Gå til innhold

Merkelige streker på skjermen. (Wii)


Grobnar

Anbefalte innlegg

I det siste har det dukket opp noen merkelige streker på skjermen mens jeg spiller på Wii'en. De vises best når det er lyse bilder, men jeg ser dem når det er mørkt også. De er svarte og litt grønnaktige.

Det er ikke noe i veien med TV'en, da jeg har prøvd ut på flere TV'er.

 

Noen som har opplevd det samme eller hørt noe om det?

Kanskje det er noe med charter-kabelen?

 

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Høres ut som om du har fått samme problemet som jeg nettopp har fått..

 

Jeg fikk Super Mario Galaxy til jul av samboeren min, og jeg skulle akkurat til å sette inn spillet i disk-sloten 2. juledag, da jeg la merke til noe rart på Channels-skjermen; det var noen rare "prikker" enkelte steder på skjermen som jeg ikke hadde sett før. Noen steder var det klynger med slike prikker, sånn at det dannet seg streker av dem. Jeg prøvde å skru av maskinen og trekke ut strømkontakten et lite øyeblikk, men samme problem var der da jeg skrudde på igjen. Jeg satte inn S.M.G. og startet spillet, men prikkene dukket opp i selve spillet også.

 

Jeg har tatt noen skjermbilder av problemet som kan sees på denne linken (klikk på bildene for å se full versjon).

Problemet er spesielt synlig på dette bildet samt på dette bildet. Prikkene er både lyse og mørke.

 

Jeg prøvde som sagt prøvd å ta ut strømmen på Wii'en. Jeg prøvde et annet spill (Wii Sports) og fikk samme problem, men problemet er jo uansett også ute i menyen, så det er ikke noe spillproblem. Jeg har prøvd å endre på skjerminstillingene (480i / 480p), har prøvd både med den inkluderte komposittkabelen og den offisielle komponentkabelen (da med HDTV-settingen på skjerminstillingene), har prøvd begge kabler på en annen skjerm, -men ingenting hjelper. Jeg har hatt Wii'en i snart et halvt år, men har ikke vært borti dette problemet før. Da jeg skrudde på Wii'en og oppdaget problemet, var det ca 2 uker siden jeg hadde brukt konsollen sist. Konsollen har stått i standbymodus koblet til WiiConnect via trådløs oppkobling.

 

Jeg har søkt litt på nett etter problemet, og har blant annet kommet over følgende sider:

-> http://kylepoint.com/wiidisplayissue (videoen her gir et godt bilde av problemet jeg har )

-> http://boards.thewiire.com/index.php?showtopic=18093

 

Etter det jeg har lest på disse sidene, så påstås det at problemet kan komme av at GPU'en blir overopphetet pga. at maskinen står tilkoblet Wii's Internettjeneste, men jeg synes det høres litt rart ut at grafikkprosessoren blir overopphetet pga. at maskinen står i standby tilkoblet Internett. Jeg hadde hatt større forståelse for at den ble overopphetet etter bruk i spill etc. (selv om det også hadde vært et rart problem på en spillekonsoll som er beregnet til spilling..). Stedet der Wii'en står (den står loddrett i stativet som fulgte med ) er godt ventilert, den står i en stereobenk som er helt åpen både foran og bak, så den bør få tilstrekkelig med kjøling. Jeg har også latt maskinen stå uten strøm i et halvt døgn før jeg har prøvd den igjen, men det ser ikke ut til å eliminere problemet det heller.

 

Jeg har vært i kontakt med Nintendo / Bergsala om saken og de har meldt tilbake at dette sannsynligvis skyldes overoppheting av CPU (mulig de egentlig mente GPU her, det høres mer logisk ut) og kan visst forekomme på enkelte maskiner. Er i så fall garantisak og maskinen vil da bli byttet.

 

Wii'en er nå sendt tilbake tilbake til forhandler slik at de får sendt den videre til Bergsala, så det tar vel et par uker før jeg ser den igjen :(

 

Etter dette problemet dukket opp har jeg lagt merke til hvor luftelukene til Wii er plassert: bak og under konsollen. TV-benken som konsollen står i er åpen både foran og bak, så selve lufttilførselen rundt er bra nok, men i Wii-stativet er det laget en åpning til den nederste luken og lufttilførselen til denne luken ser ut til å være minimal da det kun er 1-2 mm åpning mellom stativet og gulvflaten den står på. For min del er det mer praktisk at Wii'en står loddrett enn at den ligger vannrett, men når jeg ser hvordan den ene lufteluken er plassert begynner jeg å lure litt på om det er fare for at maskinen får for dårlig ventilasjon når den står i Wii-stativet..

Lenke til kommentar

Har bare hatt min Wii siden starten av desember. Ble i utgangspunktet mistenkelig til måten ventilasjonen var lagt opp på, med tanke på hvis du skal ha den stående loddrett. Selv har jeg den vannrett. Det med at standby modusen er årsaken til problemet stiller jeg meg tvilsom til.. Prosessoren brukes jo minimalt på andre ting enn spill.

Lenke til kommentar

Jeg synes som nevnt også at det er rart at standbymodusen til Wii skal kunne føre til overoppheting av GPU, men enkelte påstår at når Wii'en er koblet til WiiConnect24 så står den egentlig fortsatt på (for at Wii'en skal kunne motta oppdateringer for nyheter og vær, meldinger osv). Nå har jeg aldri tenkt på å sjekke om Wii'en blir varm i denne standbymodusen (med WiiConn24), men jeg mener jeg har lest noe om at den blir ganske varm.

