Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Sitter faktisk bare å tenker på hvor lite og samtidig hvor mye som skal til for å gjøre suksess i bransjen i dag.

 

I prinsippet skulle det jo bare være å lage noe som ingen andre har laget og selge det, men veien dit og ikke minst veien derfra er en labyrint uten sidestykke.

 

Lurer vel egentlig på; er det noen her som kan si de har skutt gullfuglen ved å lage en software (evt nettside) som ingen hadde tenkt på der og da, og som viste seg å være et marked for?

Endret av hpfarstad
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har tenkt en del på dette selv, det handler vel bare om timing og behov fremfor at det er så teknisk avansert at det gjør noe. Ta den svensken som har laget mms-programmet til iPhone, han tjener nok en del på reklameinntekter fra siden sin. Det er mindre nisje programmer man kan skyte gullfugel med, fordi det krever ikke så mye. Du har også han norske med unlock.no som gjorde det mulig å bruke trackid opplegget uten en SE telefon...

 

Finn et eller annet, lag det og have a blast!!!!

Lenke til kommentar

Det som trengs er en stor grad av "oppofrelse", nemlig å ville stå på 24 timer i døgnet LENGE uten å få noe igjen for det, frem til du lykkes med prosjektet og pengene kommer.

 

En annen viktig ting er å ha TRO på det du driver med!

 

En tredje ting er en "medfødt" forretningssans - Det å klare å forstå hva markedet vil ha, for å kunne tilby det! Evt. å "skape" et nytt marked, og overbevise folk om at de "trenger" det!

Lenke til kommentar
En tredje ting er en "medfødt" forretningssans - Det å klare å forstå hva markedet vil ha, for å kunne tilby det! Evt. å "skape" et nytt marked, og overbevise folk om at de "trenger" det!

 

Ja tror denne er veldig viktig, og en nokså neglisjert del av gjennomførelsen sett fra programmereren sin side. Dette er jo alfa omega i markedsføring, og her kan man jo nevne flaskevann i Norge, hvor springvannet de fleste steder er renere enn flaskevann nedover i Europa.

 

Som nevnt trenger ikke den tekniske løsningen være av utmerket kvalitet, behovet må ikke være der fra før, det trenger ikke være noe nytt. Det viktige er å SKAPE behovet, og deretter kunne smelle i bordet med en fiks ferdig løsning på behovet man nettopp har skapt..

 

Ikke lett, men det kan gå for alle og enhver...

Lenke til kommentar

Treffer man virkelig gullfuglen trenger man jo ikke noe annet her i livet, da er man "set for life" når det kommer til penger.

Pengene man tjener gjør det enklere å finansiere andre prosjekter, det eneste jeg lurer på er hvor mye man kan tjene på reklame? Altså hvis man f.eks lager en veldig finfin Add-on til la oss si MSN Messenger, den gir man ut gratis sett bort i fra at det er reklame på nedlastingsiden. Kan man tjene store summer på kun reklame da?

Selvfølgelig avhengig av antall besøkende... Vanskelig kanskje å estimere noe tall. :p

 

Har tenkt på det, og det burde jo la seg gjøre. Tjene noen tusen i måneden på reklame ved å lansere en gratis snerten Add-on. Hovedsaklig Add-ons fordi et selvstendig prosjekt krever mer tid og er ikke et ta-på-kveldstid kinda prosjekt. :wee:

Endret av data_jepp
Lenke til kommentar

Tror at i "gamledager" var det lettere å tjene seg "rik" på reklame, men at annonsemarkedet nå er litt mer knepent.

 

Mange annonsører krever at klikket førte til salg for at det skal bli inntekt.

De fleste krever ihvertfall et klikk på banneren.

Nesten ingen betaler per view lenger...

 

Spørs jo litt om annonsene er attraktive for brukeren av siden, og hvilken type side det er. Enkelte brukere er mer hyppig på å klikke på annonser enn andre.

 

F.eks. en smileyaddon til msn kan ha brukere med lav terskel for å klikke på annonser.

En addon som krypterer samtaler eller kjører backup av samtalelogger eller noe lignende har antageligvis brukere med høyere terskel for reklameklikk.

