Gå til innhold

canons 35L 1.4 - er det et bra valg til 400D mht lyssterkt objektiv?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vil dette objektivet passe godt til mitt canon 400D? Vurderer sterkt å kjøpe dette for å ha et solid lyssterkt objektiv som jeg også kan bruke senere på et fullformat kamera. Høres det lurt ut eller bør jeg vurdere noe annet?
Siden du tenker på fullformat, er det det beste valget du kan gjøre, ganske enkelt. Fantastisk optisk, og meget solid bygget...
Lenke til kommentar

Vil dette si at dette objektivet vil fungere omtrent som et normalobjektiv på mitt kamera?

Lønner det seg å kjøpe brukt eller bør jeg kjøpe nytt?

Ser også at det blir anbefalt at jeg prøver evt 24L også. Har sett på den også, men ser den får mer varierende kritikk. Det å prøve begge skulle jeg gjerne gjort, men hvor kan jeg reise å prøve slike objektiv? Har vært inne på mange fotobutikker, men det er ingen som har disse inne...

Lenke til kommentar

Et av de definitivt beste objektivkjøpene du kan gjøre. Fullformat/crop spiller ingen rolle, like gull på begge formatene. Enormt bra allerede fra f/1.4 - noe man ikke kan si om alle lyssterke objektiv.

 

Har hatt Sigmaen også en liten stund. Ikke fornøyd med den, mest pga upålitelig AF. Sentrumsskarpheten var god men kantene var dessverre ikke i nærheten av like god. Uansett - aldri angret på at den ble erstattet med 35L. I alle fall siden jeg nå har 1.3X kamera også...

 

24L er også et godt objektiv, så det blir litt smak og behag vha man foretrekker av brennvidde. Og det vet bare du, ingen på et forum.

 

50/1.4 er et objektiv som får jevnt over mye skryt...Sammenlignet mot 35L?

Har en test av 50 vs 35 @ 1.4 du kan kikke litt på (100 % crop godt ut mot kantene, ikke oppskarpet...se ubeskjert utgave..)

Hvem som er hva får være 10.000-kroners spørsmålet...

post-21338-1197198971_thumb.jpg

post-21338-1197198899_thumb.jpg

Har i tillegg et par eksempel tatt med 35L på største blender (brukt 20D).

 

post-21338-1197199063_thumb.jpg

post-21338-1197199091_thumb.jpg

post-21338-1197199075_thumb.jpg

 

Go for it! Brukt eller nytt spiller ingen rolle. Problemet er å finne det brukt. I alle fall i Norge.

Endret av ragamuffin
Lenke til kommentar

Hei

 

Enig med de fleste her. Beste objektivet jeg har! Kjøp brukt, f.eks her er en som skal selge: http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?id=85879

Nå vet ikke jeg hva han vil ha, men kjøper du det (regner da med at det strøkent) til en fornuftig penge - 8 - 9 000 vil jeg si , taper du ingenting på det hvis du behandler det pent og senere bestemmer deg for å selge det. Tviler på du vil gjøre det.

 

Tor

Lenke til kommentar

Tja. Jeg har returnert et objektiv til BH, og det gikk egentlig greit. Ble jo litt ekstra styr, men de ordnet opp. Jeg kjøpte mitt i Norge og er vel fornøyd med det. Kjøper du brukt så er det jo bare å forsikre seg om at det fungerer som det skal. Dette objektivet er forsåvidt bygd som en tanks.

Lenke til kommentar
Det er jo ikke lurt å kjøpe utenlands med tanke på garantier, men det kan være det hvis totalprisen blir billigere enn det blir i Norge.
Garantier kan kjøpes i utlandet også... Koster selvfølgelig penger, men er besparelsen stor, kan det likevel svare seg...

 

På Canons L-optikk er det ett år internasjonal garanti og du kan kjøpe en billig Mack garanti i tillegg.

Du kan også (som jeg) ha en verdigjenstand på fotoutstyret ditt - det gir en ekstra sikkerhet uavhengig av hvor du har kjøpt utstyret.

 

Har kjøpt mye optikk i utlandet og null problemer til nå..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...