Gå til innhold

15p for tre fag i militæret fra 1. januar 2008


Petterahl

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er 89-kullet og militæret venter mulig neste år. Jeg er usikker på om jeg har godt nok snitt til å komme inn der jeg vil (fortsatt usikker), og tenkte at militæret kanskje kunne gjøre jobben for meg med å dra opp studiepoengene. Samtidig har jeg et år til å tenke på hva jeg vil om 2 år (antakeligvis høyskole (ntnu)). Jeg så nå at fra fra og med 1. januar 2008 skal vernepliktige inne til førstegangstjeneste gis mulighet til å ta inntil 15 studiepoeng ved gjennomføring av grunnleggende soldatutdanning supplert av noe tilleggsundervisning.

 

Link:

http://www.mil.no/felles/vo/start/studiepoeng/

 

Dette virket ganske gunstig hvis fagene ikke er umulige. Jeg havner også i den nye reformen hvis jeg går i militæret, men jeg får vel disse poengene for det siden de innfører det nå. La oss si at jeg har 45p nå, og med 15p ekstra blir det 60p. Det burde være nok:p

 

Kanskje ingen konkrete spørsmål, men bare litt synsig. Stemmer det jeg har tenkt ut? Noen erfaring om de forskjellige fagene (sjekk link)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Formuleringen din der var ikke helt heldig.

 

Har du hatt fag fra før som er en del av utdanningen ved en Universitet, så får du fritak fra dette faget dersom det godkjennes av skolen, som det vanligvis gjør.

 

Da må du ta et annet fag istedet, eller få mindre pæng av lånekassa fordi de har et krav om antall studiepoeng du tar per år.

 

Ex.phil i militæret er stort sett greit - beste løsningen er å ta det via nett fra Universitetet i Tromsø - easy cheesy.

 

 

 

I tillegg må trådstarter være obs på at det er forskjell på konkurransepoeng og studiepoeng :

 

Snittet fra videregående x 10 = konkurransepoeng

Studiepoeng = konkurransepoeng / 20

 

dvs at 15 sp = 0,75 konkurransepoeng

30 sp = 1,5 konkurransepoeng

60 sp = 3 konkurransepoeng, det som tilsvarer ett år i militæret eller på høyskole/Univ.

Endret av wendel
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Dere må ikke blande studiepoeng og konkurransepoeng. Utdanningsgraden din består av studiepoeng (ett fag på høyere utdanning tilsvarer x antall poeng, et semester er normert til 30 poeng). Konkurransepoeng er det du søker på høyere utdanning på. Du får opp til 3 konkurransepoen for et års høyere utdanning (60 studiepoeng). Tar du fag i forsvaret får du ingen konkurransepoeng, fordi du kan få maks tre poeng for ENTEN fullført militærtjeneste ELLER 1 års høyere utdanning ELLER 1 år på folkehøgskole.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...