Gå til innhold

Ny telefon med Wi-Fi


Anbefalte innlegg

Hei der!

 

Jeg skal ha ny telefon til jul, og lurer litt på hvilken jeg bør gå for.

Ting jeg må ha:

- Wi-Fi

- Bluetooth

- Minnekort-støtte og MP3-spiller

- Mulighet for å kjøre Python-programmer (Symbian S60 støtter dette, vet jeg)

 

Kjekt å ha:

MiniJack (eller hva de nå heter, hvertfall sånn at jeg kan plugge inn headset osv uten overgang.

Passe bra kamera (2MP +)

3G

Edge

 

Det er egentlig samme hva slags merke det er, så lenge den oppfyller mine ønsker. Hadde tenkt meg ut Nokia N81, men så at den bare fikk 3'er på Amobils test. Dette gjorde meg usikker, og det er grunnen til at jeg spør her.

 

Håper på noen tips.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

iHap:

 

N81 ser ikke lovende ut, nei. Takket være tester på Amobil.no og mobilen.no er jeg "advart". Den ser lekker ut, tidsriktig som den er med blanke, svarte overflater, som blir jæv*** stygge etter hvert som de tiltrekker seg fingermerker. Men i elektronikkverdenen er "pianolakk-svart" det sote for tiden. Det går nok over...

 

Å finne telefoner med socket for 3,5 mm jack er vanskelig. Da vil du få svært få å velge mellom, uansett.

 

Jeg har disse som favoritter:

 

Noka E51 - HTC S730 - SE P1 og prioritert i den rekkefølgen

 

De to førstnevnte er ennå ikke i butikkene. P1 har vært i salg siden i sommer en gang. P1 er litt treg. Den mangler støtte for nyeste wlan-standard. Den har ikke profiler. Qwerty-tastaturet krever en del tilvenning. Ellers ser det ut å være en meget bra telefon. Det er også den eneste av de tre som har pekeskjerm. Kameraet skal være meget bra. Den har radio og MP3-spiller. Den har også søkemulighet for musikk man hører på radio. Videre har den stoppeklokke og timer, noe man må ha tredjeparts programvare for å få til S60-telefoner. P1 har UIQ OS. Den har også diktafon, og jeg regner med at denne ikke har ett-minutts opptaksbegrensning, som S60-telefonene har.

 

HTC'en har både mobiltastatur og qwerty-tastatur. Den kjører Windows Mobile, og har en raskere prosessor enn på forgjengeren S710. Hadde S710, og var meget godt fornøyd med den. Men menyene var trege.

 

E51 ser meget bra ut. Den er meget slank, og inneholder det meste.

 

Alle de tre er ypperlige mht. telefonbok- og kalenderfunksjoner.

 

Når det gjelder kamera, synes jeg det er bra om billedfilene får unike navn. Det gjør de alltid på S60-telefonene (dato+nummer). På Windows Mobile husker jeg ikke helt, men man kunne merke bildene med dato. På P1 regner jeg med at billedfilene får et unikt nummer, slik man får på digitalkamera (men uten dato). Derimot regner jeg med at bildene kan datomerkes, slik man kan det på en rekke SE-telefoner.

 

P1 og S730 kommer til å koste rundt 4000,- og oppover mot 5000,-. Regner med at E51 blir noe billigere. P1 leveres med Wayfinder GPS-programare og Wayfinder ekstern GPS-modul.

 

Selv om P1 er tredje prioritet, synes jeg det som er bra med den, er midt i blinken til mitt behov. Det negative tror jeg at jeg skal klare å leve med.

 

Likesom deg, går jeg en spennende førjulstid i møte.

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar
Tusen takk for et utfyllende innlegg, CellularDude. Skal ta en titt på dem. Er åpen for andre tips og forslag, også! :)

 

 

Bare hyggelig det!

 

Glemte Nokia 6301, som er wi-fi-utgaven av kjempepopulære 6300. Men den har S40 operativsystem. Regner med den kommer til en grei pris, og er den rimeligste av de jeg har foreslått. Den er heller ikke kommet i butikkene ennå. Men unntak av P1, som er ute, kommer de andre telefonene før jul.

 

E51 er nå såpass langt kommet at man kan laste ned brukerveiledning fra Nokias hjemmesider, så kan man se hva man kan gjøre med den (og det er ikke så rent lite). Du har sikkert lest de tekniske dataene om den allerede.

Lenke til kommentar
Jeg har kikket på de mobilene du skrev om, og den som faller best i smak her, er SE P1i. Virker utrolig greit med pekepinnen, i tillegg til fullt tastatur. Nokia 6301 blir vel litt for spinkel for min smak, tenker jeg. Men takk for tipset.

