Gå til innhold

Den nye Forumkaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, men om "du" hadde hatt mer følelser, så kunne det virket positivt inn for naboens funksjon ift. jobb.

 

En annen ting er at det er mange andre verdier her enn effektivitet på arbeidsplassen. Sett at en eldre dame har to sønner. Den ene jobber masse, er flink til det, og har masse penger. Men driter i hvordan moren har det. Den andre, derimot, er ikke så flink i arbeidslivet, men bruker i stedet tiden til å sørge for at de som har bygget landet for oss har en akseptabel alderdom.

 

Hvordan skal man egentlig måle hvem som er den største suksessen.

 

Argumentasjonen din bærer jo preg av at alle verdier kan måles i kroner og øre. :)

 

Virker fremdeles ikke som du helt ser det jeg vil frem til. Jeg snakker her om et samfunn uten følelser vs et samfunn med. Har ikke sagt noe om verdier i det hele. Snakker kun ren effektivitet, altså evnen til å utføre det du skal utføre så godt som det lar seg utføre. Det er slik samfunnet måler effektivitet. Samfunnet har ikke følelser, det består av mennesker og mennesker har følelser, men samfunnet i seg selv, altså rammeverket vi mennesker bor og lever i, har ingen følelser.

 

Argumentene du trekker frem er jo kun relevante sett fra et følelsesmessig standpunkt. Hvis den eldre damen og sønnene hennes ikke hadde de følelsene så ville jo hvordan de har det bli helt irrelevant.

 

Jeg snakker heller ikke om å måle noen følelse av suksess, for en følelse av suksess er jo også en følelse, som er hele poenget mitt. Føler du at du har en mangel på suksess, så kan du bli deprimert, og da fungerer du enda dårligere i arbeidet, og føler enda mindre suksess, blir mer deprimert og fungerer enda dårligere, osv. Alt dette er pga følelser. Hadde man fjernet behovet for å føle suksess, så ville personen aldri følt det slik, og arbeidsinnsatsen ville ikke blitt påvirket.

 

Det jeg prøver å demonstrere her er ikke at man fjerner følelsene til en person og den personen ville fungere mer effektivt. Da blir det jo som du sa, det kan ha ringvirkninger på andre så de fungerer dårligere, og effektiviteten generelt sett går ned. Fjerner du derimot følelsene fra alle, så ville ingen bli påvirket av noe følelsesmessig, og derav ville heller ikke effektiviteten bli påvirket.

 

Så hele poenget mitt er at samfunnet er satt opp slik at det er nøyaktig på denne følelsesløse måten den helst vil fungere, en måte hvor vi alle er helt like og gjør akkurat det samme på like god måte, for det er mer effektivt, og samfunnsmaskineriet tikker videre i riktig tempo. Men vi mennesker er jo ikke følelsesløse, vi blir påvirket av både våre egne følelser og følelsene til de rundt oss. Dette gjør at vi kan fungere dårligere, og dette får ringvirkninger også for samfunnet, så samfunnet liker ikke dette og ser på det med sure øyne. Nøyaktig dette er det som gjør at mange sliter i samfunnet, da de enten ikke kan eller ikke vil passe inn i samfunnslesten, og havner dermed utenfor.

 

Og DET var egentlig det som var mitt poeng. /endwalloftext

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...