Gå til innhold

Raid0 feil, system veldig ustabilt


Mondain

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg kjører Vista og har 2stk 250gb sata disker i raid0. Dette har fungert helt fint helt til i det siste. Da jeg skulle starte opp PC-en en dag sto det "error has occured" på diskene under oppstart. Da jeg kom inn i Vista fikk jeg beskjed om at det hadde oppstått en feil på raidet og jeg burde ta backup snarest. Jeg har ikke mistet noe data og PC-en boota greit opp, men PC-en ble generelt veldig ustabil. Nesten alle programmer jeg åpna klikka, fikk ikke spilt noen ting etc. Virka ikke som det var fordi data manglet heller så synes dette var veldig rart.

 

I tillegg har det kommet en merkelig feil med at jeg etter en stund mister internett, men bare halvveis. Jeg kan prate på msn og feks. spille nettpoker men får ikke brukt browseren eller koble til irc.. Må da restarte for å få gjort alt igjen.

 

Jeg bestemte meg så for å legge inn vista på nytt, men "error has occured" står fortsatt med rød skrift under oppstart på raidvinduet. PC-en er også fortsatt ustabil, dvs. internett klikker på like merkelig måte, mye jeg ikke får installert da det bare stopper opp etc. Ingen data på diskene er borte, og jeg kan komme inn på alt.

 

Noen tips på hva dette kan være forno?

 

Takk på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar!

 

Raidet har jeg på en Intel ICH8R Southbridge RAID controller. Jeg oppdager bare mer og mer merkelig feil. Blant annet PC-en klarer ikke å skru seg av på vanlig måte. Altså start -> shutdown.. Da blir den bare stående på "Shutting down...". Jeg får heller ikke åpna mine nettverksteder, eller feks. disable et nettverkskort. Da blir den bare stående der og tilslutt må jeg ctrl-alt-del lukke vinduet. Sånn er det på mange ting. Og dette er etter jeg nettopp har formatert, lagt inn alle sikkerhetsoppdateringer etc!

 

Jeg har ikke testet diskene, men etter jeg merket av raidet som normalt i Intel Matrix Storage manager'n så har feilmeldingen under oppstart blitt borte.. Men systemet er fortsatt veldig ustabilt. Jeg skal prøve å få testa diskene med et software nå..

Lenke til kommentar

Hadde lignende problemer med raid-oppsettet mitt jeg også, jeg hørte at diskene slo seg av når jeg ikke skrev til de, og de slo seg gjerne på igjen uten at jeg aktiv skrev til dem selv heller (for eksempel under spilling av Tomb Raider Anniversary) og det var alltid litt lagging i forbindelse med at de skrudde seg av og på.

 

Hadde en mistanke om at dette kunne ha med strømstyring å gjøre, så jeg gikk inn på avanserte strømalternativer og satte diskene til å aldri slå seg av; problem solved!

 

Kanskje det kunne være noe å teste for din del også?

Lenke til kommentar
Sjekk disker for feil, ta backup, skriv 100 ganger på tavla "RAID0 er dumt, RAID0 er dumt, RAID0 er dumt".

9597638[/snapback]

 

Og tilføy gjerne "skal man ha raid, bruk aldri onboard-controllere på hovedkort"

 

Raid 0 er forsåvidt greit, men da må man tåle å miste dataene som ligger på arrayet.

 

AtW

9597874[/snapback]

 

 

Hei, jeg klager ikke på å miste data her. Alt viktig har jeg på en ekstern disk så det er ikke noe problem. Jeg vil bare at PC-en skal bli stabil igjen, formatering / reinstall hjelper tydeligvis ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...