 

Jeg hadde ikke brukt Wii'en på 2 uker da jeg fikk problemet, så sånn sett kan det jo høres ut som om det er hold i spekulasjonene ovenfor, men who knows. Tror uansett Wii'en blir liggende heretter.

Lenke til kommentar

Hmm, merker vifta går under spilling, det er jo normalt. Men hverken følte eller hørte noe som helst da den stod under wiiconnect. Om den skal motta updates og holde wifi igang så må jo maskina jobbe litt. Evt kanskje om vifta ikke går så er det et problem:P Slo av wiiconnect, får heller update manuelt :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg har vært borti og kjent avogtil etter at den har stått i standby modus over natten, og har ikke kjent noe varme på selve konsollen, men strøm adapteren har hatt en bitteliten lunk. Men jeg velger å heller ha den i standby, for når jeg holder inne knappen å slår den helt av så kommer den irriterende pipelyden fram (når lyset er rødt). Er det normalt forresten? Har ikke tenkt så mye over det. :p

Lenke til kommentar
GPU-en er skadet. Lever den inn til stedet du kjøpte den.

Hvis du har noen lagrede spillsaves (sannsynligvis) og nedlastede Virtual Console-spill kan du ta kopi av disse på et SD-minnekort. Du kan dessverre ikke ta kopi av Miis på minnekortet, men du kan overføre de til en Wiimote. Hver kontroller kan lagre 10 Miis.

 

Hvis du ikke har noe SD-kort, kan det muligens være en ide å ta kontakt med Nintendo direkte slik at du får avklart om de overfører saves og VC-spill for deg før du leverer den inn via forhandler. Jeg fikk beskjed av Nintendo om å kun sende inn selve konsollen.

 

Du kan kontakte Nintendo ved å gå til www.nintendo.no og fylle ut kontaktskjemaet nederst på "Kontakt oss"-siden.

Lenke til kommentar
Jeg kjente akuratt på min Wii, som ikke har vært i bruk siden i går ettermiddag, og den var varm. Ikke knallvarm, men en god lunk.

 

Er det skadelig å ha den i stativet, i stand-by, altså? Eller har dere/de med problemer en skadet GPU i utgangspunktet?

Jeg vet ikke om det er skadelig å ha den stående i stativet, men som tidligere skrevet så er det minimalt med plass for luftinntaket under Wii'en når den blir stående slik. I en oppfølgingsmail til Nintendo hvor jeg spurte om jeg kunne sende inn kun selve konsollen spurte jeg også om de anbefalte å ha den liggende istedet, men de svarte ikke på det spørsmålet i svarmailen jeg fikk..

 

Det er en feil med GPU-en i utgangspunktet. Varmeutvikling bare framskynder feilen.

Jeg har ikke lagt merke til noe liknende grafikkproblemer før nå i desember (den er et halvt år gammel), men jeg får jo håpe den hadde en feil i utgangspunktet slik at dette forhåpentligvis ikke oppstår på neste konsoll også.

 

Jeg har vært borti og kjent avogtil etter at den har stått i standby modus over natten, og har ikke kjent noe varme på selve konsollen, men strøm adapteren har hatt en bitteliten lunk. Men jeg velger å heller ha den i standby, for når jeg holder inne knappen å slår den helt av så kommer den irriterende pipelyden fram (når lyset er rødt). Er det normalt forresten? Har ikke tenkt så mye over det. :p

En strømadapter som står koblet til strømnettet vil vel i grunn alltid utvikle noe varme, men når det gjelder pipelyden du snakker om, kan jeg ikke helt si at jeg kjenner igjen det problemet selv. Litt vanskelig å få sjekket akkurat nå som Wii'en min reiser land og strand rundt, men skal sjekke dette så snart den (eller erstatningen) kommer tilbake. :)

Lenke til kommentar

Kan forresten bekrefte at selve konsollen i tillegg til strømadapteren også utvikler bittelitt varme i standby. La ikke merke til det sist jeg sjekket, siden det var mest den bakerste halvdel som var litt lunken. Det er vel ganske logisk.. Akkurat som en laptop, der strømadapteren går i er det mest varme.

Lenke til kommentar

Hadde akkurat samme problemet etter at wiien hadde stått en lengre periode i WiiConnect24 så begynte prikkene, sendte mail til Bergsala de sa jeg bare skulle levere den inn igjen. Fikk en ny en uken etterpå, savegames hadde jeg på SD kortet og VC spillene kunne jeg laste ned på nytt igjen, gratis siden de hadde overført kontoen til den nye wiien. Brødrene mine sin wii konket ut på akkurat samme måte en liten stund senere så jeg har deaktivert WC24 til de kommer med en oppdatering som eventuelt spinner opp viften en gang i timen for å holde tempen nede.

Lenke til kommentar

Det er ikke Wii Connect 24 som skader GPU-en. Den er skadet i fra før av under produksjon. Varmen bare framskynder feilen i brikken.

 

Min Wii har blitt veldig varm mange ganger etter å ha stått i solskinn hele dagen med WC24 på. Feilen har ingen direkte relasjon til varme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...