Gå til innhold

Netshop kjøpte Zepto,men fraskriver seg ansvaret?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
La oss håpe at Zepto danmark vil sende deg papirene som beviser dette overfor netshop..

 

Synd også at netshop skal være kranglete. De taper nok mye på tråder som disse.

9420204[/snapback]

 

Tja, vi får se, jobber med denne situasjonen. Likevel vil jeg tro at når brevet fra Fobrukerrådet kommer med ønske om uttalelse, så kommer det kanskje på bordet.

Lenke til kommentar

Hva legger Zepto Dk i "service responsibility"

Gjelder dette og overtakelse av reklamasjoner eller er det bare Zepto Dk som prøver å komme seg unna det?

 

Men at netshop kun tilbyr seg å fixe opp når det blir postet på hw forumet er jo betenklig..

 

Godt du ikke gi opp Christian86,stå på :thumbup:

Endret av taz
Lenke til kommentar

Det er nesten litt vittig å se hvordan Svenn Aage vrir seg unna å svare på alle spørsmål som vil gi alle som følger tråden klare og fornuftige svar, og isteden forsøker å vinkle det inn mot en løsning på saken til Christian.

 

Svenn Aage: Når du først er her, hvorfor ikke bare svare på spørsmålene? Vi vet jo nå at du leser tråden, så om du ikke svarer vil jeg tro det er ganske ugunstig for Netshop.

 

Om du ikke svarer, så vil jeg påstå at det betyr følgende:

 

1. Netshop vil ikke innrømme 5 års reklamasjonsrett på bærbare datamaskiner, selv om alle andre seriøse forhandlere gjør det.

 

2. Netshop mener ikke at samme feil tre ganger innenfor reklamasjonsperioden på 5 år er grunnlag for heving. Det er visst bare greit når produktet er rimelig nytt?

 

3. Netshop vil ikke konkret påta seg det juridiske ansvaret for Zeptos kunder, eller legge fram dokumentasjon på hvem som har ansvaret. Sånn oppsummert betyr det at Netshop helst vil ordne opp med trådstarter og fortsette å kverulere med andre kunder. Det er i alle fall det inntrykket jeg og andre sitter med så langt.

 

Hvorfor ikke bare svare på de konkrete spørsmål stilt tidligere i tråden og deretter endre rutinen slik at den blir konsekvent for alle som henvender seg til Netshop? Noe annet er nemlig ikke særlig akseptabelt for kundene. Som tidligere nevnt vet vi jo at du følger med, så dersom det ikke svares, bekreftes våre bange anelser :)

Endret av Marasmus
Lenke til kommentar

En kommentar når det gjelder 2 eller 5 års reklamasjonsrett.

 

Maskinen til trådstarter ble solgt med 3 års forsikring.

Man selger ikke 3 års forsikring på noe som ikke forventes å vare i mer enn 3 år.

3 år er vesentlig mer enn 2 år og dermed har selger på salgstidspunkt sagt at denne varen har 5 års reklamasjon.

Lenke til kommentar

Hei forumlesere

 

Beklager at det har tatt litt tid å svare, har vært utenbys i møter så har ikke vært mulig dessverre. Var forferdelig mange spørsmål her, men får ta en ting av gangen og svare etter beste evne:

 

Først (i dette innlegget) vil jeg ta en oppsummering av saken til Christian86 isolert, da det er masse spekulasjoner rundt den her. Etter mitt syn er nemlig den krystallklar:

 

Kunden har kjøpt en maskin av Zepto Computers AS i April 2005. Denne har ved to tidligere anledninger (i 2006) vært inne til reparasjon hos Zepto. Iflg. mine servicerapporter er det rettet to forskjellige feil ved disse reparasjonene, den ene gangen er det byttet W-lan kort og den andre gangen er det byttet DVD-spiller.

 

Nå har kunden tatt kontakt igjen, denne gang med oss og med ladeproblemer. Først fikk kunden beskjed fra Netshop Oslo at denne var utenfor garanti, og at den ikke ville bli reparert på garantien. Jeg kjenner ikke dialogen i detalj, men i følge kunden har vi uttrykt oss både uklart og feilaktig der. Det har jeg ingen problemer med å tro på, vi har ikke hatt en god nok og/eller entydig kommunikasjon når det gjelder eldre Zepto-maskiner. Lover at det skal utbedres ASAP.