 

 

P1 virker veldig bra, totalt sett. Det finnes masse tester av den. Her er en samelside for mobiltester, så kan du lese tester av P1 (og andre) en stund fremover :)

 

http://alatest.no/Cellular_Phones/8/

 

Testene om P1 er motstridende på enkelte punkter, spesielt radio og batteritid. Det går fra negativt til veldig positivt. Amobil har vel "heistesten", der radioen får kjørt seg mht. mottak av radiosignaler. Her fikk P1 absolutt godkjent. Men det finnes også tester som synes radioen er dårlig. Jeg stoler mer på "heistesten". Jeg stoler mindre på tester der f.eks radioen er testet på ulike steder. Bedre med faste referanser.

 

Batteritiden er - som vanlig hos SE - oppgitt med høye verdier. Virkeligheten er ofte en helt annen. Jeg velger å tro at P1 har bra batteritider. Dette er en telefon med mye som sluker strøm, men den skal klare det godt. Klart ting som wi-fi sluker masse strøm, men det gjelder jo generelt.

 

Tastaturet får generelt bedømmelsen "krever tilvenning". Jeg prøvde P1 i butikk, og mener det skal være overkommelig å bli venn med tastaturet. Det dumme, er at man må taste flere ganger for å få æøå. Men telefonen har en bra T9-ordbok. Hvis den er like god som på SE sine vanlige telefoner, er den god! I tillegg til qwerty-tastaturet, har den vel også virtuelt tastatur.

 

Scrollehjulet og tilbake-knappen under er veldig greit å bruke, men klart jeg savner navigasjonstaster, som på vanlige mobiler. Men i tillegg kan man bruker finger'n eller pekepenn. Så helt lost er man definitivt ikke. Uansett er P1 ikke noen enhåndsbtjent telefon. Men man kan bruke tastaturet til å ringe med på vanlig måte, i og med at talltastene er talltaster i standby. Først i skrivemodus blir de bokstav-taster. Og det er først da man trenger bokstaver.

 

Så til Wayfinder. Så flott å få med Wayfinder-programvare og GPS-modul! Jeg har imidlerid prøvd Wayfinder på min Nokia 6110 Navigator. Programmet er enkelt og rett-fram, men jeg er ikke imponert over funksjonene. Det blir litt for tynt. Dessuten har jeg testet en rute jeg bruker daglig. Der skal Wayfinder på liv og død lede meg en omvei på 1.5 km, rundt et kjøpesenter og boligområdene rundt. Se for deg området som et kvadrat med nederste venstre hjørne som A, nederste høyre hjørne som B, osv. Så skal jeg altså rett fram fra A til D. Det går ikke. Jeg ledes slik: A > B > C > D. Ikke kul om jeg får opp noen annen rute! Vel, vel, Wayfinder er jo greiere å ha enn ikke noe GPS. Hjemmesidene til Wayfinder er veldig bra lagt opp.

 

P1 har ikke profiler. Kjipt for de som trenger det, og det er en del. Personlig brukte jeg det mye før, men bruker nå bare Normal. Dersom jeg trenger stillemodus, holder jeg nede #-tasten.

 

Det som har irritert meg masse på SE-telefoner, er varsling av kalenderhendelser. Varslingen er for kort, og lyden ut av høyttaleren for dårlig. På P1, som har UIQ-OS, regner jeg med at man varsles til man trykker en knapp, slik som er en selvfølge på Nokias S40- og S60-telefoner.

 

P1 mangler Edge, og har vel heller ikke høyhastighets-3G (men den har 3G). Personlig teller det mye at den har wi-fi, sor jeg surfer og laster stort sett bare ned hjemme eller på jobb, hvor det er wi-fi.

 

OK, det var litt mer om P1. For mitt vedkommende, vil jeg som før nevnt kunne leve med det den ikke er så god til, mens jeg vil glede meg mye over det den virkelig kan. Hvis jeg kjøper den...

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar
Tusen takk for nok et meget utfyllende innlegg. Den har fordeler og bakdeler, som alle andre mobiler, men som du sier, jeg vil nok kunne leve med det. Super-3G og Edge er ikke noe stort problem i mine øyne, så lenge den har 3G og Wi-Fi.

 

 

Jeg har følgende generelle råd:

 

Sett deg ned og lag en liste over hva du mener er viktig for ditt valg av telefon.

 

Kryss deretter av hva du kunne tenke deg å teste i butikken.

 

I butikken tester du det du kan av de avkryssede punktene (wi-fi blir vanskelig å teste).

