Gå til innhold

kos pc til filmredegering


Anbefalte innlegg

Hei. skal ha en stasjonær pc så jeg kan rediger film å bilder på.

gå stille, ikke lagge når jeg holder på me filmer å god lagrings plass for ca 10.000kr

 

skal handle på jærendata å skal ikke bygge selv.

 

noen som har noen bra tips?

 

takk for svar.

Endret av Gelly
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva du trenger kommer jo litt an på om du skal ta vare på alt råmaterialet og de ferdige videoene på disk eller om du har tenkt å brenne det på DVD og slette råmaterialet og evt. de ferdige videoene etterhvert. Uansett bør du satse på en rask arbeidsdisk a'la WDs Raptor hvor du har filene du jobber med for øyeblikket og en stor lagringsdisk til det du ikke arbeider med akkurat der og da. Nok minne må du også ha, men husk at 32-bit OS ikke utnytter minne over 3GB. Selv har jeg fusket litt med videoredigering og det har holdt med 2GB med grei margin.

 

Det finnes mer eller mindre proffe skjermkort for videoredigering, som f.eks. NVIDIA Quadro FX 1500 PCIE Professional Video Edition og NVIDIA Quadro FX 560 PCIE Professional Video Edition. FX 1500 spiser dessverre opp halvparten av budsjettet ditt, mens FX 560 klarer seg med ca. en firedel. Når det er sagt så kan du klare deg helt greit med et normalt skjermkort. Video er tross alt 2D, så 3D-ytelse er av mindre interesse.

 

 

PS. Overskriften sier "Hvordan PC til videoredigering". Hvordan er et adverb, det heter derfor ikke "hvordan PC", men hvilken eller hva slags PC. "Hvordan PC" høres veldig "fjortis" ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...