 

Har selv en liten ide til et prosjekt jeg kan lage, men regner med det tar 1-2 årsverk å få det i stand, så jeg har på en måte lagt det litt på is foreløpig. ;)

Lenke til kommentar

Jeg tror også det er vanskelig å tjene penger på annonser for tiden, ja.

 

Man tjener klart best om man klarer å selge inn annonsene selv, men fortsatt snakker vi ganske små summer. Med mindre du har helt enorme besøkstall.

 

Jeg tror i mange tilfeller det er snakk om "selvrealisering". Altså at man jobber med en "drøm", noe man uten problemer kan legge 16 timer i døgnet til. Dette er kritisk for å kunne holde oppe motivasjonen all den tiden prosjektet tar før "inntektsnivå"

 

Det er denne viljen og "gutsen" til å satse på drømmen kombinert med en viss forretningssats som er veien til å få det til selv :)

Lenke til kommentar

En ting er begynnerlønn. Men tenk deg: Etter vgs trenger du 5 år på skole, med studielån. Tenk da de som begynner i jobb rett etter vgs... De tjener da penger de 5 årene du bare får mer og mer gjeld...

 

Det vil igjen si at mye av lønnen din går til å betale ned på gjeld, og på de 5 årene du tar den utdannelsen vil de også ha jobbet seg opp på omtrent samme lønnsnivå, om ikke høyere... og så har de i tillegg ikke gjeld å betale ned på!

Lenke til kommentar

Så klart man har fått jobbet seg opp med penger osv etter 5 år, hvis man går ut i jobb isteden for å ta en master grad. Men generelt så har nå de også betalt ned et lån om de ikke har et lån på hus og andre ting. Lånet man tar opp i låne kasse er det billigste lånet man kan få og det er ikke på så mye. Begynner lønna til en sivilingeniør er på rundt 400 000 nå og stiger med årene. Og en sivilingeniørs lønning stiger oppover ganske så raskt så tar ikke lange tiden før man har tatt igjen de som skulle ha begynt å jobbe rett etter videregående eller lignende.

 

Uansett så mener jeg at det har mye med hva man er interessert i. Hvis man vil gjøre visse ting trenger man en høyere utdanning. Jeg har fagbrevet som automatiker men holder nå på med en bachelor utdanning også blir det vel en master grad innen kybernetikk etter på. Og grunnen til det er av mine interesser og ikke generelt etter lønningene. Skal like å gjøre det man gjør også :).

 

Men så klart hvis man har de rette bekjentskaper så kan man klare seg riktig så bra uten en utdanning. Og for vise ting trenger men ikke en lang utdannelse. Finn nå bare ut hva du vil så går det meste ganske så bra.

 

litt offtopick nå men for litt ontopick så er det ikke alltid det skal så mye til for å skyte gullfuglen. Tror jeg skal få til en sånn DNA basert datamaskin kan bli en hit (nettopp sett transformers :new_woot: ). Men vi får ta det etter utdanningen er i lomma.

Lenke til kommentar
Tror jeg skal få til en sånn DNA basert datamaskin kan bli en hit (nettopp sett transformers :new_woot: ). Men vi får ta det etter utdanningen er i lomma.

 

Haha, ja de er jo på god vei i forhold til kvantedatamaskiner og slikt, men vet ikke om man lærer slikt på ingeniørhøgskolen... Jeg hadde ihvertfall ingen fag i den retning... Men en god gullfugl ja!

Lenke til kommentar

Er vel bare å starte å regne litt og få sett hva man får ut av disse kvantemekanikk teoriene. Å prøve å få tak i noe antimatter :w00t: som kan bli brukt som drivstoff til denne saken eller vi kan få den til å bruke CO2 isteden for det har vi jo nok av nå. mmm... bildene er så klare oppe i hode nå :p

 

Men det er vel allerede blitt laget noen teorier om kvantemaskiner får lese litt om det først tror jeg. Utrolig hvor mye spesielt som er ute som man ikke hører så mye om :p lærte meg nå nettopp litt om qbits (kvantum bits) som blir brukt istedenfor bits i kvantemaskiner.. hehe.. moro kanskje litt spesiell moro men moro for det.

 

Da er det bare å følge bedre med i fysikken fremover :roll:

 

edit: blandet sammen DNA maskin og kvantedatamaskin og der er ikke helt det samme.

Endret av ialu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...