Gå til innhold

Redusere blitz på Canon Ixus 75. Går det ann?


Anbefalte innlegg

Jeg har et Canon Ixus 75 kamera som jeg forsåvidt er godt fornøyd med. Men, jeg syntes det har altfor sterk blitz når jeg står på "normal" avtand. Hadde et Kodak kamera tidligere men samme problem. Er dette et problem for de fleste kompakte digitalkameraer? Bildene blir ofte ødelagt av alt lyset. Som f.eks da jeg skulle ta bilde av guttungen som pyntet juletreet. Stod da ca 1.5 m unna, og om jeg skrudde av blitzen ble det for mørkt fordi det kun var lysene på treet som stod på. Skrudde jeg på blitzen mistet bildet hele stemmningen. Går det ann å redusere blitzen på dette kameraet? Eller har dere noen tips til dette problemet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjenner ikke Ixus75, men flere av mine kamera har en "slow-sync" innstilling for blitz. Kamera stiller da inn lukker og blender som om bildet skulle tas uten blitz (slik at bakgrunnen blir bra), men bruker blitz likevel (slik at det som er innenfor blitzrekkevidde får belysning). Krever litt øvelse for å se når dette blir bra, men en grei funksjon.

Lenke til kommentar

Det har ikke dette kameraet heller ser det ut til. Når jeg er i automodus, kan jeg kun velge kvalitet og størrelse på bildene.

 

I manuell har jeg følgende valg:

 

Eksponering

Lysmodus ((dagslyd, overskyet osv)

Farger (Nøytral, sepia, sort/hvitt osv)

Hvor i bildet det skal fokusere. (evaluerende, sentrumsdominert og spot)

Kvalitet

Størrelse.

 

Kan ikke se at noen av de kan hjelpe meg...:(

Lenke til kommentar
Det har ikke dette kameraet heller ser det ut til. Når jeg er i automodus, kan jeg kun velge kvalitet og størrelse på bildene.

 

I automodus på min PowerShot har jeg ikke muligheter til å velge annet enn AutoFlash og Flash Off. Når jeg setter programvelgeren på P, får jeg mulighet for Flash On i tillegg, for fill-in. Anti-røde øyne slår jeg på og av separat (bruker det aldri, korrigerer dette i etterbehandlingen). I Manuell kan jeg justere blitzstyrken manuelt på PowerShot. Sjekket på min Ixus 60 også, den har SlowSync når du setter den i manuell, men ikke i Auto.

 

Men: På både PowerShot og IXUS60 er det en Nattmotiv-innstilling, og DEN gir faktisk blitz på lang lukkertid. Jeg antar at IXUS 75 har denne også, så prøv om den hjelper for deg.

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Å holde fingeren over blitzen kan også gi artige røde effekter. Men Ixus 75, som jeg har hatt tidligere, har også mulighet for Slow Synchro, inne i selve menyen (altså mer enn bare skuddfunksjonene du får via func.). Men jeg tror den kun dukker opp om du har manuell setting. Uansett er vel det først og fremst en funksjon for lange lukkertider.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...