Gå til innhold

Erfaringer med Nikon D300


Anbefalte innlegg

Jeg er ikke fanboy av noen merker,men de bildene så temmelig dårlige ut,uskarpe og full av støy,et kamera til 15 000 kroner?er de tatt på iso 6400 ?
Prisen på kameraet har ingenting med hvor skarpe bildene blir på kameraer i denne prisklassen. ISO'en er spesifisert både i posten og i EXIF informasjonen i bildene.

 

Jeg fikk nesten like bra bilder på panasonic fz50 når jeg tok bilder i mørket,ved lav iso.
Hvis det er kameraet for deg og det er bra nok for din bruk så bruk det og vær glad til, men husk at denne tråden handler om Nikon D300 og ikke om andre kameraer.

 

hvorfor er alle så sinnsykt opptatt av høy iso?
Fordi det ofte er lite lys i denne delen av verden, vi vet også at speilreflekskameraer tar utrolig gode bilder i godt lys så det trenger vi egentlig ikke noe mer informasjon om. Nå vet vi at D300 har betydelig med støy på ISO 3200 men at man kan skrive ut bilder i A4 størrelse med brukbart resultat. Nå vet vi også at de som har D200 ikke trenger å oppgradere kameraet for å få betydelig mindre støy, de vil få mer for pengene ved å oppgradere objektivene (noe som stort sett alltid er tilfelle).

 

man kan jo ta nesten like bra bilder med mye lavere iso
Nei, forskjellen mellom ISO 100 og ISO 3200 gjør at man måtte brukt 32 ganger så lang lukkertid og bildene hadde blitt bare tåke. Lavere ISO og større blenderåpning hadde gjort en betydelig forskjell.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, bildene er vel på iso 2000, 2800 og 3200, med lukkertider på mellom 1/25-1/40 håndholdt.

Selvfølgelig kunne man fått helt andre resultater med lavere iso og stativ, men når man ikke har med stativ har man altså valget mellom ingen bilder, og bilder med høy iso (og alt det medfører).

Venter forsatt spent på at dpreview skal teste det skikkelig.

 

Fikk også testet AF finjusteringen igår og både 100mm'n og 50mm'n min frontfokuserte noe, en justering på +16 og +18 fikset det problemet, utrolig kjekk funksjon.

Lenke til kommentar

Hvem hadde vel trodd at jeg skulle komme med erfaringer om D300?

Vel, uansett. Jeg kan ikke si at jeg er annet enn imponert.

Av en eller annen grunn syns jeg one-shot-fokusen virker ganske treg, selvom objektivet skal være ganske så bra. Nikon 17-55 2.8.

Legger med noen bilder tatt med iso 3200. Jeg syns de er litt soft, men det er faktisk ikke dårlig. Bildene er rett fra kamera.

 

post-49066-1196598531_thumb.jpg post-49066-1196598568_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Jeg er ikke fanboy av noen merker,men de bildene så temmelig dårlige ut,uskarpe og full av støy,et kamera til 15 000 kroner?er de tatt på iso 6400 ?

Jeg fikk nesten like bra bilder på panasonic fz50 når jeg tok bilder i mørket,ved lav iso.

hvorfor er alle så sinnsykt opptatt av høy iso?man kan jo ta nesten like bra bilder med mye lavere iso

jeg er ikke særlig imponert,spesielt ikke med tanken på at jeg nettopp skulle kjøpe D300

Prøvd å ta bilder av ting som rører seg i lite lys? Lykke til med ISO100.

Lenke til kommentar
Fine de men ser ikke noe jeg ikke klarer med mitt Canon 30D ?

Er vi i gang med fanboy krigen igjen?

Er det ikke en tråd for brukererfaringer på D300, eller har jeg misforstått noe?

Kan vi ikke bare ignorere fanboysen? Det er ikke lett, men bit tenna sammen.

 

Hensikten var vel heller stikk motsatt - å dempe ned all opphausingen av nye produkter. Hadde jeg vært virkelig fanboy hadde jeg vel sittet med 40D eller noe mye dyrere. Tror det kun er noen få med virkelig god optikk som kan hente noe mer ut av D300 enn D200 eller 30D for den del.

