Gå til innhold

Kjøpe ny 20" S-IPS skjerm


Mothorax

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle ha meg ny LCD skjerm, helst med S-IPS panel for å få best fargegjengivelse. Skjermen skal brukes til bildebehandling og annet grafisk design og selvfølgelig være brukbar til film og litt spill :)

 

Prøvte først en Samsung 226BW, men måtte returnere den da jeg ikke var fornøyd med kvaliteten på bildet pga for mye backlight (det sto ikke hvilket panel det var bakpå eller i den hemmelige menyen, men var mest sannsynlig A eller C panel) . Så etter mye lesing og graving om LCDer tror jeg at konklusjonen må være et S-IPS panel, men hvilken skjerm?

 

Har kikket på NEC 20WGX2 Pro, som virker som en perfekt skjerm med det store unntak av at den er glossy. Vet ikke om det er noe jeg vil merke så altfor mye til, men prøver å helst unngå glossy. Fordelen med skjermen er at den er AS-IPS, som er etter det jeg forstår bedre enn S-IPS.

 

Kikket også innom Dell UltraSharp™ 2007WFP, men finner ikke ut om denne faktisk er S-IPS. Denne tror jeg ikke er glossy, som er et pluss.

 

Har lest tråder tidligere om folk som er fornøyd med NEC skjermen i alle fall, men hva med Dell skjermen? Noen som har personlig erfaring med noen av disse skjermene eller har anbefalinger til andre skjermer med S-IPS? Bør helst ikke være dyrere enn 4000

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis jeg ikke tar feil opererer Dell med "panel-lotteri" som jeg har sett det referert til. Visst nok slipper de gjerne først en skjerm med S-IPS (som får gode anmeldelser), for så å bytte over til billigere (og dårligere) paneler, *VA eller kanskje til og med TN (men det ville kanskje vært litt vel drøyt). I det siste har de også gjort det umulig å sjekke paneltypen uten å skru opp skjermene (før kunne man sjekke dette i OSD-en). Dette er i allfall det jeg har fått med meg, men jeg skal ikke si meg skråsikker. Andre som vet mer om saken kan kanskje kommentere.

 

Ellers står det i allfall på wikipedia at "AS-IPS – Advanced Super IPS, also developed by Hitachi in 2002, improves substantially on the contrast ratio of traditional S-IPS panels to the point where they are second only to some S-PVAs. AS-IPS is also a term used for NEC displays (e.g., NEC LCD20WGX2) based on S-IPS technology, in this case, developed by LG.Philips." Det høres jo ut som om NEC kaller "vanlige" S-IPS-paneler for AS-IPS, eller missforstår jeg? Er jo ikke godt å si om det stemmer heller.

 

Jeg kan anbefale xbitlabs.com for anmeldelser av LCD-skjermer med mange målinger av f.eks. fargegjengivelse og responstid.

 

Edit: Xbitlabs hadde faktisk i 2006 en stor runde anmeldelser av 20" og 21"-skjermer, konklusjonen i del 3 er her. De anmeldte også NEC 20WGX2.

Endret av dravisher
Lenke til kommentar
Tenkte jeg skulle ha meg ny LCD skjerm, helst med S-IPS panel for å få best fargegjengivelse.

<snip>

Vet ikke om det er noe jeg vil merke så altfor mye til, men prøver å helst unngå glossy.

 

Kom til samme konklusjon som deg når det gjelder paneltype, etter maaaange tilmers research på nettet. Greit nok å finne den beste paneltypen (til mitt bruk) men et uoversiktlig helvete å finne ut hva slags panen de ulike produsentene faktisk bruker. Tipper du kan kvittere på mine erfaringer ;-)

 

Jeg valgte til slutt denne http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=328476 og er temmelig fornøyd. Gode specs, grei pris (til IPS å være) og ikke minst et godt bilde. IKKE sånn dustete glossy overflate (aka. sminkespeil). Liker den spesielt godt pga av jevnt baklys (som kan justeres seff), 178 graders innsynsvinkel (faktisk viktig på en stor skjem når man sitter nært - kantene på TN-paneler blir ofte forvrengt i farge og lysstyrke) og et funksjonellt, enkelt design med litt kantete, kule linjer - it's a Sony allright ;-)

Savner USB-hub, mulighet for kalibrering og justering gjennom USB og fikk aldri høyttaler/headsett-pluggen til å virke men det var ikke viktig for meg.

