Gå til innhold

Valg av hjemmekino


Anbefalte innlegg

Nå har jeg kommet så langt at jeg har tenkt å skaffe meg min første hjemmekino. Jeg har veldig liten peiling på hva som er bra og hva som ikke er bra, hvilke merker som er best osv.

Jeg har heller ikke noen peiling på hvor mye penger jeg skal bruke på det, men ikke mye over 15k for alt, inkludert lyd og bilde.

 

Jeg har ikke tenkt å skaffe meg dette før til sommeren neste år, men velger likevell å spørre om dette nå siden jeg må vite hvor mye jeg skal spare opp. Og så vil jeg gjerne skaffe meg nok info så jeg ikke ender opp med noe makkverk av et annlegg.

 

Når det gjelder plasseringen av dette er jeg litt usikker. Jeg kan ikke plassere det på stuen siden det for det første ikke er plass til det og for det andre så tar det seg ikke så godt ut. Rommet mitt er for lite til et såpass stort annlegg som jeg tenker på. Da står jeg igjen med et rom og det er kjellerstuen. Men det er en liten hake ved dette. Det er noe luftfuktighet i gulvet på den stuen og så er det ikke noen varme i rommet. Jeg vet ikke om et annlegg tåler å stå i et sånt rom?

 

Vet det kanskje er litt lite info, men det er bare å spørre så skal jeg gi dere svar etter beste evne.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter som hva jeg har forstått så er det ikke super-gunstig å la anlegg stå i f.eks en kjellerstue som har luftfuktighet i seg.

Men, hvor stort er rommet ditt? Du vil i mange tilfeller kunne få bra lyd, selv på et relativt lite rom. Rommet mitt som er på skarve ~ 17.5M^2 låter kjempebra.

 

Du tenker du kanskje trenger gulstående høyttalere, men hva med stativ høyttalere og en snerten 10"bass? Slikt blir det lyd av.

 

Jeg ville anbefalt deg å kjøpe stereo først (men med hjemmekino receiver), slik at du senere kan bygge ut med center og side/bak-høyttalere.

 

Men du må uansett liste opp hva slags musikk du hører på, og hvor mye det skal brukes til film kontra musikk. Hva slags signalkilder har du tenkt til å bruke? CD, DVD, PS3, Xbox360, TV-signaler??

 

Anyways, ta deg en titt på AVforum.no, det er en hel bøtte av akkurat den typen din som spør om anlegg til rundt 15laken. Så du finner nok masse bra info der.

Lenke til kommentar

Har registert meg på hjemmekino.no sine sider og spurt litt rundt der og fått en god del tilbakemeldinger. Jeg har da satt sammen dette settet:

 

Høytalere:

Dynavoice Magic F-6-pakke + XTZ 10" subwoofer

 

Reciever:

DENON AVR-1508 Hjemmekinoreceiver

 

Projektor:

Hitachi PJ-TX300 Hjemmekinoprojektor

 

Lerret:

Lerret

 

DVD spiller:

DENON DVD-1740

 

Har ikke sett på kabler og sånt enda. Vet ikke helt hva jeg skal gå for her. Kan ikke så mye om dette så er vanskelig å finne fram på de forskjellige butikkene også. Hadde vært fint om noen kunne ha kommet med tips til dette.

 

Annlegget skal bli brukt kun til film titting. Er ikke typen til å sette en cd plate i spilleren og bare legge meg ned å nyte musikken. Må gjøre noe annet i tillegg. Og da funker min bærbare pc utmerket til musikk lytting. :)

 

Det ble en del dyrere enn jeg hadde planlagt, men jeg tenker det sånn at det er bedre å legge i noen tusen og få et skikkelig annlegg istedet for å ikke gjøre det og ende opp med noe jeg ikke blir fornøyd med.

 

Når det gjelder rommet så er det muligheter for at det blir en liten oppussing på dette. Bor i et kommunalt hus så er ikke vi som bestemmer dette, men kommunen. Jeg har mine tvil, men det er lov å håpe. Hvis det ikke blir gjennomført så har jeg planer om å legge ut matter for å sette høytalerne på. Og så kan jeg sette de på spiker eller annet som passer inn. Tror det er hovedsaklig gulvet som er fuktighetskilden i kjelleren, men kan ikke så mye om dette så kan godt være mulig at jeg er helt på jordet.

Lenke til kommentar

Ble anbefalt den forsterkeren til det annlegget så regner med at det går fint. Når det gjelder projektoren så ble det ikke så mye billigere enn hva jeg hadde tenkt. Ble neste 14k for projektor, lerret og takoppheng. Det ble omtrent det samme som på min liste.

 

Men regner med at prisen på projektoren kommer til å synke litt til neste sommer så da går det nok fint. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...