Gå til innhold

Hvilke spill benytter seg av SPE'ene til Cell?


Knebel

Anbefalte innlegg

Det er mye skriverier om at utviklere ikke er helt komfortabel med arkitekturen til PS3's cell prosessor.

Som de fleste med litt interesse for dette vet, består Cell prosessoren til PS3 av 1 stk PPE (Power Processor Element) som fungerer dels som en enkeltstående prosessor og dels som en kontroller for 7 tilgjengelige SPEs (Synergistic Processor Element). Styrken til Cell og mye av det som utviklere må lære seg er metodikk for å fordele oppgaver mellom disse 7 SPE'ene og PPE'en.

 

Det er også mange som lurer på hvorfor PS3 ikke alltid innfrir de forhåpningene man har til den. Spesielt med tanke på multiplattform titler. Det er mange grunner til at PS3 versjonene av eks. vis serieproduksjonene til EA ikke holder mål, men en av de er altså hvordan de fokuserer på å benytte seg av styrken i denne spesielle arkitekturen til Cell prosessoren.

 

Fant en interessant artikkel på NeoGaf, hvor en har samlet sammen det som forskjellige utviklere sier at de benytter SPE'ene til, og om de benytter de i det hele tatt. Forunderlig nok er det faktisk en del spill der ute som kun benytter PPE'en. Eks. vis spill som The Elder Scrolls IV: Oblivion, hvor man mener bruk av SPEer er minimal.

 

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=184843

Ta tiden og kikk igjennom. Det er skikkelig interessant lesning dette for de som lurer på hva som ligger gjemt av potensiale i den svarte støvsamleren under TV'en..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Andre blir nok heller nødt til å dilte etter å akseptere at det skal litt mer arbeid til for å få full utnyttelse av "kraften" PS3 har å by på. 1år på relativt ny teknologi for spillbransjen er jo ikke så lenge uansett. Kanskje vi er litt for krevende som kritikere? Blir spennende å se hvordan Konami har taklet SPE'ene når MGS4 slippes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...