Gå til innhold

Litt hjelp til valg av telelinse(Sigma vs Canon L)


Anbefalte innlegg

Tusen takk nok engang. Jeg er iallefall litt klokere :) Jeg har rett og slett bestemt meg for en pris jeg vil betale for begge objektivene, og setter meg på gjerdet og venter til objektivene legges ut og tar den første jeg får :) De har sine fordeler og ulemper begge to, og de kan begge selges igjen uten større tap.

 

En ganske så nybegynner-løsning, men shit samma :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvis du synes at 70-200 2.8 med IS blir for dyr, er 70-200 2.8 uten IS et (svært) godt valg. Den er til og med hårfint skarpere enn IS-utgaven, men det blir flisespikkeri når objektivet er så bra som disse to begge er.

9160119[/snapback]

 

Mener du at uten IS er bedre for mitt bruk på 2.8 linsen?

 

Dette er frustrerende altså!!

9160240[/snapback]

 

Hvis du skal fotografere hovedsakelig ting som beveger seg, trenger du ikke IS. IS gir deg mulighet til å ta bilder av stasjonære eller svakt bevegelige motiver i situasjoner der du ellers ikke ville kunne tatt bilde uten stativ. Det er også en del situasjoner der IS kan redde et bilde dersom man for eksempel tar et portrett av en person innendørs i svakt lys. Hvis den portretterte er rolig et lite øyeblikk, vil du altså kunne befinne deg i en situasjon hvor dine egne rystelser er flaskehalsen. Men dette er mer sjeldne tilfeller, og den generelle situasjonen er at hvis motivene er bevegelige er lukkertiden det sentrale: Har du så rask lukkertid at motivet ikke blir bevegelsesuskarpt, vil også hendenes rystelser elimineres - IS eller ikke. Med IS eliminerer du riktignok hendenes rystelser, men det hjelper ikke hvis motivet beveger seg så raskt at du uansett vil trenge en rask lukkertid.

 

Ut fra dette må du avgjøre hva du har behov for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...