Gå til innhold

Ødelagt Corsair 550 Watt PSU?


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg satt sammen en ny PC i slutten av oktober og den har fungerte helt uten problemer frem til i kveld. Det er en ganske standard PC med Core 2 Duo, 8800 GTX, 2 disker og DVD brenner...ikke noe ekstraordinært. PSU'en er av typen Corsair VX550W

 

Men i kveld slo den seg plutselig av og var helt dø etterpå. Jeg prøvde å koble fra alle kablene og jumpstarte psu'en, og da gikk vifta i noen sekunder før den stoppet. Det rare er at etter en stund prøvde jeg på nytt og da fortsatte den å gå til jeg stoppet den. Etter det satt jeg på alle ledningene igjen, og maskinen startet og fungerte i ca. en halv time. Da slo den seg av igjen, og psu'en reagerte bare noen sekunder ved jumpstart. Så igjen lot jeg det gå en stund, og da fungerte den igjen, før den igjen slo seg av....og der er jeg nå.

 

Noen som har vært borte i noe liknende eller har en formening om hva som er feil? Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er psu'en som er ødelagt/defekt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres mest sannsynlig ut som en defekt PSU. Hvis du opplever at den fungerer en stund, så vil jeg anbefale deg å prøve å sørge for at maskinen får litt belastning. Har du noenlunde ok skjermkort og windows installert, kan du sette på en loop i 3dmark og se hva som skjer. I tillegg, hvis du vil, så kan du logge spenningen på de forskjellige linjene med f.eks. Speedfan. Rett før ting tryner kan det godt hende at du ser et avvik :)

 

Har du muligheten til å teste maskinen med en annen PSU, så gjør gjerne det også.

Lenke til kommentar

Siste gangen holdt den en time og et kvarter, men etter det har jeg ikke fått liv i den igjen. Vifta rører så vidt på seg når jeg slår på strømmen, men etter det blir det stille :(

 

Nå har jeg satt i min gamle NorthQ 400W, og maskinen fungerer helt fint. Så da blir det reklamasjon...

 

Takk for hjelp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...