Gå til innhold

Asus lanserer hovedkort med innebygget Linux


Prognatus

Anbefalte innlegg

Slashdot melder i dag at Asus lanserer et nytt X38-hovedkort med innebygget Linux! Det nye hovedkortet heter Asus P53E Deluxe og inneholder foruten Linux også en nettleser og en Skype-klient. Phoronix har sett nærmere på hovedkortet i en 8-siders fyldig rapport. :)

 

EDIT: Det ser ut til at Asus-serveren er nede for øyeblikket - sikkert fordi den har knelet p.g.a. interessen for dette hovedkortet!

Endret av Prognatus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo lagt vekt på å inkludere muligheter for kommunikasjon og da regner jeg med at det er fordi man skal kunne lete etter nye drivere på internett, besøke fora for å spørre andre, kunne sende og motta e-post til support, og chatte med support f.eks. Alt dette for at det skal være enklere å løse problemer man kommer opp i når man ikke får bootet operativsystemet.

Lenke til kommentar

Phoronix har nå et par oppfølgingsartikler til den jeg nevnte i første innlegg:

 

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news...m&px=NjEwNw

http://www.phoronix.com/scan.php?page=arti...m=870&num=1

 

Phoronix sier forøvrig dette i en av de artiklene:

 

"With the information we've been exposed to and our testing of SplashTop thus far, we believe that this is the start of a revolution. This is not a revolution for just saving a bit of time when your computer starts up, but for the overhaul of the BIOS architecture and the conventional boot process, increased power savings, and if capitalized right is yet another large opportunity for Linux."

Endret av Prognatus
Lenke til kommentar

Mye interessant her Prognatus. Og det kan klart gi Linux en boost, ikke minst gjennom langt bedre tilgang på drivere. Når en så stor aktør som Asus kommer skikkelig på banen, da kan fort andre aktører bli presset til å lage drivere. Og begynner også OEM-produsenter å implementere dette, da kan det virkelig skje mye på kort tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...