Gå til innhold

Er det å bygge på AMD AM2 sokkel en blindvei?


Anbefalte innlegg

Skal hjelpe brodern med å bygge ny PC og jeg har nesten bestemt at det blir en Intel C2D løsning.

 

Men AMD på AM2 sokkel er jo billig så spørsmålet er om det vil komme noe nye prosserorer til AM2 i framtiden?

 

Et av bygge kravene er at maskinen kan oppgraderes etterhvert og hvis det ikke kommer noe mer etter X2 6400+ black ed. så blir ikke AM2 sokkelen aktuelt.

 

Har AMD noen annen sokkel en AM2 som er aktuell for tiden?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et sokkel AM2 hovedkort kan bruke både sokkel AM2, AM2+ og sannsynligvis også AM3 prosessorer. AMD lover meget bra bakoverkompatibilitet på det området.

 

Det er forventet at AMD lanserer sokkel AM2+ prosessorer 20. november. Det er snakk om en helt ny prosessor og de får dermed et annet navn, Phenom, og andre modellnummer enn dagens Athlon64 X2-prosessorer. Phenom har fire kjerner og det kommer en med tre kjerner senere i vinter.

 

Phenom med sokkel AM2+ kommer nok til å selges ut 2008 og Phenom med sokkel AM3 kommer nok til å selges til 2010. Hvis AMD holder lovnaden om bakoverkompatibilitet så kan du altså oppgradere prosessor helt til 2010 på dagens AM2 hovedkort.

Lenke til kommentar

Det var på grunn av at brikkesettene ikke støttet de nye og raskere FSB'ene. Det problemet har vi ikke på hovedkort med sokkel 939, AM2 og AM2+. Det er full bakoverkompatibilitet med tidligere HyperTransport-hastigheter og prosessoren vil ikke gå på redusert hastighet av den grunn. Derfor er framoverkompatibiliteten bedre nå enn den var med sokkel A.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...