Gå til innhold

Elektronisk turteller(moped), lage startsekvens.


Anbefalte innlegg

På mopeden min er det en elektronisk turteller..Denne trenger +12V for å gå tilbake til 0, og får signal fra coil skulle jeg tro om hvilket turtall motoren har.

Jeg er ikke helt sikker på hvor mange V og A som går opp til turtelleren(untatt +12V for at den skal gå tilbake og jord da).

 

Det jeg vil er at når jeg skrur på tenninga så skal turtelleren gå kjapt opp og så legge seg ned som vanlig..noe alla nye tung-mc'er og racing-instrumenter :)

 

Noen forslag til hvordan jeg kan gjøre dette? Går 2.år på elektro så har tilgang til det meste av komponenter og utstyr.

 

Det jeg da trenger er et signal(på ukjent antall volt og ampere) som varer en kort stund(maks 1s.).

Jeg TROR at 12V for retur fungerer sånn at den er på hele tiden og bare trekker turtelleren tilbake hele tiden liksom..Men er litt usikker på akuratt dette :)

 

Har koblingsskjema til hele mopeden som jeg kan legge ut link til om noen trenger det :)

 

Takker for svar !

Endret av e321
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjenner ikke til teknikken bak slike elektroniske turtellere, det er sikkert flere prinsipper ute og går også. Legg ved et koplingskjema for turtelleren, og ting som er knyttet til det, så blir det litt lettere å hjelpe deg. :)

Type moped og evt typenr på turtelleren kan også være til hjelp.

Lenke til kommentar

Jeg er heller ikke sikker på hvordan disse fungerer, men regner med at det sendes en puls for hver gang motoren går rundt. Hvis dette er tilfelle så er en mikroprosessor en måte å løse dette på, hvis du kan eller kjenner noen som kan litt .asm eller .C programmering.

 

Man kan under oppstart, fks når man trykker på startknappen be prosessoren sende ut pulser, først sakte, så raskere og raskere opp til 8000/min i løpet av et halvt sekund og så ned igjen. Etter dette skal prosessoren kun sende ut et ekko av pulsene den får inn fra motoren.

Lenke til kommentar

Det er fullt mulig å løse noe sånt med integrert/diskret elektronikk, selv om det blir litt flere kretser og styr.

 

Men det første du må finne ut er om turtelleren får pulser inn, eller om den får en variabel spenning. Og videre hva som karakteriserer denne pulsen/spenningen når du endrer turtall. Jeg ville koplet på et oscilloskop, og testet signalet ved 5-7 forskjellige turtall fra tomgang til maks.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...