Gå til innhold

Hakkespetten i Disneys "Fuglefotografen" - revisited


Meits

Anbefalte innlegg

De fleste her husker vel tegnefilmen om Fuglefotografen fra 1947, som sendes i Disneys julekavalkade hver bidige julaften. Og de fleste husker vel den forbaskede hakkespetten som forpurrer Donalds fotograferingsplaner. Hvis ikke, her følger en snutt av hvordan den høres ut, til irritasjon for mange, og til glede for mange:

 

Hakkespett 100%

 

Jeg fikk lyst til å gjøre noe spennende med dette klippet, men hva? Jo, å senke hastigheten. Her er det samme klippet, bare 34% lenger:

Hakkespett 134%

 

Selv om stemmen har fått et særpreg av menneske, høres det fremdeles litt hurtig ut. Jeg senker hastigheten litt til, til 140% av opprinnelig lengde:

Hakkespett 140%

 

Ser man det! Det er et menneske, jo! Høres ut som en italiener. Dette var moro. Men jeg gir meg ikke, kan jeg få den lystige hakkespetten (nå italieneren) til å høres ut som et troll? Jeg senker hastigheten enda mer, denne gangen til 150%:

Hakkespett 150%

 

He he, italieneren høres eldre ut her ja, men ikke som et troll, selv om han stønner som en gammel gris. Jeg senker hastigheten til 160%:

Hakkespett 160%

 

Ja, nå snakker vi troll! Dette er som tatt ut fra en eventyrfilmatisering av Ivo Caprino!

 

Nå har jeg hatt det moro nok, tenker dere vel. Men neida, hva om det finnes skjulte beskjeder i hakkespettens sang? La oss backmaske hele greia og høre etter:

Hakkespett 150% baklengs

 

Skjulte beskjeder eller ei, det jeg hørte var i alle fall melodien til "Hjulene på bussen de går rundt og rundt"! Hvem skulle trodd noe slikt om hakkespettens sang!

 

Vel, takk for meg - håper mitt innlegg var verdt papiret det ikke er skrevet på :)

Endret av Meits
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dette var bare noe du helt uten videre bestemte deg for å gjøre?

 

Hvis jeg ikke bestemmer meg for noe så blir det heller ikke gjort, men det var ikke noe lyn fra klar himmel, nei. Katalysatoren var at jeg fant en lydbokkassett med denne historien, og tilfeldigvis hadde jeg Audacity oppe :)

 

Men det mest spennende er jo at man kunne senke hastigheten og få en gjennkjennelig mannsstemme tilbake. Hvis man hadde kjent denne mannen, vel å merke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...