 

Uansett så tok kunden kontakt med meg den 6/8. Kunden krever da heving av kjøpet, ved å bytte til en annen PC. Jeg tilbyr å reparere PC-en for kunden (noe som er gjort gjentatte ganger i denne tråden). Forutsetningen er jo selvsagt av vi får den da, slik at vi kan se at dette er en feil som bør dekkes av garanti eller reklamasjonsretten. Men forutsatt at det er en feil som ikke er selvforskyldt har vi for lenge siden godtatt at vi skal reparere den.

 

So far so good etter mitt syn, syns det tilbudet er både godt og fair fra vår side jeg hvertfall.

 

Det syns ikke kunden, han vil heller heve kjøpet. Etter mitt skjønn finnes det ikke noe grunnlag for slik heving; det er ikke sannsynliggjort at PC-en har samme feil for tredje gang, og vi har heller ikke fått sjekke PC-en for å finne og/eller rette feilen.

 

Dette er kjensgjerningene i saken slik jeg kjenner den. Det er senere blitt dratt inn en hel rekke andre elementer, med bl.a. Zepto Computers AS (Norge) og Zepto Danmark. Dette er delvis korrekt, og delvis ikke korrekt, men det skal jeg redegjøre for i egne poster nå om litt.

 

Min klare formening er hvertfall at det her ikke finnes grunnlag for heving av kjøp, enten kravet skal rettes mot oss, Zepto Computers eller Zepto DK, og det kommer også til å være vårt tilsvar til forbrukerrådet når vi mottar kundens klage.

 

 

Mvh Svenn Aage, Netshop.

PS kommer tilbake med mer i annen post da det er en rekke spørsmål her.

Endret av Netshop
Lenke til kommentar

Jeg avventer med å svare til helgen fordi jeg jobber 13 timers vakter denne uken. Men jeg biter meg merke i at Netshop enda ikke leser hva jeg så mange ganger har skrevet om hvorfor løsningen deres ikke falt i smak, og at de fremdeles prøver å vinkle meg som en utakknemlig snørrunge (Min oppfatning)

 

Beklager språket, men akkurat nå har jeg noe hodepine etter en lang dag, og det at jeg etter 4 lengre svar enda ikke oppfattes eller får besvart mine spørsmål, vel, det får vi komme tilbake til når jeg leser Netshop sitt fremdtig svar :)

Lenke til kommentar

Netshop: Les det Christian skriver. Han vil heve kjøpet, men IKKE fordi det er service for tredje gang. Han vil heve kjøpet grunnet komplikasjonene rundt avhjelpen.

 

Når han måtte kontakte nåværende og tidligere eiere, samt moderselskapet i DK før netshop gjorde noe, tilsier dette at det er klar hevingsgrunn på grunn av avhjelpen.

 

Christian/Netshop: Hvor lang tid tok det fra feilen ble meldt til avhjelpstilbudet kom? Avviste ikke netshop klagen først, slik de også sier i innlegget over?

Lenke til kommentar

Så da er det altså Netshop som har ansvaret for reklamasjoner på Zepto-maskiner i Norge? Det er hele tiden gjort klart at dette dreier seg om en reklamasjon. Det som har kommet fram i denne tråden om Netshops behandling av saken gjør derfor at du bør kunne hoste opp svar på noen enkle spørsmål.

 

Har Netshop reklamasjonsansvaret på Zepto-maskiner kjøpt før Netshop tok over salg av Zepto-merkede maskiner? Ja eller nei?

 

Dersom nei, hvem har ansvaret, og hvorfor henviste ikke Netshop til dette firmaet eller denne personen øyeblikkelig istedet for å rote sånn?

 

Dersom nei, hvorfor sier Netshop i denne saken at de kan reparere maskinen dersom det er en feil som dekkes av reklamasjonsretten?

 

Dersom ja, hvorfor har Netshop prøvd å fraskrive seg ansvaret ved å hevde at man ikke har ansvar for reklamasjoner?

 

Hvor lang reklamasjonstid mener Netshop at en notebook skal ha? 2 eller 5 år?

9416547[/snapback]

 

Så til neste "svarpost". Velger å quote TEE da han har gode poenger og oppsummeringer samt greie spørsmål å besvare. Endel av disse spørsmålene har jeg svart på tidligere, men det skader nok uansett ikke å oppdatere det.

