Gå til innhold

Vasking av hele PC-en!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Full Rens?

 

Tastatur:

Ta et skrujern og "popp" av alle knappene. Skru fra hverandre hele tastaturet til du sitter igjen med bare plastbrettet der tastene satt fast. Sleng denne i dusjen ;) Tørk, og skru sammen hele pakka. (for du husker vel hvor alt passer sammen, vet du ikke?)

 

Eventuellt ta "light" varianten, ved å fjerne taster, og gå over med en våt klut. Gå gjerne over tastene i dusjen, for disse er ikke pene om de er gamle

 

Kabinett: Light varianten er å gå berserk med en støvsuger, men om du vil rense kjøleribber og slikt, er det anbefalt å skru av viftene før du støvsuger.

 

HUSK! Metallmunnstykke og PC er en dårlig kombo. Bruk plast.

Lenke til kommentar

Det kan være lurt å holde viften fast så den ikke går rundt om du bruker støvsuger eller trykkluft. Spinner du den opp for mye kan det skade viften.

 

Støvsugeren får ikke lov å romstere inne i kabinettet; jeg tar et skikkelig magadrag og blåser ut av kabinettet utendørs. Det gjelder bare å ta et nytt magadrag i en vinkel der det ikke er fullt av støv ;). Så lenge du får blåst ut det tettpakka fine støvet fra kjøleribber og vifter er det tilstrekkelig. Det er det som er det verste; støvansamlinger som "murer igjen" mellomrommet mellom kjøleribber har massevis av små luftrom i seg, og dette isolerer varmen. Kjøleribbene får da dårligere evne til å overføre varmen til lufta.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Og hvordan rengjør dere PCene deres når støvet og skitten har stivna INNI kjøleribba og det er sånn fancy sak hvor vifta sitter fast oppå ribba? :p

 

 

Jeg er mektig lei av å pille med pinsett og tannpirker.

 

Metall-linjal :D

 

Hvorfor sitter vifta fast? har aldri sett noe slikt :/

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte nettopp en brukt Intel Celeron 2,6 GHz pc til 400 kroner. Det var virkelig det værste jeg hadde sett ! Hele kabinettet var tjukt med støv og fettsmoog! Måtte bruke kjemikalier for og rense vekk fettet fra vifta! Og hele kjøleribba var full av svart fettete støv.

 

Brukte støvsuger, Q tips , og fuktig papir der det gikk annt. Måtte demontere hele cpu vifta for og få vekk alt

Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg kommer over noe i søken om rensing av kabinett for støv osv, co2 kan dette brukes i stedet for trykkluft på boks, som jeg ser er diverse kvalitet på?

 

Jeg kjøpte en Fellows trykkluft boks hos den lokale pc sjappa, og jeg kunne like godt pustet selv inn i PC-en, den var full av kondens (mere kondens enn trykkluft...)

 

Beste jeg har hatt er Noroffice sin boks, men de selger kanskje bare til bedrifter?

 

Frode

Lenke til kommentar
Jeg kjøpte en Fellows trykkluft boks hos den lokale pc sjappa, og jeg kunne like godt pustet selv inn i PC-en, den var full av kondens (mere kondens enn trykkluft...)

 

Ang "kondens" i trykkluft bokser.

 

Man må passe på å holde boksen mest mulig loddrett, da "kondensen" er drivgassen som presser luften ut, det er ikke mulig å komprimere luft bra nok på en så liten og tynn beholder, (det er en grunn til at kompressortanker veier 20 kg eller mer) så de har en slags gass som er flytende under trykk, når du slipper ut luft, ekspanderer sikkert denne gassen fra veske til gass, og opprettholder trykket inne i flasken. Dersom du heller flasken mere enn ca 45 grader, vil denne gassen komme ut i flytende form og øyeblikkelig fordampe, og i fordampelsesprosessen kreves det energi, som den tar fra omgivelsene i form av varme. Dette medfører at det du spruter "kondensen" på blir kraftig nedkjølt, tror nok du får et kraftig frysesår dersom du spruter det på huden din, så ver forsikting og ikke lek med det! Rart det ikke står advarsler på flaskene, får man det i øynene, blir man sikkert blind.

 

Jeg bruker det som nødtriks for å kjøle ned ting kjapt, som en overopphetet del eller kjøleribbe.

 

Sprut alltid en liten sprut ut i fri luft før du spruter på noe du skal rense, da litt flytende gass som regel ligger inne i slangen i flasken dersom flasken har vert snudd på, så slipper du å fryse ned de ømfintelige delene du måtte ønske å rense.

 

Jeg er ingen ekspert på trykkbokser, men har brukt de daglig i 10 år, og vet at de kan vere noe herk. Kan vere lurt å holde den med en vott, da den suger noe ekstremt med varme fra hånden din når den konverterer gassen fra veske til "luft".

 

Dersom det ikke var gass i flasken, kunne du sikkert bare ha sprutet med den i 5 sec, før den var tom.

 

En annen ting er at dersom du har sprayet i ca 15 sec kontinuerlig, så "fryser" slangen inni boksen seg tett, og du må la flasken stå litt å hente seg inn igjen, før du kan spraye videre, vil anta at der tilsammen er ca 2 min med sprayetid på en slik flaske. Nokk til å rense PC-en flere ganger.

 

Kompressor bør bare brukes på gamle PC-er du ikke er redd for, da de spruter ut en del vann ilag med luften, det gjør ikke flaskene, gassen som kommer ut er ikke "våt"

 

Støvsugerslanger/rør av plastik genererer masse statisk elektrisitet så det er best med en med litt metall på røret, og jeg anbefaler at du jorder metallet på røret mot metallet i PC-en du støvsuger med en antistatisk lenke.

 

Det finnes også en renseveske som ser ut som vann, men som ikke er ledende, du kan faktisk senke hele PC-en i denne og slå den på, (utenom harddisken da!) De demonstrerte dette på en messe engang ved å senke en påslått TV ned i en tank.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...