Gå til innhold

Hva syns du om USA?


Anbefalte innlegg

Atombombe i bakhagen ja. Du vet at kjernefysiske våpen er ulovlig i USA?

Men ja, du har lov til å ha våpen i USA, dog ikke alle for lov til dette. Det er faktisk ikke så enkelt å få tak i lovlige våpen som du tror.

Håper du mener kjernefysiske våpen for privatpersoner.

Det er kanskje ikke så lett å få tak i lovlige våpen i USA, ikke vet jeg. Men ulovlige våpen er mye mye enklere å skaffe seg.

 

Jøss, finnes det bare 300 i fengsel? Mindre enn i Norge jo!

Si meg, hvem er det som er paranoid? Naboen med et håndvåpen, eller du som tror at naboen kommer til å skyte deg fordi han har et våpen?

 

Og forresten, jeg har en jaktrifle i mitt hjem her i Norge. Burde naboene mine føle seg utrygge?

Det med 300 i fengsel, mener han sikkert at folk blir dømt til flere hundre år i fengsel...

Og det med våpen, så er det fryktelig mange i norge som også har våpen. Men det er vel mere av diverse jakt våpen i norge, mot div pistoler i USA (Ivvertfall etter mitt inntrykk).

Isåfall burde man være like redd i norge, som i USA.

Og hvor mye skal til for å få et våpen i norge? Jegerprøven?

 

Jeg er enig i at det er dumt at du må betale for sykehuset HVIS du ikke har forsikring, men jeg tror ikke du skal bekymre deg over å bli skutt hele tiden. :roll:

Du skal vel være veldig uheldig hvis du greier å bli skutt.

I USA har ikke ambulansen lov til å la deg ligge igjen, med mindre du selv skriver under på et skriv, Har du ikke forsikring, så blir du også transportert til et offentlig sykehus.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Virginia tech f. eks.: Tenk hvor mange liv som kunne blitt spart hvis noen av elevene kunne ha skutt tilbake.

Dette var et dårlig eksempel.

 

Jo større tilgangen er til våpen, jo større er sjansen for at de brukes i konflikter. Jeg tror at hvis alle elever på college hadde gått rundt med våpen på campus hadde nok de livene som eventuelt kunne ha blitt reddet under V-Tech blitt uviktige i den store sammenhengen, når man tenker på hvor mange unødvendige dødsfall den tilgjengeligheten hadde resultert i.

Lenke til kommentar

Jeg har aldri helt sett problemet med å bli dømt til flere livstidsdommer eller flere hundre år i fengsel. Hvis man har drept mange, men kun dømmes for ett av drapene og noe skjer i rettsaken som gjør at bevis ikke kan brukes eller lignende, så har man en garanti på at man fortsatt fengsles for de andre lovbruddene. I tillegg skal man straffes for alt man gjør galt, så om det så bare er symbolsk så er det likevel riktig i forhold til hvordan systemet fungerer.

Lenke til kommentar
4 Innstillingen til "frihet" er omfattende; i USA er frihet en verdi i seg selv. Her for eksempel den utskjelte våpenloven, hvor amerikanere vurderer friheten til å kunne eie våpen viktigere enn tryggheten ved en streng våpenlov. Eller friheten til å disponere sine egne penger som man vil heller enn universiell velferd.

Slik at du vet det så har du større frihet i Norge.

 

Dette er virkelig sant, snakker av erfaring.

 

Jeg er ikke helt uenig i dette. På mange områder har USA de senere årene innskrenket mange av de frihetene de forsvarer så inderlig.

 

Jeg snakker mer om "folkesjel" enn faktiske lover og regler. Og jeg snakker også fra erfaring, selv om jeg ikke har vært i USA i år om gangen. I USA er det mange forskjellige krefter som trekker i forskjellige retninger. Du har religiøse som ønsker å innskrenke friheter basert på religion, "US liberals" i byene som ønsker å innskrenke økonomiske friheter for en utbygging av velferdsstaten, konservative som søker en innskrenking av friheten for å bekjempe "terrists" og en rekke andre. Men til tross for disse har amerikanerne et mye mer kompromissløst syn på frihet enn de fleste andre land. Dette er noe som har vært unikt for USA siden landet ble grunnlagt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...