 

De maskinene "striden" har stått rundt er alle solgt av selskapet Zepto Computers AS i Norge. Maskinene er i de aller fleste tilfeller igjen kjøpt ferdig produsert fra Zepto i Danmark. Således kan reklamasjoner rettes til begge disse selskapene om jeg tolker lovverket riktig, selv om jeg er litt usikker på hvorvidt ett dansk selskap kan trekkes inn. Men det tror jeg faktisk, og det har sikkert Christian86 eller andre her svaret på. Tror for øvrig man må velge ett salgsledd, men er ikke jurist så føler meg på litt utrygg grunn på det punktet.

 

Så litt om vår rolle i dette:

I utgangpunktet når vi overtok salgsrettighetene for Zepto i Norge skulle vi ikke ha noe som helst garantiansvar for tidligere solgte produkter. I forarbeidet til alle kontrakter (det var en rekke kontraktsutspill frem og tilbake i den perioden) står det beskrevet i detalj at dette ikke er vårt ansvar.

Men; dette ble endret i siste utkast av kontrakten. Der er det beskrevet at vi skal betjene garantireparasjoner også på det som Zepto tidligere hadde solgt. Greit nok, dette har vi også gjort hele veien selv om det har påført oss voldsomme kostnader. For vår del har det vært viktig at Zepto-navnet ikke har lidd under dette, derfor har vi svelget kamel etter kamel gjennom lengre tid selv om de ofte har vært store og relativt tunge å svelge.

Å ta vare på Zepto-navnet var også årsaken til at vi tok på oss å reparere PC-en til Christian.

 

Når det gjelder reklamasjonretten, og f.eks. heving av kjøp på eldre PC-er som vi ikke har hverken sett, solgt eller produsert blir saken dog endel tyngre. Vi har i lang. lang tid nå forsøkt å få Zepto i Danmark til å være med på å bære denne kostnaden, da det til syvende og sist er deres produkter og deres ansvar. Vi kjøper for øvrig også våre Zepto-maskiner fra Zepto i Danmark. Frem til nå har vi ikke vært i nærheten av å lykkes med dette, både gamle Zepto Norge og Zepto i Danmark har sagt at dette får vi fikse selv.

Med tanke på at vi aldri har vært involvert i disse maskinene har vi jo ment at dette er galt, og det var heller aldri hensikten når vi gjorde avtalen om salg av Zepto i Norge.

 

Men, faktisk med bakgrunn i denne tråden og støyen rundt det, har vi endelig begynt å komme noen vei med Zepto i Danmark. På fredag som var mottok jeg en epost fra de som beskriver ett løsningsforslag rundt dette. som vi kommer til å forsøke å komme i mål med denne uken. Så aldri så galt er det godt for noe :).

Vi tror altså dette løser seg nå, til beste for alle parter. For oss har dette vært en skikkelig hodepine, tror de fleste her hadde blitt sjokkert om de visste kostnadene vi har tatt rundt dette for å opprettholde Zepto og Netshop`s rykte i størst mulig grad.

 

Dette var stort sett forklaringen, nå følger oppsummeringen og kortversjonen på TEE`s spørsmål:

 

1) Vi mener vi juridisk sett ikke har reklamasjonsansvaret for maskiner solgt av tidligere Zepto Computers AS. Vårt ansvar er begrenset til garantireparasjoner. Dog er nok skillet her litt vrient, så i praksis har vi også foretatt mange reparasjoner innenfor reklamasjonsretten. Det tror jeg nok vi også kommer til å fortsette med fremover, da det er enklest for kundene å forholde seg til oss siden vi er i Norge. Juridisk sett skal dog etter mitt skjønn rettes enten mot Zepto Computers AS eller Zepto Danmark.

Men som nevnt, jeg tror dette vil bli endret i ny avtale med Zepto i løpet av en ukes tid, slik at vi alle får en enklere måte å håndtere dette på.

2) Reklamasjonstid på bærbare PC-er:

Her blir nok Nokia-saken (hvor dom faller i uke 38) nokså avgjørende fremover når det gjelder en rekke elektriske produkter. Tror personlig Nokia ryker "bigtime" der. er nesten 100% sikker på at de taper den saken.

Uansett så vil nok ikke den automatisk gjelde bærbare PC-er. så her må man bruke hodet selv inntil videre. Den dommen som er vist til i denne tråden er nok ikke god nok rettesnor, da den er en "uteblivelsesdom". Men jeg vil tro det kommer dommer på dette området også etter hvert.