 

Butikken ber deg sikkert om å slette eventuelle ting eller instillinger du gjør, men det er jo forståelig. Da må du heller begrense dette. Eventuelt kan betjeningen vise deg.

 

Butikker der du ikke får teste i det hele tatt, boikotter du ved å finne utgangsdøra omgående. Man legger ikke ut tusenlapper på noe man ikke får prøve. Har du en fast butikk du handler i, skulle ikke dette være noe problem. Kjøper du på nett, har du 14 dagers retrett-mulighet. Utstyret, emballasje og alt i esken må i såfall naturlig nok være intakt ved retur.

 

Angående wi-fi på P1: Jeg har stilt følgende spørsmål på Amobils forum:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...p;#entry9833134

 

 

Savnet av Edge og evt høyhastighets 3G er som nevnt før ikke noen stor sak for meg. Rask GPRS og 3G er en fordel for de som bruker dette ofte, og ikke minst for store datamengder. Men det koster jo en del! Jeg mener, musikknedlasting, tv og videotelefoni koster flesk. Jeg skrur av billedvisning når jeg wapper og bruker Opera Mini, men da går jo en del av opplevelsen vekk. Men uten wi-fi sparer jeg klart penger på det. Med wi-fi koster det ikke mer for selve dataoverføringen, og det går raskt. Så min neste mobil skal ha wi-fi!

 

Dersom man tekster mye, er qwerty-tastatur en god løsning. Alle sender jo sms, men stadig flere bruker telefonen til å sende e-post. Jeg bruker gMail, som er veldig bra. Her kan jeg lese post fra alle mine pop-kontoer, og sende fra den kontoen jeg ønsker. Man skriver som oftest mer tekst når man skriver mail (enn sms) og da er det et helvete med vanlig mobiltastatur. Dette merket jeg godt da jeg hadde HTC S710, som min første qwerty-telefon. En stor skjerm skader heller ikke. Dermed er kanskje Nokia E51 ikke noe å satse på, men jeg liker veldig godt E51.

 

Jeg er veldig fristet til å gå for P1, som tross alt er i butikkene, og leveres sikkert med en nyere firmware enn det første partiet. Som hos Nokia kan nyeste firmwareoppdatering lastes gratis ned fra produsenten.

 

Her er link til brukerveiliedningen til P1:

 

http://www.sonyericsson.com/downloads/P1i__UG_R1a_NO.pdf

 

 

Men siste ord er ikke sagt. Hvilken mobil det til slutt blir, altså.

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar
Tusen takk for nok et meget utfyllende innlegg. Den har fordeler og bakdeler, som alle andre mobiler, men som du sier, jeg vil nok kunne leve med det. Super-3G og Edge er ikke noe stort problem i mine øyne, så lenge den har 3G og Wi-Fi.

 

 

Gikk for en P1, jeg.

 

Prøvde den i butikken ennå en gang før jeg slo til. I begynnelsen er det mye nytt, og jeg bruker litt tid pga. at jeg er uerfaren med UIQ, men etter hvert som jeg blir vant med det, og finner ut med innstillinger, og hva telefonen kan, liker jeg den bedre og bedre.

 

Syntes det brukte en del batteri, men etter å ha koblet vekk 3G bør dette bedre seg merkbart. Savner selvfølgelig navigasjonstaster, men man han ikke få alt.

 

Her er noen tråder jeg følger med i angående P1:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=854573&hl=

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=857497&hl=

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...amp;s=amobil.no

 

 

Så skulle du ha muligheter til å bli bedre kjent med denne telefonen. :)

Lenke til kommentar
Hei der!

 

Jeg skal ha ny telefon til jul, og lurer litt på hvilken jeg bør gå for.

Ting jeg må ha:

- Wi-Fi

- Bluetooth

- Minnekort-støtte og MP3-spiller

- Mulighet for å kjøre Python-programmer (Symbian S60 støtter dette, vet jeg)

 

Kjekt å ha:

MiniJack (eller hva de nå heter, hvertfall sånn at jeg kan plugge inn headset osv uten overgang.

Passe bra kamera (2MP +)

3G

Edge

 

Det er egentlig samme hva slags merke det er, så lenge den oppfyller mine ønsker. Hadde tenkt meg ut Nokia N81, men så at den bare fikk 3'er på Amobils test. Dette gjorde meg usikker, og det er grunnen til at jeg spør her.

 

Håper på noen tips.

 

Vurdert N95 ? Begynner jo å falle i pris for tiden, de fleste sykdommene er nå borte.

Den har alt som du etterspørr og litt til.

Batterikapasiteten kunne vært bedre, min klarer seg 3-4 dager..

Eller vente på N95 8gb..:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...