Lenke til kommentar

Fikk min D300 m/grep på fredag og har tatt en god del bilder i helgen. Hadde kun D70 fra før av, så oppgraderingen var betydelig. Støyegenskaper, hastighet, skjerm og ikke minst grep er meget bra! Med vertikalgrepet montert føles det veldig solid og det er også veldig godt å holde i vertikal posisjon. Seriebildehastigheten på 8fps er jo også en enorm forbedring fra 3fps på 70'en! Plutselig funker sportsfoto.

Endret av Pallesen
Lenke til kommentar
Tok noen bilder ikveld på stativ, info om bildene står under hvert bilde.

http://hv-guild.com/photos/

 

Bilde nr 3 synes jeg vær svært bra utført- strålende. Ser dog ut som om du ikke har det mest solide stativet? Ser antydning til en eller annen urolighet i skarpheten. Er det brukt selvutløser? Kabel? Mirrorlockup? Jeg kunne også tenke meg å se bildet i riktig størrelse. Mørkeegenskapene er jo en av de viktigste tingene jeg ser på ved vurdering av D300 kontra D3.

Lenke til kommentar

2080540389_75e994eaaf.jpg

(større)

 

Med stativ, liveview-fokus og 6 bilder i sekundet var det en lek å ta et bilde som ville vært vanskelig å fange med D70s.

 

Fokusmotoren er mye kraftigere, og min Tamron 90mm som var et mareritt å bruke AF på når jeg ikke skulle ta makrobilder er (nesten) en fryd å bruke ;) Det at man kan finjustere fargebalansen på hver av presetene er også veldig bra (om man liker litt varmere eller litt kaldere bilder, osv). Hvitbalansen er forresten mye mer nøyaktig i utgangspunktet.

 

Lysmålingen er bedre også - jeg måtte nesten alltid kompensere fra eller til med D70s.

 

Er egentlig veldig godt fornøyd. Det eneste irritasjonsmomentet hittil er at jeg har en tendens til å dytte nesa inn i fokuspunktvelgeren når jeg tar bilder (bruker venstre øye). Det blir jeg vel snart vant til ;)

 

Siden jeg ikke har hatt D200 var det en enorm og svært fornøyelig opplevelse å ha fysiske knapper til nær sagt alt, istedetfor å måtte gå inn på menyen hele tiden.

Lenke til kommentar

Akkurat fått D300 hjem.

 

En kjapp test i innendørsbelysning mot min gamle D200 viser overraskende mye bedre bildekvalitet på høy iso.

 

Må si jeg var ørlite skeptisk etter å ha lest diverse Ken Rockwell-uttalelser om at forbedringen var marginal og ikke verd en oppgradering alene. Skepsisen ble gjort til skamme.

 

Kjapt vurdert har D300 på 3200 iso visuelt mindre støy enn D200 på 1600. Merkbart mer enn en blender forbedring. I hvert fall etter mine første uvitenskapelige testbilder.

 

Dessuten sitter hvitbalansen spot on i halogenbelysning, hvilket man ikke akkurat kan si om D200.

 

Blir spennende å se hva tester viser etterhvert, men førsteinntrykket er sinnsykt bra. Hvis forbedringen i bildekvalitet viser seg å være like bra til variert bruk og ulike motiver/belysning, er det saktens verd en oppgradering fra D200!

Lenke til kommentar

Jeg fikk også min i dag, og det jeg har prøvd hittil imponerer meg.

Siden jeg gikk fra en D70 og opp til D300 er det for meg en markant oppgradering.

Desto mer å sette seg inn i er det også...

Nå har det kommet veldig mye ros av kameraet hittil så om jeg skal se på de tingene som jeg syns trekker ned, så er det for det første at kommandohjulet foran ligger litt for langt inn i gummieringen på huset, så den blir litt knotete å snu.

Det virker også som den er littegrann lys. Ikke mye, men litt. Nå kommer jeg som sagt fra D70, og denne var som alle vet litt mørk, så det er mulig at D300 er mer korrekt, jeg har ikke forsket mye på det.

Det jeg drimot er helt sikker på er at jeg med dette kameraet vil kunne ta bilder som jeg ikke kunne med D70. Helt sikkert.

Jeg er også helt sikker på at det må bli et vertikalgrep rimelig snart, savner dette etter at F90x ble deltidspensjonist.

Det jeg derimot ikke er sikker på om jeg kommer til å koste på meg er EN-EL4 batteriet og dertil hørende lader. Jeg har testet ut 6FPS nå, og jeg kan liksom ikke helt se for meg hva jeg skulle klare av blinkskudd med 8, som jeg ikke i dag får med 6.