Personlig er jeg ikke i tvil: En bærbar PC er ment å vare i over 2 år. Da sier loven at det er 5 år som gjelder, og det må nok vi og andre forholde oss til inntil noe annet er avgjort. Så Netshop vil forholde seg til 5 års reklamasjonsrett på alle Netshop og Zepto bærbare som vi har solgt i tiden som kommer. For øvrig gjelder dette også stasjonære PC-er, der har vi "alltid" praktisert 5 år.

Vi har dog signaler på at noen produsenter av bærbare ikke aksepterer 5 års reklamasjonsrett, så siste ord er nok ikke sagt i den saken ennå. Det snakkes om å praktisere en mellomting her, f.eks. 3 eller 4 år, og få dette nedfelt i lovverket. Men som sagt, dette er rykter og ikke noe jeg har noe med.

 

Håper dette var avklarende for dere. Har ikke sjans til å svare mer i dag, så eventuelle kommentarer blir tidligst besvart i morgen.

 

Mvh Svenn Aage, Netshop

Endret av MindTooth
Lenke til kommentar

Mandagen uviss dato: Avvist, intet ansvar ovenfor meg

Sender mail på lørdagen før som ikke svares før ca 1 uke etter på: avvises igjen pga reklamasjon, ikke pga garanti som netshop sier jeg hevdet.

 

Nytt løp begynner:

Jeg må skrive side opp og med forklaring, og eneste grunn til at Svenn Aage har alle papirene i saken er fordi jeg sendte dem.

Jeg kunne fint sendt bare kvitteringen, og latt han finne frem resten.

 

Totalt teller en to-tre uker hvor jeg har e-post og telefoner med følgende personer:

 

Svenn Aage

Netshop Oslo

Netshop Sandefjord

Butikksjefen ved Netshop Oslo

Tidligere admin direktør ved Zepto As

 

Og ikke før tråden har eskalert her, så kommer det noe form for tilbud. For det stod ikke noe konkret tilbud i noen av epostene. Det var meget tvetydig, og ble ikke realitet før denne tråden vokste.

 

I all hovedsak ønsker jeg heving pga dette:

 

1. Behandlingen

2. Sjansen for at jeg avvises neste, må ringe alle på nytt

3. At jeg ble avvist av Netshop ved tre anledninger (Netshop Oslo, Netshop Support og Netshop Oslo sin butikksjef ved første telefonsamtale)

4. Faktum at tastaturet streiker, wlan streiker, hovedkort antatt defekt

 

Kort og greit; Jeg fikk så mye problemer med å få hjelp fra dere Svenn Aage, og at du ser du ikke det jeg skriver, og på tidspunktet vi begynte å komme noe sted hadde dere brukt ca 2-3 uker på diskutere med meg om dere hadde ansvaret. Mener du oppriktig at jeg skal sitte pent og si ja takk til samme behandling igjen senere?

Dere har ikke gitt meg grunn til å tro annet, og for å være helt ærlig selv om jeg er en fighter og gjerne ringer Danmark, deg og Vedvik igjen uten å nøle, så har jeg ikke videre lyst å gjøre det neste gang vi møter dette. Min løsning var omlevering til en maskin som kanskje hadde kostet dere 1500 kr eksl moms, og denne saken hadde vært død. Hvorfor?

 

1. Jeg hadde hatt et seriøst firma bak dere igjen som tok ansvar

2. Jeg hadde hatt et serviceapprat som fungerte. Fordi sjansen for å få deler til Hp er betraktelig bedre enn til Zepto (som dere selv har sagt har dere jo leveranseproblemer)

3. Jeg ville ha hatt en maskin jeg kunne stole på

4. Jeg ville kunne fortsatt med det jeg er ment å gjøre, nemlige studere økonomi, ikke krangle med ASA'er og internasjonale selskaper.

 

Kan du virkelig med hånden på hjerte si at dere ikke har motarbeidet meg i denne reklamasjonen ved å avvise meg flere ganger? Og at avhjelp har skjedd uten vesentlig ulempe når jeg faktisk måtte sende deg mail om dette, selv etter å ha pratet med 4 av dine ansatte hvorpå de avviste meg, og du argumenterte med meg? (Du godtok ikke klagen uten videre heller)

 

 

 

Du sier selv dere har avvist meg, og at det var ikke slik det skulle være.