 

Si i fra hva du kjøper så jeg kan sjekke den ut og vurdere neste gang jeg skal ha en skjem. Virker som vi har samme syn på hva som er en god skjerm ;-)

Endret av -x-
Lenke til kommentar

Det irriterer meg at visse LCD produsenter driver med panel lotteriet. Trodde bare det var Samsung, men tok visst feil der ja... Jeg har i alle fall hørt er at Samsung visstnok skal gå tilbake til deres S-panel på skjermene. Håper det stemmer, for Samsung sin del.

 

Hmmm, betyr det ikke at NEC sin AS-IPS er noe de selv har videreutviklet på en måte? Er så mange fremmedord når en leser om disse tingene. Derfor jeg blir så gal av å lete frem en god skjerm!

 

Mye bra på Xbitlabs siden ser det ut som. Ser at de klaget litt på noe backligth greier på NEC 20WGX2 Pro: "One of the most annoying problems with our sample of the monitor was its very uneven backlighting. There were light blots with rainbow-like contours in every corner of the screen, perfectly visible even in daylight." Det er noe jeg ikke har hørt noen klager om på denne skjermen før.

 

Hehe, jeg kjenner meg utrolig godt igjen i det du sier der! Blir så stressa av å lete og lete uten å finne noen svar! Må si at Sony skjermen virker veldig bra. Ville egentlig ha en widescreen, men er ikke noe helt nødvendig heller :) Stort pluss for at den ikke er glossy! :D

 

Er det bra farger fra alle vinkler? Og sort er virkelig sort, i motsetning til Samsung 226BW? At den mangler USB gjør ikke så mye, det kan kjøpes utenom. Sparer jo uansett i så fall en tusenlapp hvis jeg velger denne skjermen! Kalibrering har jeg absolutt ingen peiling på dessverre, så det må jeg vel også lese meg til. Jeg må grave bittelitt mer i skjerm-verden før jeg bestemmer meg. Takker uansett mye for tipset om denne Sony'en! Den er en sterk kandidat! :)

 

Edit: Hvordan er det med 16 ms responstid i spill og film? Samsungen jeg prøvte hadde 2 ms så det merket jeg jo ingenting til. 16 hørtes bare så mye ut i forhold til 2...

Endret av Mothorax
Lenke til kommentar

16ms SIPS er bra greier det. "Følelsen" er nok veldig annerledes i forhold til 2ms Samsung skjermen du forsøkte. Har sett "raske" skjermer som sliter noe helt forferdelig med bestemte farger, hvor SIPS viser et helt jevnt og balansert bilde. Det raskeste SIPS er inne på nå er...8ms, kan det stemme?

 

Innsynsvinkelen spesielt er forresten veldig god å ha når du sitter forran et såpass stort bilde. Bare en detalj ;)

Endret av Boye
Lenke til kommentar

For 4000 kr har du ikke mye valg tror jeg. Det blir nevnte NEC skjerm eller Samsung 215tw, 21" forøvrig. Ellers må du gå for en 19" fra eizo eller NEC, som er helt kurant, men noe utdaterte skjermer er det, men de har gode grafiske panel for den prisen, dvs relativt.

 

Jeg har 215tw og er veldig fornøyd med den til tegning, men den har grusomt input lag. Skjønt det er vane sak og ikke noe problem egentlig. Noen er veldig sensitiv på det andre ikke. Jeg regner meg som veldig sensitiv på det, for det var umiddelbart merkbart når jeg begynte å bruke den. Den gjør godt for det ved å ha god innsynsvinkler, krystallklar gode farger, deilig pivot, og godt bygget. Standen den står på tar f.eks ikke så mye plass og strøm er integrert i skjermen.

