Gå til innhold

Noen duer på Petersplassen i s/h + nytt + farger


PMnormal

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg likte dette bildet godt. Det første jeg tenkte var hvorfor det var s/h, men det er jo stilig sånn. De gjør jo at duene faktisk blir motivet og at eventuelle fartgerike mennesker i "det fjerne" ikke forstyrrer på noen måte. For det var vel mennesker der?

Også lurer jeg på om det var ett bevisst valg å ha den linjen med akkurat sånn, eller om den ble med på den måten bare fordi det var der duene var? Har vært inne å sett på dette bildet flere ganger og liker det som sagt godt.

Lenke til kommentar

Har ikke kommet med noen kommentarer til dette bildet enda, da jeg måtte fordøye det litt.

 

Jeg kunne tenkt meg mer fugler og mindre med bygninger - synes det ble for mye konkurranse. Kanskje mer vidvinkel, som Litejk forslår, hadde vært en mulighet?

 

Edit: Enig at bildet passer i sort/hvit - blir mer tidløst.

 

Tom

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar
Har ikke kommet med noen kommentarer til dette bildet enda, da jeg måtte fordøye det litt.

 

Jeg kunne tenkt meg mer fugler og mindre med bygninger - synes det ble for mye konkurranse. Kanskje mer vidvinkel, som Litejk forslår, hadde vært en mulighet?

Enig, alternativt et annet utsnitt kunne gjort jobben. Jeg tror muligens bare duene sammen med søylene hadde gjort susen, aller helst med mer vidvinkel i tillegg... Antakelig må PMnormal ta en ny tur til Roma og samle sammen en flokk med tamme stuntduer for å få det til, men dog :o)
Lenke til kommentar

Jeg kunne nok ha gått litt nærmere duene, og brukt mer vidvinkel. På den annen side hadde det nok ødelagt innrammingen. Bygningene hører med, som Cruel skriver, for å poengtere hvor vi er i verden.

De litt myke kontrastene er bevisst valgt, som en slags hommage til C-P og "Det avgjørende øyeblikk". Da må det liksom være litt mykt, mer som varm byritt vs moderne plast.

Takker for konstruktiv kritikk igjen.

Lenke til kommentar

Her er et bilde fra samme dag, Ikke fullt så vellykket, og jeg er i det hele tatt litt i tvil her. Den litt myke kontrasten jeg har valgt i det første bildet, fungerer kanskje ikke like godt her. Jeg er også i tvil om den føggern som er ute av fokus i front. Noen ganger synes jeg det er tøft og arty, andre ganger er det bare feil. Hva synes dere?

post-76334-1187222647_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Litt morsomt at noen blir forundret over at jeg presenterer noen i s/h. Det er klart jeg er en typisk fargefotograf, men av og til er bare s/h finest. De myke kontrastene er noe jeg favoriserer for tiden, siden trettitallets reportasjefoto er og blir min største lidenskap innen fotografi. Da synes jeg at de mer moderne høykontrastige bildene, som hovedsaklig skyldes overgangen til plastpapir for en del år siden, virker litt "billige". Det minner meg for mye om de hurtige forstørrelsene jeg måtte lage da jeg jobbet presse, og repressenterer for meg det kunstneriske lavmålet den perioden brakte meg inn i. Fremdeles husker jeg gåsehuden jeg fikk da jeg forstørret et i utgangspunktet ødelagt negativ av et Marius Müller-bilde jeg tok i 1986, da jeg studerte på universitetet. Det var mitt første møte med barytt, og siden den dagen har jeg favorisert den litt myke stilen.

 

Edit: Fargebilde fjernet

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...