 

 

edit; Jeg antar vel at jeg da hører noe fra Morten som i to uker har sagt han har ventet på dere?

Forsåvidt er det veldig fint at du skriver at Zepto DK har levert maskinene, for etter fkjl §35 minnes jeg, så kan de nå dras inn via springende regress.

Endret av Christian86
Lenke til kommentar

Nytt løp begynner:

Jeg må skrive side opp og med forklaring, og eneste grunn til at Svenn Aage har alle papirene i saken er fordi jeg sendte dem.

Jeg kunne fint sendt bare kvitteringen, og latt han finne frem resten.

 

Totalt teller en to-tre uker hvor jeg har e-post og telefoner med følgende personer:

 

Svenn Aage

Netshop Oslo

Netshop Sandefjord

Butikksjefen ved Netshop Oslo

Tidligere admin direktør ved Zepto As

 

Og ikke før tråden har eskalert her, så kommer det noe form for tilbud. For det stod ikke noe konkret tilbud i noen av epostene. Det var meget tvetydig, og ble ikke realitet før denne tråden vokste.

 

I all hovedsak ønsker jeg heving pga dette:

 

1. Behandlingen

2. Sjansen for at jeg avvises neste, må ringe alle på nytt

3. At jeg ble avvist av Netshop ved tre anledninger (Netshop Oslo, Netshop Support og Netshop Oslo sin butikksjef ved første telefonsamtale)

4. Faktum at tastaturet streiker, wlan streiker, hovedkort antatt defekt

 

Kort og greit; Jeg fikk så mye problemer med å få hjelp fra dere Svenn Aage, og at du ser du ikke det jeg skriver, og på tidspunktet vi begynte å komme noe sted hadde dere brukt ca 2-3 uker på diskutere med meg om dere hadde ansvaret. Mener du oppriktig at jeg skal sitte pent og si ja takk til samme behandling igjen senere?

Dere har ikke gitt meg grunn til å tro annet, og for å være helt ærlig selv om jeg er en fighter og gjerne ringer Danmark, deg og Vedvik igjen uten å nøle, så har jeg ikke videre lyst å gjøre det neste gang vi møter dette. Min løsning var omlevering til en maskin som kanskje hadde kostet dere 1500 kr eksl moms, og denne saken hadde vært død. Hvorfor?

 

1. Jeg hadde hatt et seriøst firma bak dere igjen som tok ansvar

2. Jeg hadde hatt et serviceapprat som fungerte. Fordi sjansen for å få deler til Hp er betraktelig bedre enn til Zepto (som dere selv har sagt har dere jo leveranseproblemer)

3. Jeg ville ha hatt en maskin jeg kunne stole på

4. Jeg ville kunne fortsatt med det jeg er ment å gjøre, nemlige studere økonomi, ikke krangle med ASA'er og internasjonale selskaper.

 

Kan du virkelig med hånden på hjerte si at dere ikke har motarbeidet meg i denne reklamasjonen ved å avvise meg flere ganger? Og at avhjelp har skjedd uten vesentlig ulempe når jeg faktisk måtte sende deg mail om dette, selv etter å ha pratet med 4 av dine ansatte hvorpå de avviste meg, og du argumenterte med meg? (Du godtok ikke klagen uten videre heller)

 

Du sier selv dere har avvist meg, og at det var ikke slik det skulle være.

 

edit; Jeg antar vel at jeg da hører noe fra Morten som i to uker har sagt han har ventet på dere?

Forsåvidt er det veldig fint at du skriver at Zepto DK har levert maskinene, for etter fkjl §35 minnes jeg, så kan de nå dras inn via springende regress.

9425346[/snapback]

 

Hei igjen Christian. Fikk en luke til å gi deg ett kjapt svar:

1) Ja, jeg kan med hånden på hjertet si at jeg på ingen måte har motarbeidet deg i denne saken, ei heller trenert noe. Du vet selv godt at jeg brukte mindre enn 2 dogn fra første henvendelse fra deg til jeg lover å reparere PC-en din. Siden det var litt forskjellig informasjon å innhente her så syns jeg det er akseptabel tid. Men, det stemmer helt sikkert at du har slitt litt med korrekt informasjon før du kontaktet meg, og det beklager jeg veldig. Vi skal forbedre rutinene våre kraftig på dette, det trengs virkelig.

