Gå til innhold

Bevare vitaminer/mineraler i frukt og grønnsaker


anaconda

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg spiser frukt og grønnskaker hver dag, og forsøker å få i meg minst 5 hver dag.

 

For eksempel om morgenen spiser jeg salat/tomat/agurk på brødskiva.

Til lunsj spiser jeg tomat, agurk og parika ringer på brødskiva.

Til middag lager jeg enten salat eller lager grønnsaker (bruker sånn frossen grønnsaksblanding).

Spiser også rå gulrot hver dag.

 

Lunsjen: Smøres om morgenen før jeg går på jobb. Tomat, agurk og paprika skjæres opp og legges på brødskiva. Bruker naturligvis ikke en hel agurk eller parika. Så resten av paprikaen legges i en plastpose i kjøleskapet. Tomat/agurk oppbevares på kjøkkenbenken.

 

Bevares vitaminer og mineraler med denne behandlingen?

 

Frossengrønnsaker dampkokes i noen minutter. Det er vel bra?

 

Jeg spiser en del forskjellig frukt. Kiwi, pærer, plommer, klementin, druer, rosiner og ananas.

 

Ananas bruker jeg å kjøpe på boks, ananasbiter. De er kjempegode. Ikke tilsatt noe sukker. De er vel like sunne? Det er jo kun ananas biter/juice i boksen, ikke tilsatt noe annet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt er sundt i begrenset mengder.

 

Hvis du gaffler i deg ananas boks på ananas boks blir ikke det spesielt sundt heller.

Er fruktsukker i all frukt å... ananas på boks er det gjerne litt mere konsentrert siden juicen er oppi der. Har ikke sjekka dette men

Fryktelig godt fordi da!

 

Men trur ikke du lider noen nød for å være usunn værtfall

Lenke til kommentar
Skaff deg en rist til grytene du koker grønnsaker i.

Fyll den halvfull med vann ca. når du koker grønnsakene.

Da blir de dampet og ingen vitaminer forsvinner som ved koking. Samt smaken heholdes. :)

9611778[/snapback]

 

Noen som vet hvor de selger slike rister i Trondheim? Hadde ikke hjerte til å stjele min kjære mor's når jeg var hjemme i påska :)

Lenke til kommentar
Skaff deg en rist til grytene du koker grønnsaker i.

Fyll den halvfull med vann ca. når du koker grønnsakene.

Da blir de dampet og ingen vitaminer forsvinner som ved koking. Samt smaken heholdes. :)

9611778[/snapback]

 

Noen som vet hvor de selger slike rister i Trondheim? Hadde ikke hjerte til å stjele min kjære mor's når jeg var hjemme i påska :)

9635378[/snapback]

 

er vel bare å stikke innom en jernia eller kjøkkenbutikk? :)

Lenke til kommentar

Om du ønsker å dampe grønnsaker er det ikke verre enn at du bare tar en liten mengde vann i kjelen og slenger på lokket. Går det galt får du dra kjelen av platen men det hender sjelden.

 

Kanskje det viktigeste når du skal bevare vitaminer/mineraler er å ikke skjære/skrelle av det ytre laget/skallet på grønnsaken.

 

Tips: Når du skal dampe brokkoli, ikke skjær av hele den nederste, største stilken og kast den! Skjær av det ytre laget (det er ikke noe godt å tygge på - relativt "seigt") til du har igjen et langt stykke med lysegrønt "kjøtt". Skjær det så opp i firkanter/hva som helst og hiv det oppi sammen med resten av brokkolien - de smaker nydelig.

 

Anbefaler også woket brokkoli. Wok med litt soya og balsamico - kjempegodt!

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...