 

Jeg har fått meg en LG L1982 som spillskjerm og kommet fram til at jeg kunne ikke gått for noe annet, når jeg synes 2ms er såpass merkbart og, men det får holde til 120hz lcd eller noe bedre kommer på markedet.

 

NEC skjermen er det perfekte kompromiss sålangt tror jeg, mellom grafisk og spill. Men som sagt, glossy, og selv bare litt refleksjon hadde jeg drept meg for, det er bare ikke akseptabelt. Når det er sagt tror jeg at skjermen kunne overbevist meg om jeg kunne prøvd en, men den gang ei.

Lenke til kommentar

Må bare sjekke om jeg har forstått det riktig: TN panel har input lag i tillegg til den oppgitte responstiden? Så Samsungen hadde altså da 2 ms + noen ms ekstra på input lag... Har lest en plass at S-IPS skjermer som regel har mindre input lag enn vanlige TN skjermer, så jeg håper det betyr at det ikke er over 16 ms på Sony'en jeg vurderer. Vil gjerne spille litt FPS med den og helst kunne treffe folk ;) Vet ikke om denne skjermen er så passende til dette. Jeg bør kanskje beholde min 17" CRT til dette bruket da.

 

Nå vet jeg heller ikke om disse 16ms gjelder for veksling mellom alle farger... At LCDer kan være så kompliserte forstår jeg meg ikke på. Var så mye mer stabilt med CRT da en slapp å tenke på alt dette.

 

amiganostalgia: Er input lag virkelig så merkbart på skjermen din? Trodde den modellen kanskje var S-IPS som da altså burde være kjappere. Er jo ellers kun 8 ms på 215TW.

 

Ja NEC skjermen er bra på alle måter unntatt glossy greiene. Liker at det er USB hub, widescreen, mindre responstid på den. Hvis ingen andre har noen forslag til skjermer ender jeg vel opp med Sony. Blir litt lei av å lete...

Lenke til kommentar

Hvis en skjerm bruker såkalt "overdrive" (er det ikke det de kaller det?) blir det gjerne litt ekstra input lag. De fleste S-IPS skjermer bruker ikke dette (men det finnes noen unntak), og har dermed ofte mindre input lag enn TN eller *VA baserte skjermer.

 

Har du prøvd å bruke en moderne LCD-skjerm til spilling? Selv bruker jeg en 2 år gammel 23" S-IPS-skjerm, og jeg er ikke plaget av etterslep i det heletatt. Det er ikke verdt det å ofre gode farger og innsynsvinkel for å få et par millisekunder kjappere responstid IMO.

Lenke til kommentar
Er det bra farger fra alle vinkler? Og sort er virkelig sort, i motsetning til Samsung 226BW? At den mangler USB gjør ikke så mye, det kan kjøpes utenom. Sparer jo uansett i så fall en tusenlapp hvis jeg velger denne skjermen! Kalibrering har jeg absolutt ingen peiling på dessverre, så det må jeg vel også lese meg til. Jeg må grave bittelitt mer i skjerm-verden før jeg bestemmer meg. Takker uansett mye for tipset om denne Sony'en! Den er en sterk kandidat! :)

 

Edit: Hvordan er det med 16 ms responstid i spill og film? Samsungen jeg prøvte hadde 2 ms så det merket jeg jo ingenting til. 16 hørtes bare så mye ut i forhold til 2...

 

Vettu, jeg satte meg grundig inn i disse responstidgreiene før jeg kjøpte - men nå har jeg begynnt å glemme. heldigvis. For det var heller ikke akkurat lett å bli klok på. Grått-grått? svart-hvitt??! Gah! Det jeg husker å lese var at 16ms IPS føles mye raskere enn 16ms skulle tilsi, og at det ikke kan sammenlignes med TN-skjermene sine målinger.

 

Jeg kan bekrefte at 16ms IPS ikke er noe problem med film, men jeg spiller ikke på den maskinen. Jeg vil ikke tro at den gir noe etterslep i spill som av betydning, og som andre her har påpekt : klare, fine farger og innsynsvinkel teller også MYE. Sony'en har som sagt 178 grader innsyn, som i teorien betyr at du kan omtrent kline nesa inntil ramma på den ene siden av skjermen og fortsatt få et ok bilde. Det er ikke langt unna det i virkeligheten heller :D

Jeg kan se alle farger og beholder ok kontrast og svarthet fra alle fysisk mulige posisjoner på kontorstolen min for å si det sånn.