Er for øvrig uenig i at mitt svar var veldig tvetydig, men tror vel vi sliter litt med å bli helt enige sånn på generell basis :)

2) Zepto Danmark har ikke i 2 uker ventet på oss. Jeg fikk første henvendelse fra de på fredag formiddag, og en mail med løsningsforslag kl.12.26 på fredag. Om de sier noe annet så er dessverre ikke det korrekt.

3) "Krangelen" du har brukt tid på de siste par ukene er vel i mine øyne selvvalgt, om du hadde akseptert at vi reparerte PC-en din kunne du brukt mer tid på studiene i stedet. Lykke til med skolen for øvrig !

4) Vi visste ikke før vi begynte å nøste skikkelig i saken at DK hadde produsert disse maskinene. Godt om det kan hjelpe deg.

5) Du har nå valgt å kjøre denne saken i Forbrukerrådet/FTU. Det er en helt fair sak, og greit for meg.

Syns dog fremdeles det er unødvendig, tror vi to hadde løst dette mellom oss mye enklere om vi hadde lagt godviljen til og tatt denne diskusjonen mellom oss i stedet for på forum. Du skal også vite at jeg på ingen måte er sur, sint el.l. (om det betyr noe), for oss så ser det ut til at denne saken gjorde at vi endelig kom i mål med DK og det letter en stor bør fra mine skuldre. Så faktisk er vi deg takk skyldig når alt kommer til alt. Om du mot formodning skulle ønske å finne ut av denne saken utenfor rettsapparatet så har du numrene mine så bare ring meg om du vil eller send en mail.

 

Håper vi snart er ferdig med denne saken, den har vært en belastning som dere sikkert forstår både for meg og for deg.

 

 

Mvh Svenn Aage, Netshop

Lenke til kommentar

Svenn Aage, du vet hva jeg ønsket, og det er et av løsningsforslagene jeg har skissert. I all hovedsak gjorde denne saken meg så forbannet fordi ingen visste hvor ansvaret skulle, og saken går til forbrukerrådet mye fordi jeg vil vite det.

 

Jeg vil ikke ha utbedring, fordi det bare utsetter alt dette, og jeg frykter jeg må igjennom det hele igjen. Jeg syns ikke det er riktig, og jeg syns forslaget om omlevering var fair, spesielt ettersom jeg valgte low-end maskiner. Jeg ville vært evig lykkelig om du hadde hørt meg når jeg ba om det, og ikke svart meg at siden utbedring var billigst for dere, så var det det jeg fikk, det var ikke hva jeg ønsket. Og jeg håper du nå forstår hvorfor jeg ville ha det...

 

Bra min påståelighet og evne til å gripe alle fronter hjelper saken. Som jeg har sagt til Morten; mitt ønske har hele veien vært å finne ut hva som skjer, for jeg har vært heldig. Andre har hatt vesentlig mer problemer med sine maskiner.

 

Du får se i klagen som jeg har sendt. Jeg har skissert flere løsninger, og jeg er mer løsningsorientert enn kverulerende, men avhjelp i form av utbedring; den er minst ønsket av alt.

Kanskje du kan vurdere forslaget igjen?

Endret av Christian86
Lenke til kommentar

Det er vel en ting klager her kan gjøre, og det er vel å sende maskinen inn til netshop slik at de kan sjekke maskinen. Dette er faktisk en selvfølge , for å motbevise dine krav må de trolig se og feilsøke på maskinen. Har de ingen gode argumenter vil de sikkert ordne opp for tidligere importør eller produsent.

 

Det som skjer nå er det påstander mot påstander. For å få reklamsjon / garanti må nemlig den som det reklameres mot få sjanse til å se maskinen slik at de kan argumentere med eller mot trådstarter

 

Jeg ville aldri avgjort reklamasjon eller garanti på telefon eller e-mail så hvis det er det trådstarter vil så setter han seg i hjørnet og eneste utvei er vel å sende den inn, med beskjed om at hvis det viser seg at dine argumenter er feil ønskes årsaksbeskrivelse/netshops mening skriftlig slik at du kan kjøre saken videre i systemet.

 

Jeg synes det er fint at forumet gir mulighet til alle partner å uttale seg her,

Lenke til kommentar
Det er vel en ting klager her kan gjøre, og det er vel å sende maskinen inn til netshop slik at de kan sjekke maskinen. Dette er faktisk en selvfølge , for å motbevise dine krav må de trolig se og feilsøke på maskinen. Har de ingen gode argumenter vil de sikkert ordne opp for tidligere importør eller produsent.