Det er faktisk mer enn raskt nok, tror jeg.

Det jeg var mest spent på var autofokusen.

Litt vanskelig for meg å si noe om hvordan denne er sammenlignet med D200 og kanskje aller helst D2X, men mot D70 blir det rått parti. Den er uhyre presis, og veldig rask. Det jeg derimot allerede nå har funnet ut, er at det jeg stilte spørsmål om for lenge siden, nemlig kryssensorer på sidene faktisk kan være et tema.

Jeg tok en rask, og ikke veldig vitenskapelig test, der jeg prøvde ut de kryssa sensorene opp mot de enkle. Fant en dunkelt belyst overflate med lite kontraster, og prøvde autofokusen. De enkle hadde problemer, mens de kryssa, de 3 radene i midten med 5 sensorer hver, klarte det øyeblikkkelig.

Ellers gleder jeg meg til morgendagen kommer, da skal jeg se hva 70-200 2,8vr og D300 kan gjøre i sammen.

 

Så kommer det store spørsmålet til slutt:

Ble jeg et lykkeligere menneske etter at jeg fikk D300?

Utvilsomt ja!

Lenke til kommentar

Som sagt lenger oppe, virker D300 svært kompetent og som en betydelig oppgradering fra D200 i det indre.

 

Det eneste som skuffer meg er AF-presisjonen. Jeg klarer ikke registrere forbedring fra D200 på dette feltet. Og autofokusen var etter min mening en av D200 sine svakeste sider.

 

Hastigheten er selvsagt objektivavhengig - og ofte god nok (Jeg bruker bla. 17-55 2,8). Men "luggingen" - de ørsmå korreksjonene som kommer når du tror kamera har funnet fokus, er irriterende. Dette er ikke spot-on. I tillegg synes jeg AF av og til nøler litt når man trykker på knappen - noe som har irritert meg gang etter gang med D200 til reportasjefoto i felten. Dessverre kjennes D300 lik.

 

Jeg må presisere at jeg ikke har utforsket nyvinningene i Cam 3500-systemet, bare S-fokusering med enkeltpunkt.

 

Leste på foto.no at Toralf Sandåker har testet nye Olympus E3 til å ha dobbelt så rask AF som D300. Skjerpings Nikon!

Lenke til kommentar
Som sagt lenger oppe, virker D300 svært kompetent og som en betydelig oppgradering fra D200 i det indre.

 

Det eneste som skuffer meg er AF-presisjonen. Jeg klarer ikke registrere forbedring fra D200 på dette feltet. Og autofokusen var etter min mening en av D200 sine svakeste sider.

 

Hastigheten er selvsagt objektivavhengig - og ofte god nok (Jeg bruker bla. 17-55 2,8). Men "luggingen" - de ørsmå korreksjonene som kommer når du tror kamera har funnet fokus, er irriterende. Dette er ikke spot-on. I tillegg synes jeg AF av og til nøler litt når man trykker på knappen - noe som har irritert meg gang etter gang med D200 til reportasjefoto i felten. Dessverre kjennes D300 lik.

 

Spørs om du bør få kameraet sjekket. Leste på nikongear.com om ihvertfall en som hadde lignende problem som forsvant når de fikk byttet kameraet.

 

Håkon

Lenke til kommentar

Hei,

 

Vet det har blitt mye mas om støy ved høy ISO osv, men jeg må spørre for det. Ser det er en del som allerede har oppgradert sin D70 til D300. Selv sitter jeg med en D70s og lurer på om jeg skal pensjonere denne på nyåret om jeg får bonus fra jobben og slikt...

 

Det som jeg synes kanskje kunne vært litt interessant var å se sammenligninger med D70 og D300, tatt med samme objektiv og sånn ca av det samme motivet. Trenger selvfølgelig ikke ta hele spekteret med ISO verdier, men et par utvalgte ville vært artig å se.

Lenke til kommentar

D70 vs D300 iso 1600.

post-85374-1196773144_thumb.jpg

 

Har flere bilder med iso 200/640/1250/1600, skal se om jeg får lastet dem opp senere.

 

Edit: Tatt med spotmåling på et av de grønne bladene (kan ikke ses på dette utsnittet) på stativ i A (blenderprio) F4.5, kameraene på Fine Large jpg, Standard/Normal justering i kameraene.

Endret av jvc1986
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...