 

Du har jo returrett på web-shop'er og åpent kjøp på mange elektrobutikker, så det er jo bare å teste om det er en skjem etter din smak :-)

Endret av -x-
Lenke til kommentar

Dette med input lag og respons tid, hvordan man oppfatter det er ekstremt individuelt. Noen kan si at de ikke merker noe til det i det hele tatt, og andre sitter på andre siden og kan ikke fatte de som ikke merker noe til det.

 

215tw er for meg umulig å spille raske fps spill med pga input lag, vel å merke er den helt ekstremt på input lag, målt til 47ms (!) på div.sider på nettet. Men selv 16ms bilde "lag" synes jeg høres forferdelig mye ut.

Når det er sagt er det veldig kjekt å spille NwN på den f.eks eller se film.

Input lagget er ikke respons tiden på bildet, det er 8ms så det går fint.

 

Jeg har sett noen få bilder av lg l1982b-uf skjermen satt opp i mot crt skjerm på nettet, hvor det ble brukt stoppeklokke, og den var like etter, bildet var noe uskarpt men det legger man ikke merke til etterhvert (spesielt når bildet beveger på seg :DD). For det er klart at bruk av enhver skjerm justerer man seg til, med mindre man nekter, går for retur rett pga første inntrykk. =D

 

Innsynsvinkel har null og niks å si i raske spill da du mer eller mindre MÅ sitte rett foran skjermen uansett.

 

CRT er fortsatt best på begge deler og for en sinnsvakt mer rimelig penge.

Men så var det dette med å få plass på bordet til tastatur, mus, printer, scanner, webkamera, høytalere, tegnebrett, joystick etc. Og en 22" crt veier jo like mye som pc'n og alt tilbehør, +/-.

Lenke til kommentar

Har du du noen linker til tester av den lg 1982b ? Ble litt nyskerig på den, trenger en

19 Lcd for å spille Falcon 4 på. Har 2 LG wide screen LCD 20 og 22 tommer fra før og er fornøyd, Men insynsvinkelen er ikke bra, spesielt på 22 tommeren. Og min Benq 19 tommers LCD er ikke noe bra på spill. Så jeg trenger en til 19 tommer LCD.

Har også en 215tw, og den er jeg ekstremt godt fornøyd med, men ikke til spill.

Der duger den ikke.

Lenke til kommentar

Jeg har kun prøvt Samsungen til bittelitt spilling før, ellers har det gått i CRT. Kan ikke si jeg merka noe særlig etterslep på Samsung 226BW. Håper dette også da gjelder for Sonyen. Bestilte den nå fra komplett. Er vel ganske heldig hvis jeg får den før helgen. Gleder meg til å se klare farger på en LCD nå! :)

 

Det hørtes virkelig ille ut med 47 ms + de oppgitte 8 ms. Forstår ikke at de slipper unna med den slags feilinformering.

Lenke til kommentar
Har du du noen linker til tester av den lg 1982b ? Ble litt nyskerig på den, trenger en

19 Lcd for å spille Falcon 4 på. Har 2 LG wide screen LCD 20 og 22 tommer fra før og er fornøyd, Men insynsvinkelen er ikke bra, spesielt på 22 tommeren. Og min Benq 19 tommers LCD er ikke noe bra på spill. Så jeg trenger en til 19 tommer LCD.

Har også en 215tw, og den er jeg ekstremt godt fornøyd med, men ikke til spill.

Der duger den ikke.

9100082[/snapback]

 

 

Står helt stille i hodet nå, de som kjører mousescore test osv, leste noe ett sted om skjermen der som gjorde at jeg gikk til bestilling av skjermen. Vel og merke hadde jeg først tenkt å bestille Benq's FP93GX+ som er målt til under 0.7 ms grå grå og 7 ms svart-hvitt-svart. Langt bedre enn populære vx922.

