysstyrke og god optikk.

Lenke til kommentar

Takk for forslag, begge to!

 

Skal ta meg tid til å se på de objektivene dere nevner.

 

Kan trygt si at jeg har kommet en rekke steg videre siden i går (mener å ha kommet frem til en "utstyrspakke" som skal kunne svare til nevnte kriterier).

 

Canon Blitz Speedlite 430 EX (Mistenker at jeg vil komme langt med en kraftigere blitz. Valget falt på denne pg.a. av god kritikk).

Canon EF 50mm F.18 II (Tiltenkt innendørsfotografering og "lettere oppgaver. Forstår at dette er en av budsjettvinnerene til Canon).

Canon EF 70-200mm F4.0 L USM Objektiv (Skal visstnok prestere bra over hele linja, solid kritikk uten særlige svakheter. Tiltenkt utendørsfoto).

Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM 4800 (Valget av makro falt på denne etter svært gode omtaler. Svarer til mitt budsjett.).

 

Evt. synspunkt og kommentarer på ovennevnte?

Lenke til kommentar

Den pakka der forutsetter jo i veldig stor grad at du allerede har en normalzoom av et eller annet slag. Innendørs kan det være vanskelig å ta bilde med en 50mm, nemlig. Og om du kjøper blitz er ikke lysstyrke så kritisk nødvendig heller. (Personlig mening, veldig godt mulig andre har annet å komme med).

 

 

Ellers ville jeg kanskje kjøpt meg et stativ, hvis jeg var deg. (Sett at du ikke har det fra før, altså).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...