Før han kan sende maskinen noe sted i det hele tatt må reklamasjonsansvaret bli avgjort. Kravet hans er heving av kjøpet, noe Netshop veldig klart har sagt flere ganger at ikke er aktuelt for dem som løsning.

 

Det som skjer nå er det påstander mot påstander. For å få reklamsjon / garanti må nemlig den som det reklameres mot få sjanse til  å se maskinen slik at de kan argumentere med eller mot trådstarter

Aller først må man finne ut hvem man skal reklamere mot. Det Netshop argumenterer mot er at de har noe ansvar for Zepto-merkede maskiner kjøpt før Netshop tok over merkenavnet.

 

Jeg ville aldri avgjort reklamasjon eller garanti på telefon eller e-mail så hvis det er det trådstarter vil så setter han seg i hjørnet og eneste utvei er vel å sende den inn, med beskjed om at hvis det viser seg at dine argumenter er feil ønskes årsaksbeskrivelse/netshops mening skriftlig slik at du kan kjøre saken videre i systemet.

Jeg avgjør reklamasjoner daglig uten å ha sett på produktet, med det forbehold at dersom det viser seg at kunden har feilinformert, så vil de bli belastet et gebyr for undersøkelse av verkstedet. Det samme gjelder der kunder krever nytt produkt eller penger tilbake. Reklamasjon avgjøres ofte etter at kunden har feilsøkt pr. telefon. En av de som får avgjort reklamasjoner på denne måten, ofte uten kunden engang har gitt dem produktet før de sender reklamasjonen videre, er Netshop.

 

3) "Krangelen" du har brukt tid på de siste par ukene er vel i mine øyne selvvalgt, om du hadde akseptert at vi reparerte PC-en din kunne du brukt mer tid på studiene i stedet.

Du har fått forklart ekstremt mange ganger hva kravet fra Christian er. Enten har du problemer med å lese det han skriver, eller så er du ekstremt arrogant overfor kunden deres. Dersom han hadde godtatt en reparasjon, hadde det ikke blitt svart på ett eneste spørsmål som han har stilt, og han måtte begynt samme runde igjen dersom det skulle oppstå en ny feil.

 

Forøvrig tror jeg kanskje du bør hoppe av forumet og ta en prat med de ansatte på kundeservice angående reklamasjoner. Du sier tidligere i tråden at det uten tvil er 5 års reklamasjonsfrist på bærbare PCer. Kundebehandlerne hos dere har gitt Christian som svar at en bærbar PC kun dekkes av 2 års reklamasjonsfrist.

 

Du sier at Netshop ikke har reklamasjonsansvaret, men Netshop har allikevel gått til det skritt å avvise reklamasjon med begrunnelsen at reklamasjonsfristen er på 2 år og er utgått. Underforstått at dere har reklamasjonsansvaret, men mener fristen er gått ut på denne ene maskinen.

 

Med svarene du har gitt i det siste på forumet, virker det som om Netshop har store problemer med den interne kommunikasjonen, da du stadig vekk gir stikk motsatt svar av hva kunderservice hos dere gir til sine kunder.

Endret av TEE
Lenke til kommentar
Da PC-en ble reparert de to første gangene, skjedde dette hos selve Zepto Norge eller hos et eksternt verksted?

9427396[/snapback]

Har ingen betydning hvor reparasjonen foregikk så lenge det var en garanti/reklamasjonsreparasjon gjennom Zepto Norge. Leverandør/selger står fritt til å bruke det verkstedet (internt/eksternt) som han ønsker. Kan faktisk i samråd med kunde henvise direkte til eksternt verksted som leverandør/selger har avtale med.

 

Produsenten kan ha definerte krav, f.eks. skal alle Canon-skrivere inn til "Serviceproffen".

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234
Har ingen betydning hvor reparasjonen foregikk så lenge det var en garanti/reklamasjonsreparasjon gjennom Zepto Norge. Leverandør/selger står fritt til å bruke det verkstedet (internt/eksternt) som han ønsker. Kan faktisk i samråd med kunde henvise direkte til eksternt verksted som leverandør/selger har avtale med.

 

Produsenten kan ha definerte krav, f.eks. skal alle Canon-skrivere inn til "Serviceproffen".

9427669[/snapback]

Det har relevans i forhold til fkjl. § 35 fjerde ledd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...