 

Har spilt litt quake3 på den og gjør det rimelig bra på denne l1982b-uf.

Spilte mot 2 stk samtidig forleden og hadde 60% lg 50% rail, og er meget fornøyd med det. Fordi jeg ser da at skjermen ikke hindrer meg. Når det er sagt er det forskjellen i innsynsvinkel mellom min 8bits panel 215tw som natt og dag. Jeg synes farger er helt ok, og har forsåvidt ikke stilt noe særlig på fargene, men det er klart det går ikke an å forvente noe oppimot ett 8bits panel.

 

Jeg brukte 21" Dell crt skjerm fra før til å spille på som var veldig lys og stor og godt egnet for den type spill.

 

LG skjermen min er krystall klar på farger og meny systemet fungerer greit. Kjapt å kunne stille "farger" enda skarpere for mer kontrast, spesielt i lag med høyere gamma verdier.

 

215tw er gale på input lag, men den er langt ifra alene på markedet om å være plaget av dette. Grunnen til at det er så godt kjent på nettopp denne skjermen er at det er vel den billigste 21" lcd med 8 bit panel. Andre 21" med 8 bit panel koster gjerne 10 tusen + mens denne kjøpte jeg for 4400. Så det er ingen grunn til å klage sånn sett.

Lenke til kommentar

60% lg 50% rail betyr? :hmm: Hehe

 

Har nå bestilt Sony skjermen, så ditt tilbud kommer litt seint. Tror den vil være bra til mitt bruk, men takker for tilbudet uansett. Vurderte jo denne litt også. Ville på en måte helst ha widescreen som din Dell er, men klarer meg vel uten. Får jo litt mer oppløsning vertikalt med Sonyen.

Var noen som nevnte noe med at Dell, i likhet med Samsung, opererer med panel-lotteri i hemmelighet... Du var kanskje heldig nok til å unngå det? Hvis du er fornøyd med bildet er d jo ingen problem. Jeg var i alle fall ikke helt tilfreds med min Samsung...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Jeg har kun prøvt Samsungen til bittelitt spilling før, ellers har det gått i CRT. Kan ikke si jeg merka noe særlig etterslep på Samsung 226BW. Håper dette også da gjelder for Sonyen. Bestilte den nå fra komplett. Er vel ganske heldig hvis jeg får den før helgen. Gleder meg til å se klare farger på en LCD nå!  :)

 

Det hørtes virkelig ille ut med 47 ms + de oppgitte 8 ms. Forstår ikke at de slipper unna med den slags feilinformering.

9100180[/snapback]

 

Vel?

Hvordan var den nye skjermen i dine øyne? Fornøyd?

Spent på tilbakemeldinger :-)

Lenke til kommentar

Jeg pakket opp en Sony i går og satt den opp på et tannlegekontor med vanvittig mye lys i taket ++.Jeg har selv 2 stk 20" LG2000C hjemme og må si Sonyen imponerer stort.Refleks fra lys i rommet er lik null og bildekvaliteten helt super.Innsynsvinkelen er rett og slett utrolig.Banker mine LG,er.!Har ikke fått sett Sony på film/spill men hørt at den fikser det også.Den funker også utrolig bra i lavere oppløsninger.Skal ha meg en 20" til hjemme og det blir en Sony.!

Lenke til kommentar
Jeg pakket opp en Sony i går og satt den opp på et tannlegekontor med vanvittig mye lys i taket ++.Jeg har selv 2 stk 20" LG2000C hjemme og må si Sonyen imponerer stort.Refleks fra lys i rommet er lik null og bildekvaliteten helt super.Innsynsvinkelen er rett og slett utrolig.Banker mine LG,er.!Har ikke fått sett Sony på film/spill men hørt at den fikser det også.Den funker også utrolig bra i lavere oppløsninger.Skal ha meg en 20" til hjemme og det blir en Sony.!

9343588[/snapback]

Hvilken sony modell var dette da? Skal du først si A kan du vel ta med B også, så det går an å gjøre seg noen formeninger om den skjermen du har kjøpt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...